Poradna duly
Jana Čurdová
@marcela74 teda paní, čučim! Šikulka!!! Ta vestička by se nám hodila, si to natrenuj a jestli te to bude bavit, tak si u tebe objednám ![]()
Holky dnes mi přišel kontakt na paní na úklid - švagrová kamarádky, na mateřský, by si chtěla přivydělat uklídem… Což mě teda irituje, když jsem taky na mateřský
a taky pravě nevím kolik se tak platí??? Nemáte někdo ponětí? 200Kč na hodinu?
@Evčík2 No Ty bláho, paní na mateřské si zvládne přivydělávat úklidem, já když se kolem sebe rozhlédnu, tak je mi fakt trapně
..Jediné, co mě uklidňuje, že pracuju z domova a začala jsem jednou-dvakrát týdně jezdit do práce na celý den, ale stejně…
@Evčík2
Paní na mateřské asi pomáhají babičky s hlídáním, ber to tak. Jinak to není možné. ![]()
Ja mam vzdycky depku, jak ctu, kolik vas tu pracuje. Ja fakt nevim, jak bych to delala. Nemam babicky hlidacky a manzel v praci od rana do noci, asi jedine nejaka cizi chuva. A to si nejsem jista, jestli chci:-(. Navic tak co dve hodky kojim. Ale hlavne nevim, jak zabezpecit hlidani.
@olga1975 To ja mam babicku hlidacku, ktera jede tak na 200%, ona si o to hlidani rika a manzel je taky na jednicku, doma pomaha i vari a s malou si poradi levou zadni..Hodne se mi uvolnili ruce s koncem kojeni a vecer se stridame v uspavani, to pred tim neslo..Nemit toto vsechno, byla bych asi v haji..
@Evčík2
No u nas sa plati tak 500Kc, ale uprace komplet cely dom.
@olga1975 Oli jsme na tom úplně stejně… O to hůř, že ty se staráš ještě o starší děti. S malou opravdu nic neudělám a řešit to tak, že ji strčim do postýlky a nechám ji brečet na úkor vyžehlených trenek fakt nechci
myslím, že je to jen přechodný období, to nejkrásnější, jak povyrostou bude to zase snažší ![]()
Paní na úklid má manžela, co chodi na směny a je hlídací… ![]()
To mas super:-). Hlidaci babicka je odjakziva muj sen:-)
Příspěvek upraven 14.06.15 v 06:18
Vis co, je to pravda, vyrostou hrozne rychle, tady tohle obdobi upatlanych rucicek a uslintanych pusinek je moc hezke.
Holky, tak tu dnes byla mladá paní na úklid
noooo jsem z toho trochu rozpačitá - 3h práce a moc to vidět není…ne, že by se loudala, tak nějak se mi zdá, jakoby se z nervozity bála uklízet… Ještě mám jeden kontakt na profi uklízečku, tak ji zkusím zavolat…
Apropoooo - jak stíráte? Hadr na koště nebo mop? A vysáváte nebo zametáte si to před tím? Se omlouvám za blbej dotaz ![]()
@Evčík2 píše:
Holky, tak tu dnes byla mladá paní na úklidnoooo jsem z toho trochu rozpačitá - 3h práce a moc to vidět není…ne, že by se loudala, tak nějak se mi zdá, jakoby se z nervozity bála uklízet… Ještě mám jeden kontakt na profi uklízečku, tak ji zkusím zavolat…
Apropoooo - jak stíráte? Hadr na koště nebo mop? A vysáváte nebo zametáte si to před tím? Se omlouvám za blbej dotaz
Prach z poliček jedu vlhkým hadříkem chlupatým z mikrovlákna, pak vysávám a stírám plochým mopem už vyluxovanou podlahu, NESNÁŠÍM ty mopy-šmrdlače (ty chlupatky - cancoury), to mi přijde, že se jen neefektivně šmrdlá a prostě nemůže kvalitně setřít podlahu. Jednou jsme s ženskýma v práci řešili filosofickou otázku, co dřív: vysávat a pak prach nebo prach a pak vysávat? To byla diskuze. ![]()
@Evčík2 Přesně stejně jako Marcelka
..
Jinak holky, dneska jsme měli krvavou noc
..Malá spí s námi v posteli, před druhou hodinou se probudila a trochu poplakávala, tak jsem jí k sobě chtěla přitulit, aby spinkala dál, vezmu jí do náruče a málem jsem se zvrátila..Měla obličej kompletně celý od krve, ručičky, pyžamko, polštář, no horor!! Všimla jsem si, že toho má nejvíc pod nosem, takže bylo jasné, že jí to teklo z nosu..Už to měla zaschlé, vůbec nevím, jestli se nějak škrábla, nebo jak k tomu došlo, protože vůbec neplakala, normálně spala..Ale teda umýt jí, rozespalou, ve dvě ráno, to byl očistec..No, hlavně, že to nic nebylo, ale ten prvotní pohled byl opravdu děsivý..
@Michaela-85
To jsou šoky. Pro mne takovéhle situace - absolutní stres. Když je něco s dítětem… ty nervy, ať je všechno ok.
Můj starší kluk má často tyhle problémy, hodně se mu vysušuje sliznice nosu, a krev se spouští často, třeba jen smrkne do kapesníku. Zvlhčujeme vincentkou nebo mořskou vodou.
Ted hlavne vysavam, nemam kam dat mimina, v ohradce breci, takze uklizime spolu (podle toho to u nas taky vypada). Kdyz vytiram, bud leze do kyblu s vodou, nebo tape po te mokre podlaze, takze mu to klouze a ja mam nervy, at sebou nemajzne. Ale jinak (za normalnich casu) jsem vysala a pak vytrela.