Důležité rozhodnutí - znovu těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
25.9.15 21:32
@Anonymní píše:
Mám jen poznámmu ke vztekacímu období.
Když bylo mému bratrovi cca 3 měsíce, tak se z ničeno nic ocitl v bezvědomí.
Tehdy jeden dr. mamce řekl, že prý to bylo ze vzteku… :nevim: (bráchu viděl poprvé a to právě v tom bezmědomí)
Takže se nedivte mladé holce, že napíše, co napíše… ;)
B.

8o nevěřím, že tohle mohl říct nějaký doktor..V tom případě by měl vrátit diplom..
A proč ten anonym? Jen Jestli se nám zakladatelka spíše neobhajuje..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.9.15 21:38
@Terezxx píše:
Ahoj maminky,
S pritelem jsme se dostali do slozite situace. Vychovavame spolu meho syna z predesleho vztahu jsou mu 4 mesice. Nyni jsem znovu tehotna- 6 tyden. Ja 21 a pritel 23. Vse zvladame bez problemu, ale… Pritel nastupuje do prace, takze bych na to byla skoro cely den sama a jelikoz malymu zaclo vztekaci odbdobi tak mam strach, ze nebudu zvladat. Na druhou stranu nam neprijde fer interupce, kdyz uz je miminko pocate. Deti rozhodne chceme, ale zda se nam to prilis uspechane. Byl nebo je nekdo v podobne situaci? A jak jste se rozhodli?

Jsi si opravdu jistá, že vše zvládáte bez problémů, když se už teď bojíš, jak sama zvládneš malého? Který je navíc ještě miminko, které má mimochodem nějaké trápení(ne vztek).
Uspěchané to teda je, ale co už teď? Je nesmysl chodit na potrat, když píšeš, že jste se chtěli za půl roku začít snažit. Zvládnout se to asi dá, ale bude to hodně těžké..
Jak jste s přítelem spolu dlouho, jestli se můžu zeptat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.15 21:50
@jdukolem píše:
no to asi pan doktor možná přeskočil pár semestrů medicíny :think:
takovou diagnozu u 3 měsíčního miminka si dovolí pouze diletant

hele netuším, jak byl starej, myslím, že už pár let praxe měl… V každém případě mamka tohle oznámení nikdy „nerozchodila“. On jí to řekl snad až pár měsíců po té přéhodě („A víte, že čeho to měl?“ „No to nevim, dr.mi nic neřekli.. " "Ze vzteku to měl…“).
 B.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.15 21:55
@Silwinka87 píše:
8o nevěřím, že tohle mohl říct nějaký doktor..V tom případě by měl vrátit diplom..
A proč ten anonym? Jen Jestli se nám zakladatelka spíše neobhajuje..

Ale řekl… Před třiceti lety říkali dr. ledacos…
A proč anonym? Co je komu do zdravotního stavu mého bratra…Nikdy nevím, kdo to čte… Mimochodem nech se mně třeba zjistit od admina, když ti to udělá radost…
 B.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.9.15 22:13
@Anonymní píše:
Ale řekl… Před třiceti lety říkali dr. ledacos…
A proč anonym? Co je komu do zdravotního stavu mého bratra…Nikdy nevím, kdo to čte… Mimochodem nech se mně třeba zjistit od admina, když ti to udělá radost…
B.

Aha..Tak to jo, to už je pěkně dlouho..Nemám v úmyslu někoho hlásit adminům :roll: Jen mě zajímal důvod..

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
25.9.15 22:22
@Anonymní píše:
hele netuším, jak byl starej, myslím, že už pár let praxe měl… V každém případě mamka tohle oznámení nikdy „nerozchodila“. On jí to řekl snad až pár měsíců po té přéhodě („A víte, že čeho to měl?“ „No to nevim, dr.mi nic neřekli.. " "Ze vzteku to měl…“).
B.

Nerozchodila jeho bezvědomí a nebo to, že to bylo ze vzteku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.15 22:29
@Kobliha51 píše:
Nerozchodila jeho bezvědomí a nebo to, že to bylo ze vzteku?

Ten nesmysl, co jí řekl dr. (že to bylo ze vzteku) Brácha se prý nevztekal… :nevim: Mimochodem, to bezvědomí se cca 2 roky na to opakovalo a ani tehdy na nic nepřišli… Jen mamka vyprávěla, že dr. rozčilovali, že coby dvouletý nevydrží být úplně v klidu při dělání CT… Prostě zdravotnictví v 80-tých lech minulého století… :zed:
Buďme rádi, že dnes už je ledacos jinak…

• Citovat
  • Upravit
3074
25.9.15 22:32

Trochu mě mate, že zakladatelka má v profilu napsáno, že dítě se narodilo v květnu minulého roku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.9.15 09:05
@Anonymní píše:
Ten nesmysl, co jí řekl dr. (že to bylo ze vzteku) Brácha se prý nevztekal… :nevim: Mimochodem, to bezvědomí se cca 2 roky na to opakovalo a ani tehdy na nic nepřišli… Jen mamka vyprávěla, že dr. rozčilovali, že coby dvouletý nevydrží být úplně v klidu při dělání CT… Prostě zdravotnictví v 80-tých lech minulého století… :zed:
Buďme rádi, že dnes už je ledacos jinak…

To se tím trápí až dodnes - píšeš, že to nikdy nerozchodila? To mě zaujalo, protože v životě lidském se stává tolik věcí, které se opravdu rozchodit nedají a tohle mi přijde zas až taková katastrofa, co by měla matku trápit do konce života. Má z toho nějaké trauma?

