Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nika_koci píše:
@TeaDarkfire
A kde jsi ho koupila?
V lekarne dr. Max xD
@Nika_koci píše:
No a takové dušíky mám už 5 dní a nesílí
Ale jsou tam ![]()
@sajinas píše:
Ale jsou tam
No může to být znak neprosperujícího těhu. HCG by mělo růst. I když to se spíš pozná z krve než papírovým testem, ve kterém může být méně barviva.
@P4ja
Ty jo nestraš
no budu se modlit ať je třeba za 2 dny silnější
@Nika_koci píše:
@P4ja
Ty jo nestrašno budu se modlit ať je třeba za 2 dny silnější
No pořád je to 50:50. A bohužel lidi pořád testujou a řeší, kde co.
Pokud se má těhu uchytit, tak se uchytí i bez testu neboj.
Mně sestřička po pozitivním testu taky objednala až na 6tt a ríkala ať přijdu, jen když nebude MS.
Chápu, že je to dlouhé, ale tímhle stresem a testováním těhu spíš ublížíš. Pokud má přijít, tak přijde.
@Nika_koci píše:
No a takové dušíky mám už 5 dní a nesílí
Zkus ten clearblue je sice dražší ale me se to oplatilo a dr me objednala hned na toto úterý
@Nika_koci mě se zdá že tam vidím dušíka, klidně zkus ještě další testíky zítra, pozítří, v začátku to může být houpavé, mě dokonce jeden den ukázal celkem jasně druhou a obden žádnou, jééé to bylo slz ale nadalo mi to a další jsem dělala ještě ten večer a zase tam byla
, někdy HGC stoupá pomaličku, a taky jsou testy které mají málo barviva, to mi říkala i lékarnice i dr, takže lepší připlatit
@P4ja píše:
No může to být znak neprosperujícího těhu. HCG by mělo růst. I když to se spíš pozná z krve než papírovým testem, ve kterém může být méně barviva.
Ty s tím máš zkušenost, že to znamená neprosperující těhu? Jen mi to zajímá, ještě jsem se s tím nesetkala ![]()
@brumi píše:
@Nika_koci mě se zdá že tam vidím dušíka, klidně zkus ještě další testíky zítra, pozítří, v začátku to může být houpavé, mě dokonce jeden den ukázal celkem jasně druhou a obden žádnou, jééé to bylo slz ale nadalo mi to a další jsem dělala ještě ten večer a zase tam byla, někdy HGC stoupá pomaličku, a taky jsou testy které mají málo barviva, to mi říkala i lékarnice i dr, takže lepší připlatit
@sajinas Může to znamenat cokoli, slabší barvu v testu, molu, to, že se vajíčko neuchtilo… nemá cenu to pořád hrotit a nervit. Měla jsem to tak na začátku taky, a pak normálně došla MS. Čím víc se člověk testuje a pozoruje, tím mně to přijde horší. A sestřička mně taky říkala, že to bývá cokoli. Proto taky po pozitivním testu objednávají na později, aby už bylo něco vidět a mamina se nenervovala.
@sajinas a s tím neprospívajícím těhu mám bohužel jednu zkušenost prostřední byla ze dvou to jsem už měla na obyč testu dálnici i když ani srdíčka vidět nebyla, ale ke konci druhého měs jsem slabě krvácela a bylo mi celkově blbě, měla jsem doma ještě test hned jsem jej dělala a čárky byly slabější o dost, takže jsem samo fičela na gyndu a bohužel jedno mimiško odešlo, tím se snížila hladina HGC a proto slabší test
@brumi píše:
@sajinas a s tím neprospívajícím těhu mám bohužel jednu zkušenost prostřední byla ze dvou to jsem už měla na obyč testu dálnici i když ani srdíčka vidět nebyla, ale ke konci druhého měs jsem slabě krvácela a bylo mi celkově blbě, měla jsem doma ještě test hned jsem jej dělala a čárky byly slabější o dost, takže jsem samo fičela na gyndu a bohužel jedno mimiško odešlo, tím se snížila hladina HGC a proto slabší test
No ono obecně se potom HCG snižuje hlavně na konci trimestru a dál. Proto už nejsou tolik nevolnosti a může se stát, že je test negativní. I přesto, že těhu je v pořádku.