Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Až budete jednou staré, vaše nervová soustava bude úplně někde jinde, než je teď. Třeba vás mladá generace neodstřelí, i když má už od dětství zakódováno, že staří jsou na odstřel
![]()
@rozmary píše:
Je to smutné. Dělám ve fabrice na lince, osm hodin na stojáka a o víkendu tam byl na brigádě vedle mě děda, mohlo mu být něco přes sedmdesát, chudák rozklepaný, seschlý, makal jak šroub celou směnu, už v půlce na něm bylo vidět, že mu není dobře, ale vydržel, když jsem se ho ptala, proč tam je, odpověděl mi, že má hodně nemocnou paní, že potřebuje drahé léky, pojišťovna to nehradí, tak si musí přivydělat. Bylo mi z něj fakt do pláče, oni ty důchody opravdu jsou jak prd, takže se jim ani nedivím, že vymetou veškeré akce.
A ještě k tomu se často stává, že tihle lidé dávají peníze svým dětem a vnoučatům a nebo je utratí na předváděčkách. Ani jedno nechápu. ![]()
Tak ono to není jen o chování v Lidlu kvůli slevám a nízkým důchodům. Dnes jsme se s dětmi stavovali kolem druhé hodiny v pizzerii. Je tam asi 15 stolů a v celé restauraci jsme seděli my a potom jeden mladý pár, místa na výběr… No a když jsme dojídali, dopíjeli, tak došly dvě babky. Na kafe. A vyhlídly si „náš stůl“. A cestou k nám začaly ne-ná-pad-ně a jako do éteru nahlas komentovat a dumat, že ten stůl u okna by se jim líbil a jestli už jako odejdeme, že jestli budeme dopíjet a tak.
Už jsme měli i zaplaceno a děti už poskakovaly, že půjdeme a ženský si stouply s igelitkama ke stolku za náma a začaly řešit, jestli už si sednou - podotýkám, že jsme měli ještě na stole nedopité džusíky a tak. Jedna babka řešila, že „to je blbý, když ty mladý tam asi ještě budou dopíjet“ a ta druhá, že „přece nebudeme zdržovat a ony by se pak musely k tomu oknu stěhovat s kávou“.
Takže to opravdu není o nesoucítění s nemohoucími důchodci.
Zásadně nechodím v pondělí do Lidlu, ve středu do Albertu, ve čtvrtek do Kauflandu a v pátek do Penny, to tam začínají „akcije“, jak říkám. Přes silnici máme manžele - oba 86 let a pán ještě jezdí autem. V zimě, byť hlásí mrznoucí déšť a radí řidičům, aby raději nevyjížděli, tak co myslíte - v pondělí roztáhnu v sedm hodin závěsy a oni už razí na „akciju“! V pondělí mají pauzu, ale pak jedou Albert - Kaufland - Penny. V pátek a v sobotu se tam pak vystřídají 4 auta s „mladejma“, vždycky přes oběd, no a tak ve tři odpoledne odjíždějí s krabicemi a táci…Na jednu stranu obdivuji její kondici, protože vyváření je únavné, ale toto u mě nehrozí, abych se honila, nehledě, že takového věku se nejspíš nedožiji. JO, minulý měsíc během týdne pán při vyjíždění z garáže 2 x šktnul o zaparkované jiné auto v ulici a týden na to jsme se potkali na parkovišti, kde nacouvával vedle našeho auta a trnuli jsme hrůzou, protože prostě v 86 letech už není ten potřební odhad a rychlost reakce…
@Trudi píše:
To máš tedy pěkně zvrácené zásady, když nepouštíš důchodce s taškami sednout…neměla bys mít ty zásady trošku obrácené - tedy důchodce se pouští sednout + k tomu připočti těhotné ženy, nebo někoho komu není viditelně dobře.
zvrácené zásady? to fakt ne, byla jsem 4× těhotná u prvního těhu (v roce 1986, jsem jezdívala do práce bus+vlak+MHD, to kolikrát mě někdo pustil sednout by se dalo na prstech jedné ruky spočítat. A důchodce s taškami OK, já jedu z práce, kde jsem na nohách celý den-NE-fakt nepouštím, v obchodech jsou, jak rybičky i berle a fr.hole zapomínají a v MHD jsou straaaaašně nemocní, tak na to nehraju.