• Citovat
  • Upravit
3087
26.9.15 10:31

Ze se ta diskuze rozjede az takhle jsem opravdu necekala :D :) S pritelem jsme spolu 9 mesicu, od cervna spolu bydlime. K tomu vztekani…vsichni tvrdili, ze to neni mozne, ale po tom, co videli, co predvadi, rekli, ze jsme si ho rozmazlili k noseni. Pisti, rve, krici dokud se s nim nechodi. K tomu ‚snazeni za pul roku‘… mluvili jsme o 2 rocnich rozestupech. Pocitala jsem, ze se budeme muset nejaky ten cas snazit. Dotehle situace jsme se nedostali schvalne a rozhodne jsem tady nechtela fnukat nebo neco takoveho, vim, ze by to bylo dost slozite a narocne, jenom jsem doufala, ze napise nekdo, kdo byl na tom podobne a jak se rozhodl. A jeste k memu veku…jsem se svym zivotem spokojena, syna miluju a nikdy jsem nelitovala, ze jsem mela dite driv. Staram se o nej s laskou a nemyslim si, ze spatne. Stejne tak bych zvladla i dalsi. Jen me obcas ted popadne strach, jestli se rozhodnu spravne. Nerada bych jednou litovala.

Jeste k otazkam…pritel by si miminko nechat chtel. Financne bychom vysli v pohode. S rodinou moc pocitat nemuzeme, vetsinu mame daleko a zbytek celej den v praci.

Dekuji za komentare a rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
26.9.15 10:40

@Terezxx miminko chováním opravdu nerozmazlis. naopak. miminko potřebuje blízkost a pocit bezpečí. Jinak si myslím, ze i kdyby ti někdo napsal svou zkušenost, tak vy to můžete mít zcela jiné-to nikdy nevíš. Třeba budete mít miminko za odměnu, ale třeba taky ne. Ale když se rozhlednes kolem sebe, tak se to zvládnout dá. Aspoň já neznám nikoho, kdo by měl děti rok od sebe a skončil z toho na psychiatrii. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30422
26.9.15 10:42

@Terezxx Upřímně řečeno, nevím, o čem se tady rozhoduješ. Jestli jsem to pochopila správně, dítě už jste počali, jste oba zdraví, neživoříte - tak snad neuvažuješ o potratu jenom proto, že dítě přišlo dřív, než bylo na vašem plánu. Nebo nechápu, o jakém rozhodování tady píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 13:27
@Kobliha51 píše:
To se tím trápí až dodnes - píšeš, že to nikdy nerozchodila? To mě zaujalo, protože v životě lidském se stává tolik věcí, které se opravdu rozchodit nedají a tohle mi přijde zas až taková katastrofa, co by měla matku trápit do konce života. Má z toho nějaké trauma?

Dodnes ne, už 13 let nežije (bylo jí necelých 48, když zemřela na rakovinu), ale čas od času to zmínila… Brala to jako křivdu. Jako to, že jí dr. vmetl, že u svého 4. dítěte nepoznala, že se mu to stalo ze vzteku. Navíc se to stalo ani ne 2 roky po události, kterou teda žádná matka opravdu nerozchodí. takže na to byla prostě citlivější. Víš, on se s ní život a osud moc nepáral a tohle byl jen jeden ze střípků skládačky… Ono je to trochu složitý a nechci to víc pitvat.

A ať to tu jen neplevelím, já jsem se narodila ani ne rok po ségře a mamka ke třem malým dětem (velkej brácha je o necelé 4 roky starší jak já) musel zvládat domácnost 4 dospělých, zvířectvo (králíky, slepice, husy, kachny, prasata…), práci na zahradě a to vše bez automatky, s vařením po staru na plotně (vařič se používa jen v létě, když se v kuchyni netopilo), bez teplé vody po otočení kohoutkem… Na pommoc tedy měla taťku (ale ten v tu dobu stavěl náš dům 10 km od místa, kde jsme bydleli) a svoji maminku (ale když se mnou přileja z porodnice, tak měla na 6 týdnů nohu v sádře, takže ji moc pomoci nemohla - ale pomáhala, co to šlo)…
Takže naše maminky zvládali ledacos, jen my jsme rozmazlení. ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky