Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já byla dneska ma neplánovaný kontrole kvůli špinění. Zatím dobrý a stdíčko už bije (7tt+1), ale otázka je, zda se udrží. Takže jsem na utrogestanu, ascorutinu a hořčíku a ležim s nohama nahoře.
Nezbývá, než doufat.
Odhalení srdeční akce jsem si představolala jinak, ani mi to v týhle situaci nedávala poslechnout.
@BabyYoda píše: Více
A to špinis hodně?
jsem myslela, že je běžné špinit na začátku těhu
Klid, to bude dobrý, srdíčko je a špiní fakt hodně těhotných.
@Řepka6
Akorát jsem napsala i do skupiny.
Podle doktorky je to dost. Nejvíc to bylo znát na tom vnitřnim ultrazvuku, když ho vytáhla.
Na slipovce je to spíš pár kapek, ale na toaleťáku celkem dost.
@BabyYoda to mě moc mrzí, našel se zdroj spineni - je tam nějaký hematom? Snad to bude v pořádku!
Ráda bych se k vám přidala,.včera mi,.k mému velkému překvapení, vyšel pozitivní test, termín mi vychází na 20.-30. 4., kdy proběhla ovulace je pro mě velkou neznámou 😁 minulý měsíc jsem byla také těhotná,.ale bohužel to nedopadlo, tak snad to bude tentokrát v pořádku 😊
@BabyYoda nevím,.nakolik tě to uklidní, ale já v prvním těhotenství na střídačku špinila, ale i krvácela jasnou krví, cca do 13. TT, někdy byl týden klid, někdy zas týden v kuse špinění, no nervy to byly hrozné. Dostala jsem. ascorutin a utrogestan. Doktor říkal, že to tak prostě někdo má
každopádně v druhém trimestru to přestalo a vše dopadlo dobře, synovi jsou už dva roky 😊 vím, že to člověka strašně vyděsí, ale opravdu je to celkem běžné
@TomsB tak vítej mezi námi!
a v jakým jsi týdnu? A v jakým týdnu jsi minuly měsíc potratila? :/
@Veroniiikaaa30 děkuji, vzhledem k tomu, že nevím tu ovulaci, tak 5.-6. týden, minule to skončilo v 6.tt, ale měla jsem.furt jen slaboučké čárky, nesílily a nakonec se ztratily. Tentokrát mám hned dálnice, tak snad je to dobré znamení 😊
@TomsB
Děkuju! To mě rozhodně uklidnilo.
I když si řikám, že musím být ready na všechno.
Minule přišel potrat bez varování - všechno dobrý a najednou vlna krve s kouskama.
A konec. Ale fyzicky žádný drama, psychicky to bylo horší, tehdy mě nějak ani nenapadlo, že to nemusí dopadnout.
Každopádně dežim palce, ať Ti to klapne bez problémů!
![]()
Ahojky, taky bych se ráda přidala - předevčírem mi také vyšel pozitivní test, čárka byla tak silná a jasná, že jsem si pro jistotu udělala ještě kontrolní (myslela jsem si, jestli nejde o vadný test) a to samé.
Můj gynekolog má tento týden dovolenou, tak mu budu volat až v pondělí. Jsem zvědavá, na kdy mě objednají, podle mých výpočtů jsem aktuálně v 6. týdnu. ![]()
Co se týče příznaků, tak je to zatím v klidu, mám citlivé bradavky a občas mě malinko bolí podbřišek. ![]()