Taky jednou budeme starý. A možná úplně stejný. Rozeštvávání generací se mi příčí.
Takjá také přidám jednu historku z Lidlu, koncem léta tam manžel jel koupit synovi softsh-bundu, maminy se tam o ně rvaly, jel už v 7h. ráno, když jel do práce, jet tam odpol.tak máme smůlu.(Nnoo taky bysme se z toho neposr…
.A když si tam zkoušel vestu a odložil si svou bundu vedle na regál, tak si tu jeho hned začal chlap rvát na sebe
Podotýkám, že to bylo na periferii v Hradci Král.
@SoKuLiDa píše:
Takjá také přidám jednu historku z Lidlu, koncem léta tam manžel jel koupit synovi softsh-bundu, maminy se tam o ně rvaly, jel už v 7h. ráno, když jel do práce, jet tam odpol.tak máme smůlu.(Nnoo taky bysme se z toho neposr….A když si tam zkoušel vestu a odložil si svou bundu vedle na regál, tak si tu jeho hned začal chlap rvát na sebe
Podotýkám, že to bylo na periferii v Hradci Král.
Ono ani tak nejde o nakup jako takovej ze kupuji karton mleka, balik mouky a podobne. To my kupujem taky pac jezdime na velky nakup 1× za mesic. Spis jde o to chovani, ne? Sahat druhemu do kosiku, strkat do ostatnch…to me na tech lidech celkove, ne jen duchodcich, stve.
@alexxa píše:
Ono ani tak nejde o nakup jako takovej ze kupuji karton mleka, balik mouky a podobne. To my kupujem taky pac jezdime na velky nakup 1× za mesic. Spis jde o to chovani, ne? Sahat druhemu do kosiku, strkat do ostatnch…to me na tech lidech celkove, ne jen duchodcich, stve.
Nikdy mi nikdo do vozíku nesahal a to, že do někoho důchodce vrazí, může být prostě tím, že hůře vidí, vnímá, prostě je starý. Je těžké to pochopit? A k matkám - včera mě rozčílilo jedno mateřské prase, které dalo do vozíku dětskou tříkolku, na které se chvíli před tím prohánělo a obtěžovalo vrážením do zákazníků její dítě. Zameťte si každá před svým prahem.
@alexxa, s dovolením jsem se podívala na profil, protože jsem chtěla vědět, odkud jsi. Mně se totiž to, co tady popisuješ… Ty i některé další.. v životě nestalo. Bydlím na velmi frekventovaném pražském sídlišti, prakticky celý život - co se obchodů týče, máme tu všechno, počínaje Billou a konče Albertem - ale že by mi někdo něco sebral z košíku (nebo toto provedl komukoli v dosahu mého pohledu), narazil do mě, převrhl mi košík nebo cokoli z podobných scén, co tady některé popisujete, to se mi skutečně ještě nikdy nestalo. ![]()
Mne taky ne no, ale zrejme to bude tim ze nechodime do Lidlu v pondeli v sedm rano ![]()
@Burj Chalifa píše: … včera mě rozčílilo jedno mateřské prase, které dalo do vozíku dětskou tříkolku, na které se chvíli před tím prohánělo a obtěžovalo vrážením do zákazníků její dítě. Zameťte si každá před svým prahem.
A ještě je super, když matky neposadí dítě na sedátku v košíku, ale nechají ho poskakovat tam, kde se dávají potraviny. Obzvlášť super je to ve dnech, kdy je deštivo a blátivo ![]()
@BohunkaP píše:
@alexxa, s dovolením jsem se podívala na profil, protože jsem chtěla vědět, odkud jsi. Mně se totiž to, co tady popisuješ… Ty i některé další.. v životě nestalo. Bydlím na velmi frekventovaném pražském sídlišti, prakticky celý život - co se obchodů týče, máme tu všechno, počínaje Billou a konče Albertem - ale že by mi někdo něco sebral z košíku (nebo toto provedl komukoli v dosahu mého pohledu), narazil do mě, převrhl mi košík nebo cokoli z podobných scén, co tady některé popisujete, to se mi skutečně ještě nikdy nestalo.
To jsou spíše městské legendy.