Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Elizabeth88 Nedám dopustit na kartáčky Curaprox ale ten dudlík je teda fakt síla… Starší měla „kytičku“ za 15Kč z lékárny - nyní má již druhé zuby a krásně rovné. Mladší nakonec zůstal u „placatého“ z DM (cca 40Kč)a taky žádný problém
Navíc oba nebyli kojení a pili z flašky, taky obyč. Nejsem odborník ale mně přijde, že není až tak důležitý tvar jako to jak je tvrdý, a ty silikonové mně přijdou tvrdé všechny
Ty gumové se přizpůsobí.. Hlavně mně přijde, že je to vše jen byznys.
Ta cena je hrozná! A asi bych do něj nešla… ALE DÍKY moc za odkaz, sháníme malému neplastový dudlík a většina se jich u nás přestala vyrábět.. takže DÍKY!
@jessikka píše:
Možná má nějaký záměr, ale nedokážu si představit, jak ho dítě cumlá. A ta cena
Právě kvůli tomu je takto dělaný - dítě, jakmile přestane intenzívně dudat, tak o něj přijde. Klasické dudlíky, ať už jim nějaká firma dá nálepku orto, nebo ne, se v pusince udrží..
My jsme dostali od naší doktorky jiný typ ortoduáčku a je to jediný tvar, který moje dcera akceptuje. Bohužel tyto se již do ČR od letošního roku nedováží, takže asi zkusím ten Curaprox. Z těch normálních tvarů, ať mají jakoukoli velikost, se totiž dáví a odmítá je.
Ale jestli vašim dětem vyhoje retro dudáček za dvacku, tak bych to asi neřešila - spíš bych řešila ten věk, kdy ještě dítě dudá, právě kvůli zubům.
@Muchitos píše:
Ta cena je hrozná! A asi bych do něj nešla… ALE DÍKY moc za odkaz, sháníme malému neplastový dudlík a většina se jich u nás přestala vyrábět.. takže DÍKY!
Vyhledej si kaučukový dudlík (kaučuk je přírodní pryskyřice), třeba od naturbabyshop.
@Damael takže se dá říct, že tenhle tvar muze i predchazet, že miminko přestane dýchat?
@Elizabeth88 píše:
@Damael takže se dá říct, že tenhle tvar muze i predchazet, že miminko přestane dýchat?
To si opravdu nemylím. Jakmile člověk v poloze na zádech usne, automaticky se mu uvolňují a pootevírají ústa, proto skutečné orto dudlíky vypadnou, a tedy slouží jen po nezbytně dlouhou dobu na uklidnění místo prsa.
Neni zde, prosim vas, nekdo, kdo dudlik nakonec koupil? A vyhovoval diteti?
Ahoj holky, my jsme s dudlikem 100%spokojeni. Malá (9 týdnů) si ho hned oblíbila, ale je pravda, že před tím jsme zkusili jen dva druhy (medvidkovy od Aventu a ortodentický od Nuku), takže si ještě nezvykla na určitý tvar ????