Poradna duly
Jana Čurdová
Tak u nás nočník docela dobrý (ťukám na zuby), jednou až dvakrát denně se vyčůrá. Mluva taky nic moc - táta, máma, bába, děda, Vala (ségra Valinka), ňam, ham, ták a mémé (to je mimi). Krásně ale umí zvuky zvířátek, to jí baví. Jinak sama nechodí, jen za ruku a strašně kroutí prstíčky pod sebe, takže boty má do půlky prázdný ![]()
Prisla nam sedacka, v sobotu pro ni jedem, tak koupim rovou nocnik a uvidime:-)
A holky co mají doma dudlikáře povedlo se vám už odbourat??? u nás dudlik jen na spaní a semtam se na něj zapomene, ale úplně zrušit se mi zatím nedaří. k plinkam a mluvení budu doufat že až půjde do školy už to bude pohodě
.. Za měsíc vyzkouším nocnik opět ale moc šancí tomu nedávám. Zase když se dám do řeči s mammkama co mají starší děti a přijde řeč na mluvení a ročník jsem v klidu asi má vše svůj čas…
@konice20
Dudlík dávám jenom večer, když jde spát, někdy přes den na uklidnění. U nás je problém, že pokud má dudana přes den, vždycky ho pak někam plivne, a nemůžu ho najít, když je potřeba. Ale vysledovala jsem, že ho prakticky před den nepotřebuje, takže takhle ho snad časem odbourám.
Ja si rikam, proc jsem tak hotova, dneska jsem se snazila zapamatovat si, kolikrat se v noci vzbudil na kojeni a mezi pul devatou (to se napil) a pul sestou to bylo osumkrat!!!
Dudlik davam na spani pres den, myslim, ze jinak by neusnul. Obcas pres den si ho najde.
@marcela74 mam jich asi pet, taky mi je pres den ruzne plive, kdyz je nekde objevi:-) tak at mam zalohu:-)
@olga1975
My máme dudlíky 2, z toho jeden aktuálně nemůžu několik dnů najít. ![]()
Měli jsme dudliku dohromady 6. Tři měl miminkovke a tři co dostal jako půlroční. O víkendu stratil jeden venku, jeden hodil za gauč a poslední že sérii dudliku pro velké netuším kam se doma podél. Takže v konečném součtu zbyly mi dudliky jen tři a ještě ty co měl od narození
@konice20
Tak ja som sa dudlik este ani odburat nesnazila. Davam ho tiez iba na spanie..vynimocne, ked je protivny, tak mu nim zalepim pusu
![]()
Ako zubar povedal, ze dudlik treba odnaucit do 2 rokov tj. casu mam este koopec ![]()
Ja vim taky jenom o poloze dvou dudliku:-). Zbytek je nekde schovany, jenom Jozifek vi kde:-)
Jdu se „chlubit“ nejnovějšími výtvory
je to pro mně totální relax, akorát se mi doma hromadí čepice, doufám, že je někde udám ![]()
@marcela74 píše:
Jdu se „chlubit“ nejnovějšími výtvory
je to pro mně totální relax, akorát se mi doma hromadí čepice, doufám, že je někde udám
Ja bych taky chtela umet takhle relaxovat
..Ted v lete to s udanim bude asi horsi, ale na podzim bych male premerila hlavicku a ozvala bych se ![]()
@marcela74 krásný,doufam, že další sourozenec bude holka a já si pak taky čepičku objednam
@Michaela-85
Jasně, teď v létě to nepůjde, ale mám plán, naháčkuju a napletu zásoby, a pak zkusím nějaké vánoční trhy, nebo podobně, u nás v tescu mají takový stánek, kde se prodávají i tyhle pleteninky, ovšem mají to tam hrozné, nekvalitní vlna, nehezké, přemýšlela jsem, že jim taky nabídnu, no prodej budu prostě realizovat později. ![]()
@konice20
Zatím jedu pro holčičky, ale mám krabici vlny, a holčičí barvy docházejí, a mám hodně klučičích, takže musím začít i něco pro kluky, akorát nemám nápady na aplikace, nějaké autíčka nebo bagříky, to mě teda nebaví háčkovat, zatím prostě nemám nápad.
Ale něco vymyslím. Teď mám rozdělanou klučičí pletenou, moc krásná vlna, mám z ní radost, doufám, že se dílo podaří. Dávám foto, jak by měl vypadat výsledek.