Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, to vůbec netuším jak má být mimi velké na plavání, to bych kecala. Jinak dneska kontrola u doktora a monitor, nevím nic jinýho než, že se dole ještě nic neděje a chytala jsem celou dobu srdíčko tím senzorem, protože se mi každou dobu ztrácelo v mých útrobách
Navíc jsem se dneska tak krutě přejedla
až se fakt stydím, chci už rodit ![]()
Ahojky nastávající maminky, připojím se k vám, jakožto očekávající maminka na duben.
Naše malá by se měla narodit kolem 20.4. Jelikož jsem si četla diskuzi jen na začátku a na konci, nevím obsah té poloviny, ale to snad neva
My jsme na 31.+2..tt vážili 1734g a doktorka mi řekla, že malá je menší o 3 dny. Ale když tak porovnávám ty hodnoty s těma, co jsou tady, tak mi to příjde ok
Dnes jsem se byla zapsat do porodnice a bohužel mi řekli, že na 90% budu rodit císařem
Pač první těhu bylo také císařem a to na 31.+4.tt, takže by to bylo prý teď moc rizikové. Nemáte tady některá z vás podobné zkušentosti? Já mám právě hrozné trauma z toho 1.CS a chtěla jsem teď rodit normálně
Jinak my máme úplně už celou výbavičku a chybí jen sbalit do porodky, ale to furt nějak odkládam. Mám strach, že jak sbalím, tak to na mě příjde
A tentokrát to chci dotáhnout aspoň na 36.tt.....Přeji všem pohodové těhu. Ivča
Tak to mě se děje zase dost. Doktorka se pořád diví, že na 34 týden se už mé tělo nějak rychle připravuje na porod. Čípek už mám 1 cm, další prohlídku 30/3 a na krátké procházky chodit můžu a pak doma ležet. Takže sama čekám, že do 3 týdnů snad porodím. Prcek mi silou tlačí hlavičku na dělohu a nemá už v bříšku místo. Tak hlavně ať vydrží do 36 týdne ať jsme v pořádku. Držte palce.
Ahoj Chiaruzzo, vítám tě mezi náma. Jsem prvorodička, takže mám zkušenosti pouze s mým velkým miminkem v bříšku
Ale vím jen, že moje švagrová první miminko rodila císařem, protože mělo omotanou kolem krku pupeční šňůru a netočíl se vůbec dolů a doktoři ji na druhý porod také strašili císařem a druhého chlapečka nakonec porodila normálně. Neměla žádné problémy, točil se správně, tak nebyl důvod císaře dělat. Ale vše musí posoudit hlavně doktor. Tak neboooj a jen se těš. Doktoři jsou dneska machři. ![]()
chiaruzza27 píše:
Ahojky nastávající maminky, připojím se k vám, jakožto očekávající maminka na duben.Naše malá by se měla narodit kolem 20.4. Jelikož jsem si četla diskuzi jen na začátku a na konci, nevím obsah té poloviny, ale to snad neva
My jsme na 31.+2..tt vážili 1734g a doktorka mi řekla, že malá je menší o 3 dny. Ale když tak porovnávám ty hodnoty s těma, co jsou tady, tak mi to příjde ok
Dnes jsem se byla zapsat do porodnice a bohužel mi řekli, že na 90% budu rodit císařem
Pač první těhu bylo také císařem a to na 31.+4.tt, takže by to bylo prý teď moc rizikové. Nemáte tady některá z vás podobné zkušentosti? Já mám právě hrozné trauma z toho 1.CS a chtěla jsem teď rodit normálně
Jinak my máme úplně už celou výbavičku a chybí jen sbalit do porodky, ale to furt nějak odkládam. Mám strach, že jak sbalím, tak to na mě příjde
A tentokrát to chci dotáhnout aspoň na 36.tt.....Přeji všem pohodové těhu. Ivča
ahoj
ja patrim taky na duben ale do jine diskuse.
cekam sve druhe dite po 9 letech.prvni porod byl ukoncen cisarem asi po 17 hodinach a malej mel 4 kg a 54 cm.ja mam uzkou panev tak nebyla moznost ho vubec porodit.
ted cekam druhe mimi a dnes jsem 34+2
dnes jsem musela do porodnice na ultrazvuk a do poradny! poboliva me jizva po cisari tak PA delala ultrazvik a jizva je tenci…tak bude sledovana.
v utery jedu do poradny tak snad se dozvim,zda bude planovany cisar. moje PA mi ho doporucila a ja budu rada po mem prvni porodu.
jinak proc musis mit druheho cisare???? a kde rodis???
ja rodim u Apolinare.....
