Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Potřebuji vaši radu a názory. V říjnu jsme přišli o chlapečka ve 22tt spontální potrat. Příčina nebyla objasněna zdřejmě infekce. Po 7 týdnech jsem měla kontrolu u Dr. kde mi byla píchnuta vyvolávačka, jelikož jsem to od revize nedostala. Do 14 dnů my měla vyvolat menzes. Menstruace přišla 6 den po vyvolavačce ale pouze špinění 1 den. Těhotenský test jsem si dělala dnes/10 dnů po injekci/ a na všech je velice pidimidi slaby duch-mamatest 10 a Pepino. Bohužel nejde to vyfotit. prosím co si myslíte mám jít znovu k Dr s tím, že menstruace neproběhla nebo nechat tělo odpočinout od injekcí at se upraví cyklus sám. Těhotná teoreticky můžu být styk nechráněný byl vícekrát, ale vzhledem k tomu, že těhotenství bylo z IVF po 3 letech snažení nepočítám s touto variantou. Předem děkuji všem co si udělají čas na odpověd.Kata
katavseta píše:
Potřebuji vaši radu a názory. V říjnu jsme přišli o chlapečka ve 22tt spontální potrat. Příčina nebyla objasněna zdřejmě infekce. Po 7 týdnech jsem měla kontrolu u Dr. kde mi byla píchnuta vyvolávačka, jelikož jsem to od revize nedostala. Do 14 dnů my měla vyvolat menzes. Menstruace přišla 6 den po vyvolavačce ale pouze špinění 1 den. Těhotenský test jsem si dělala dnes/10 dnů po injekci/ a na všech je velice pidimidi slaby duch-mamatest 10 a Pepino. Bohužel nejde to vyfotit. prosím co si myslíte mám jít znovu k Dr s tím, že menstruace neproběhla nebo nechat tělo odpočinout od injekcí at se upraví cyklus sám. Těhotná teoreticky můžu být styk nechráněný byl vícekrát, ale vzhledem k tomu, že těhotenství bylo z IVF po 3 letech snažení nepočítám s touto variantou. Předem děkuji všem co si udělají čas na odpověd.Kata
Děkuju za podporu a přeji šťastné a bezproblémové těhu. A hlavně zdravé mimi.
Zkus zajít k lékaři pokud by tě nutil do další vyvolávačky tak si ji nemusíš nechat píchnout, ne
A pokud byl nechráněný sex tak i těhu můžeš být… Ani tuhle variantu bych nezavrhovala, já jsem 5 týdnů po revizi (ZT v 10tt) a zkoušela jsem pro zajímavost těhu test 30 dní po a nic ani slaboulinká čárka. ![]()
P.S. když jsem se testovala Mamatestem 25 před menstruací (těhu jsem byla) tak se mi objevila slaboulinká druhá čárka po stanovených 30 min. ![]()
A nemůže být čistě teoreticky provedena špatně revize, že by zůstal kousek tkáně uvnitř, který by produkoval hcg? Nerada bych byla na svátky na operačním stole. Myslíte, že tělo by to už poznalo dříve a vypudilo nějaké případné zbytky?
katavseta píše:
Děkuju za podporu a přeji šťastné a bezproblémové těhu. A hlavně zdravé mimi.
To je mi moc líto
to snad ani není možné,v takovém týdnu spontánní.....já také minulý rok před vánoci SP,ale byla jsem cca 9,nebo 11tt,ale 22tt,to je smutné
přeji hodně štěstíčka ![]()
To HCG vážně klesá hodně pomale-a u každé ženy jinak,ale po revizi a tolikátý den,by mělo to tělo už být „vyčištěné“také to nechápu,a chtěla bych znát odpověd od lékaře,at ti to pěkně vysvětlí,přece jen budeš klidnější,a nebo bych po pár dnech zase zkusila testík,jestli náhodou čárka nesílí-což bych ti moc přála!!!!!!!!!!!!
katavseta píše:
A nemůže být čistě teoreticky provedena špatně revize, že by zůstal kousek tkáně uvnitř, který by produkoval hcg? Nerada bych byla na svátky na operačním stole. Myslíte, že tělo by to už poznalo dříve a vypudilo nějaké případné zbytky?
Já se např.vyčistila „sama“resp.mé tělo!!!!Jelikož mi neklesalo HCG,tak mě brali okamžitě do nemocnice-pro případné mimoděložní,ale druhý den to kleslo a díky bohu mě pustili domů!!!!!Po důkladné kontrole a UTZ!!
Teoreticky je to možné,že u tebe něco zůstalo,ale nemělo by to být na „znovuopakování“ve špitále
já bych vážně zkusila znovu test,třeba v neděli ráno,a pak znovu at ti v pondělí naberou krev-kolik HCG je v krvi?!To musí klesat každý den o několik jednotek…
ahoj, je mi to lito:( ja prisla v 12tt take spontalni potrat. Zasla bych urcite na gynekologii at udela kontrolni testy HCG, melo by klesat postupne…
i kdyz uz je to skoro dva mesice, tak se mi zda spis ta druha varianta, po spontalu je clovek jako v 6 nedeli,takze se doporucuje abstinovat… Preji at to dopadne co nejlepe pro tebe!!!
Příspěvek upraven 10.12.10 v 22:33
Koupím asi jeden test na pondělí a uvidím, mě jen trochu straší druhá revize, někde jsem četla podobný případ, jen v 1.trimestru.Za 2 dny by měl být vidět viditelný rozdíl na testech v síle čárky?
Zní to hrozně, ale mě pomohlo, přečíst si pár příběhů a vědět, že je nás hodně co přišlo o mimi a nejsem v tom sama.Jojo život je boj.
určitě v síle na testu,ale hlavně ty jednotky HCG z krve na gyndě!!Já např.měla něco okolo 700,než jsem potratila,a pak pořád 233,a brali mě raději do špitálu,no a ten následující den už bylo asi 63,tak to odcházelo a šla jsem domů-měli mudři jistotu,že „ve mě nic není“ ![]()
Přeji ti hodně štěstíčka,moje gynda mi tvrdila,že jsem po potratu vyčištěná a jako když „pohnojí“ a půjde nám znovu otěhotnět rychle!!!!Tak se neboj,i tobě se to podaří,pak jsem brala UTROGESTAN na udržení asi 3.měsíce-raději!!Ale můžu říct,že se bojím každý den o malinkého..... ![]()
kata: neboj, urcite se to povede!!! ja jsem se z toho vzpamatovavala skoro tri roky ale mame krasnou zdravou dceru!
můžu se zeptat za jak dlouho ti hcg kleslo? A plně tě chápu že se bojiš o mimi, velké štěstí mají maminky co nic podobného jako mi nezažily, berou to nějak v pohodě, my už se budeme bát vždycky den ze dne, týden za týdnem až do porodu. Ale myslím, že už máš všecho zlé vybráno a ted tě čeká jen to dobré a všechny ostatní co si tím prošli také.
Snad máš pravdu jen kdyby mě bylo o 5 let mín, ale v 33 letech to je človšk trochu hůře nad věcí.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.