Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžete mi prosím sdělit své názory, zda dudlík ano nebo ne? V jakých situacích ano? Do jakého věku?
@jitaa7 dudlika ma nase cca od dvou mesicu, byla dost uplakana a.to siditko fakt pomohlo, jinak bych mohla mit nonstop na prsu
… ted ji je 14mesicu a nooo, zatim ho nechce dat.. ma ho na spani jindy ji ho nedavame… nechame ho jeste tak pul roku a sebereme ho uplne, tak snad to pujde ![]()
Za mě jednoznačně ano. mladšímu jsem ho nacpala už v porodnici, jinak byl schopen dudlat neustále prso… Ale jsou děti, kterým to může velmi narušit kojení. fakt je to strašně individuální. A měla jsem obě děti závisláky, dudlíku se zbavili až kolem 2,5 let.
Dudlík ano, u obou jsem snažila narvat jim dudlík, fakt snažila a neuspěla jsem ani u jedné, dudlík nechtěly. Dudlání si kompenzovaly na prsu. Zlatek dudlík.
@jitaa7 Před 4 lety bych psala „rozhodně bez!“ - ale… Starší dcera byla hodně dudlíková, milovala ho, mazlila se s ním, spala s ním, všude ho s sebou tahala (nutno podotknout, že měla vždy jen jeden, netahala jsem 3dudlíky a neměla v každém šuplíku pro jistotu), mladší by asi ani tak dudlíková nebyla, kdyby ji ho starší necpala. Když byla miminko, tak se ji z dudlíku navalovalo, ale ted s ním taky spinká. ![]()
Jen pozor - čím jsou starší, tím silnější mají tah a je možné, že si vydudlají oblouk. V práci jsme tohle nejednou řešili (je to sice na pojistovnu, ale i tak, to dítě musí k zubaři a s usměvem tam nechodí…).
Dcera ho nechtěla a byl to že začátku horor, syn ho měl, byl docela i závislák
a vzdal se ho těsně před 2 narozeninama ( musel ). Vzal to docela v pohodě.
Neptala bych se tady, ale spíš svého dítěte. Protože ty to těžko ovlivnis. První syn ho měl, druhý ho rezolutně odmítl. Oboje má + i - rozhodně bych nechala vybrat si dítě, jednoznačně nelze říct nic.
CO bych dala za to kdbyy mi ho děcka chtěli
chtěla jsem dávat obou, ale ani jeden ho nechtěl
dcerka skončila na lahvičce věčně v puse a syn má na usinání vlastní prst
@jitaa7 syn dudlík měl, spíše na spaní a sám se okolo 13/14m oddudlíkoval, prostě už ho nechtěl..
Je to hodně individuální. Jedna dcera byla úplně bez dudlíku, prostě ho odmítla mít v puse. Druhá byla závislák, od mimina jediné co ji uklidnilo, nosila ho na spaní až do 4 let. Pak se sama rozhodla, že už je na něj velká, a dala ho pryč.
Ano, rozhodně ano. Obě dcery závislačky, miminko bez něj neusne a starší se ho zbavila před dvěma týdny v necelých dvou a půl letech, když jsme ho nemohly najít
Ale nevím, co bychom bez dudlíku dělaly, takhle krásně usínaly..
Dcera měla, od 8 měsíců na spaní, přes den ne, asi před měsícem spala u našich a já jsem zapomněla dudel nabalit, tak už ho nedostala a pohoda, za měsíc bude mít dva roky. Hezky ji uklidňoval, v autě a podobně.
Syn dudlík vůbec nechce.
Syn ho má asi od 1 měsíce, upřímně si vůbec nedovedu představit, že by ho neměl… a to jsem před porodem tvrdila pravý opak
malej na něm ale závislý není, má ho jen na usínání a do kočárku. Kojení to vůbec nijak nenarušilo, má taky občas lahev s odstříkaným mlékem, když jsem pryč a kojím úplně normálně… Nevidím na dudlíku nic špatného, pokud ho dítě nemám nonstop v puse.
@nozu píše:
Za mě jednoznačně ano. mladšímu jsem ho nacpala už v porodnici, jinak byl schopen dudlat neustále prso… Ale jsou děti, kterým to může velmi narušit kojení. fakt je to strašně individuální. A měla jsem obě děti závisláky, dudlíku se zbavili až kolem 2,5 let.
Mela jsem to úplně stejně