Ahoj Lucette, děkuji za přivítání. A jak zvládáš své první těhu
Už se ti to také blíží? V jakém jsi týdnu? Přeji mnoho štěstí. ![]()
Ahoj Darlo, moje to je také druhé těhu a to po 4 letech. Jak jsem psala, to první bylo ukončené CS ve 31.+4tt., takže mi dnes v porodce - Mladá Boleslav řekli, že prý byla děloha ještě malá a teď je to spíše nebezpečné rodit přirozeně. Ale že mě do ničeho nenutí. To je teda na výběr,že
U Apolináře jsem byla na UTZ ve 20.tt a nejradši bych tam i rodila. Ale bojím se, že to máme na km daleko…Jsme z Milovic u Lysé n.Labem…A jaký byl tvůj první CS? Jak jsi ho zvládla? Já naprostá katastrofa, hlavně ta jizva 14 dní krvácela a vůbec se nezavírala. Když mi to chtěli znova otevřít, tak se konečně uzavřela ![]()
chiaruzza27 píše:
Ahoj Darlo, moje to je také druhé těhu a to po 4 letech. Jak jsem psala, to první bylo ukončené CS ve 31.+4tt., takže mi dnes v porodce - Mladá Boleslav řekli, že prý byla děloha ještě malá a teď je to spíše nebezpečné rodit přirozeně. Ale že mě do ničeho nenutí. To je teda na výběr,žeU Apolináře jsem byla na UTZ ve 20.tt a nejradši bych tam i rodila. Ale bojím se, že to máme na km daleko…Jsme z Milovic u Lysé n.Labem…A jaký byl tvůj první CS? Jak jsi ho zvládla? Já naprostá katastrofa, hlavně ta jizva 14 dní krvácela a vůbec se nezavírala. Když mi to chtěli znova otevřít, tak se konečně uzavřela
ty jsi mela malou delohu…tak to jo. ja zase uzkou panev.
tak jizva bolela ale sestricky davaji prasky tak to nebyla takova hruza ![]()
a jizvu jsem mela opravdu krasnou a neni skoro videt
tak zadny problem nebyl.
a ted doufam pujdu taky na cisare ! ta jizva je tenka a pri porodu muze prdnout a hlavne muj prvni porod 17 hod. byl fakt neco
tak ja radeji cisare.
ale jsou holky co po cisari normalne rodi,kdyz neni problem.
a tobe ted doktor doporucil cisare???
Ahojte holky,vítám také nové maminky.To zvládneme a všechno dobře dopadne
.
DARLA-a jaké máš míry pánve?Já mám 21-22-28-16,jedna doktorka mi řekla,když bude mít mimčo kolem 4kg,tak mě trápit nebudou.Druhá doktorka,že to jsou normální rozměry
.
ahoj ![]()
tak ja mam 23- 25- 31- 17,5 a to posledni je asi nejdulezitejsi mam to zaskrtnute cervene!
pri prvni tehu, mi taky jeden den pred porodem delal pan doktor ultrazvuk a vubec neodhadnul vahu a malej mel mit nejvic 3,6 kg a mel nakonec 4 kg.
a to bylo u Apolinare !!!!
PLAVACKU-to mas teda jeste uzsi panev nez ja!!
Taky tu 16 mám červeně,nejspíš se uvidí až u samotného porodu.Jenom doufám že když to nepůjde, nebudou mě dlouho trápit,ty míry se mi zdají hodně malé.Doktorky se už znovu ptát nebudu.
plaváček píše:
Taky tu 16 mám červeně,nejspíš se uvidí až u samotného porodu.Jenom doufám že když to nepůjde, nebudou mě dlouho trápit,ty míry se mi zdají hodně malé.Doktorky se už znovu ptát nebudu.
a to mas jeste mensi panev nez ja…
a kolik vazi mimi???
a teda normalni rozmery to teda nejsou,kdyz ja mem malou panev a uz pri prvni tehu to bylo znaceno.
a kde budes rodit??? a jaky jsi tt. ?
DARLA-budu rodit ve ZNOJMĚ,jsem v 35 týdnu a k doktorce jdu 29.3.V 32týdnu malej měl 1850gramů,tak uvidíme.
Děvčata-papíry na pupečníkovou krev jsem nakonec poslala a můžu se rozhodnout až při samotném porodu jestli odebrat.Budete některá užívat před porodem homeopatika?Nakoupila jsem už maliník,lněné semínko a za týden hurá do toho ![]()
Holky asi mi odchází hlenová zátka, na internetu píšou tři dny do porodu, termín mám 17.4. tak uvidíme
jenom abych se neradovala předčasně ![]()
aha tak to může být klidně až za tři týdny no tak nic
, kdyby něco písnu.