Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4843
8.1.13 08:29

@Andrejka 20

Někdo špiní třeba během ovulace :nevim: Ale víc ti fakt řekne gynDr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.13 07:42

Duphaston v prvním trimestru

Ahoj všem,

je mi 31 let, mám za sebou jeden úspěšný naprosto bezproblémový průběh těhotenství i porod (2008). Nyní jsem odhadem ve 4. týdnu těhotenství (viditelný zatím jen váček) a lékař mi předepsal 2× denně Duphaston. Nevím, zda ho brát, otěhotnět se nám podařilo okamžitě po vysazení antikoncepce, nemám žádné potíže a mám tedy pocit, že je to zbytečné. Nechci do sebe zbytečně cpát hormony. Jaký máte na to názor?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1839
24.4.13 07:56

Nic ti k tomu doktor neřekl.. co já vím, třeba viděl, že máš nižší sliznici, tak na podporu udržení mimíska.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
24.4.13 07:58

Já jsem ho brala v prvním trimestru taky, je to dobré pro udržení těhu, prostě proti potratu. Sto lidí, sto názorů, ale já bych se řídila radou lékaře. hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.4.13 08:02
@olinka11 píše:
Nic ti k tomu doktor neřekl.. co já vím, třeba viděl, že máš nižší sliznici, tak na podporu udržení mimíska.. :think:

No právě že mi přijde, že to píše tak nějak ze zvyku. Sliznici mám prý výstavní. Sestře to píše taky, oběma už dřív preventivně (na to u mě ani nedošlo, otěhotněla jsem okamžitě), nicméně bez jakéhokoli vyšetření termínu ovulace nám to rozepsal různě. No nic, máte pravdu, řekl brát, budu prát, snad to uškodit nemůže :) děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.4.13 08:03

Děkuji za názor, budu ho tedy brát, snad to nemůže uškodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
24.4.13 08:05

Myslím, že jsi se rozhodla správně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
24.4.13 08:38

Uškodit ne spíš naopak. My co máme zkušenost s potratem tak bysme jedli vše jen aby to bylo v poho. Tak pěkně dlabej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenula1983
20.6.13 19:26

od 22dne až 26den

Ahojky holky, chci se zeptat, já ho beru od 22dne až po 26den, do 4 dnu, by mě měla přijít menstruace, říkala Dr. v pondělí s ním začnu, jen mi přijde divné že ho berete už dřív od 18 dne třeba… snažíme se tak rok, zatím jsem to neřešila, ale ted jsem už šla k Dr. a ta mi napsala Duphaston. Jsem zvědavá, jinak jsem taky měla nepravidelnou menstruaci… :roll:

• Citovat
  • Upravit
55
15.11.13 14:34

Ahoj je tady ještě někdo? Jsem tu nová a začínám brát Duphaston… 2 roky se snažíme o mimi a nic, tak snad to pomůže. Jak jsem se dočetla dost maminám to pomohlo… není tu ještě někdo kdo začíná brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
15.11.13 14:40

@kalina01 ahoj,tak já už ho neberu :) Mudr mi ho napsala v červenci, skoro dva roky jsme se snažili o mimčo a nešlo to, tak mi ho napsala na úpravu cyklu. K tomu Estrofem na růst sliznice a inofolic na ovulaci. Tenhle měsíc jsem dobrala poslední prášek a ms už nepřišla :D. Takže přeju hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
17.11.13 13:22

Mam dve kamaradky, co se snazily a jak zacaly brat Duphaston, tak prvni cyklus otehotnely. Hodne stestiiii :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
17.11.13 20:02

Ahojky Efulko a nevíš, jaký DC ho braly? A na co přesněji jim ho dr. předepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
17.11.13 20:15

@hopisek

Já jsem ho měla také. Měla jsem ho na upravení cyklu. Měla jsem strašně dlouhé cykly. A měla jsem to brát od 16 DC. Ale, jelikož jsem věděla, že se to má brát po ovulaci a snažili jsme se o miminko, tak jsem si to trochu posunula, abych to začala brát až po ovulaci..
No a také jsem první cyklus otěhotněla. Ale jestli to bylo po Duphastonu nebo ne, nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
17.11.13 20:18

A jak dlouho jste se snažili? Promiň, že se tak ptám :oops:
A prosím tě, kolik dní jsi ho brala a jakou dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí