Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, moc Vás všechny zdravím, jsem tu po dlouhé době, pokusila jsem se Vás dočíst, ale úplně se mi to nepodařilo, budu se muset polepšit
..
Naše roční prohlídka - 70 cm, 8600 g..Malá běhá, na nočník „chodí“ resp. jí posazuji a ona koná
..Co se týče mluvení, tak to zatím nic (mama, tata, nejčastěji nene)..Je s ní legrace, jak je čím dál více vidět, že nám rozumí
..Chystám se jí cca za dva týdny odstavit, tak jsem zvědavá, jestli na to najdu odvahu..Papá naše jídlo (pokud je to z hlediska koření vhodné) a to jí chutná nejvíce..Veškerá očkování máme za sebou (vč. Prevenaru) a kromě teplot naštěstí žádné komplikace (klepu na vše kolem)..
Ahoj,
u nás se po 12 měsících a 12 dnech koná první zub. ![]()
A taky bohužel angína. Včera přes noc se to rozjelo, byli jsme na stěry, dnes zahnisaný krček, zítra budou výsledky stěrů, ale je to na první pohled do krku jasné. Takže si myslím, že reakce z očkování může být i proto, že už se Toníkovi rozjížděla nemoc. Ach jo.
@marcela74 píše:
Ahoj,
u nás se po 12 měsících a 12 dnech koná první zub.
A taky bohužel angína. Včera přes noc se to rozjelo, byli jsme na stěry, dnes zahnisaný krček, zítra budou výsledky stěrů, ale je to na první pohled do krku jasné. Takže si myslím, že reakce z očkování může být i proto, že už se Toníkovi rozjížděla nemoc. Ach jo.
Ahoj, gratulujem k prvemu zubu.
Teda sa cudujem, ze robia stery…u nas sa doktorka pozrela do hrdla a hned to bolo jasne…dokonca aj ja som to videla
. Tak nech antibiotika rychlo zaberu a bude dobre.
@Monika123
Stěry dělala, protože starší syn má streptokoka, tak aby ho u Toníka případně vyloučila nebo potvrdila. Streptokok vyžaduje jiné antibiotika, než např. angína. No dnes jsme byli opět u dr, pro výsledky, takže podle pohledu do krku… hnisavý krček, ale není rudý, angína? nebo podezření na mononukleózu, jenže u ní nejsou vysoké teploty a ty Toník má. Brali mu krev na vyloučení mononukleózy, dostal antibiotika, v pondělí výsledky. Je to děs, když jsou děti nemocné. Nějak to hůř snáším, že by věkem? ![]()
@marcela74
Ano je to des. Ale mna aj Lukaska vzdy najviac vytrapi obycajna ryma
…no je to chlap
. On vzdy kasle a nemoze vobec spat a ja mu nemozem nejako pomoct…a to ma vzdy uplne stve.
Ako ked ma teplotu, tak mu das Nurofen…ked ma anginu, tak das antiobiotika a to proste vzdy zaberie a je mu lepsie…ale ta blba ryma…no bohuziat na tu este nic ucinne nevymysleli.
Ako som cakala, ze ked uz bude jar, tak bude s chorobami pokoj…a on nie je ![]()
No Lukasko, ked mal hnisavu anginu, tak mal teploty ku 40. Tak drzim palce nech rychlo dostane spravne lieky.
Ahoj holky, dneska jsem byla u doktora se zánětem hrtanu, kašlu jako hrom a celkově se necítím dobře..Malá strávila celý den s manželem, protože zůstal doma a tak jsme se dohodli, že jí dnes už úplně odstavím od kojení..V průběhu dne si vždycky tak přišla „cucnout“, takže to se odbouralo v pohodě, ale v noci spí s námi v posteli, budí se, přisaje a zase spí, tak se trochu bojím, jak to vezme..Bude spát dnes s manželem sama, musím to vydržet, myslím, že největší nervy z toho mám já
..
Ja uz bych taky chtela s kojenim koncit, ale zda se mi, ze Jozifek pije cim dal vic a ji cim dal min.
@olga1975 Tak to malá se teď hodně rozjedla a pila nejvíc v noci, což už byl asi opravdu jen zvyk..Odhodlávala jsem se k tomu asi měsíc a ta moje nemoc byla poslední kapka..
Jinak v noci se malá budila cca každpu hodinu tak do tří a od té doby slýším z ložnice jen chrupkání, manžel to zvládl na jedničku
..
@Lambisko Děkuji, taky ať je kočičce brzy lépe, dospělí se s tím nějak popere, ale chuďátka děti..
Ahoj,
začínáme se dostávat po nemocech do normálu. Toník bojoval, nakonec to byla angína, chudáček teploty až 40, ale antibiotika zabraly. Mononukleóza po odběrech vyloučena. Starší Marek ještě dojídá antibiotika na streptokoka. Já už taky snad ok, kašel ustupuje, je mi líp. A už chceme být zdraví!!! ![]()
Všem nemocným brzké uzdravení. ![]()
Všem velkým a malým brzké uzdravení
!!! My si naštěstí zatím prošli jen virozou na Vánoce a 6.nemocí (tu dostala 14dni po očku, asi snížená imunita
) tak klepou na dřevo…
@olga1975 koukám s tím jídlem taky pořád bojujete
Elinku odstavit nemůžu (a zatím ani nechci), protože taky víc pije než jí… Jak jí lezou zoubky na etapy, tak nechce vůbec NIC jist, jindy sní i pul presnidavky, což je rekord
maso a zeleninu ani omylem, to čeká až ji to vypadne z pusy
no a jogurt či tvaroh je pro nás stále tabu ![]()
Včera jsme se vrátili z návštěvy rodiny v Itálii… 2800km v autě, strašný! Hoooodne dlouho nikam s malou nepojedu… Autosedačka byla pouze pro případnou kontrolu policie, jinak malá byla více méně jen v náruči u prsu
tak vás, co čekají dovolené, šťastnou cestu ![]()
@Evčík2
Teda to je pekna cesta. Ako mne staci ked ideme 5hod na Slovensko…to je tak na hrane.
A to si malu drzala na rukach pocas cesty? Aj na dialnici? Teda to mozes byt rada, ze prezila…
Teda mne Lukasko vo vajicku plakaval a tiez som ho vyberala, ale len v bocnych ulickach…aj to som mala vycitky svedomia, ze som hrozna ![]()