Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,
je mi 31 let, mám za sebou jeden úspěšný naprosto bezproblémový průběh těhotenství i porod (2008). Nyní jsem odhadem ve 4. týdnu těhotenství (viditelný zatím jen váček) a lékař mi předepsal 2× denně Duphaston. Nevím, zda ho brát, otěhotnět se nám podařilo okamžitě po vysazení antikoncepce, nemám žádné potíže a mám tedy pocit, že je to zbytečné. Nechci do sebe zbytečně cpát hormony. Jaký máte na to názor?
Děkuji.
Nic ti k tomu doktor neřekl.. co já vím, třeba viděl, že máš nižší sliznici, tak na podporu udržení mimíska.. ![]()
Já jsem ho brala v prvním trimestru taky, je to dobré pro udržení těhu, prostě proti potratu. Sto lidí, sto názorů, ale já bych se řídila radou lékaře. hezký den ![]()
@olinka11 píše:
Nic ti k tomu doktor neřekl.. co já vím, třeba viděl, že máš nižší sliznici, tak na podporu udržení mimíska..
No právě že mi přijde, že to píše tak nějak ze zvyku. Sliznici mám prý výstavní. Sestře to píše taky, oběma už dřív preventivně (na to u mě ani nedošlo, otěhotněla jsem okamžitě), nicméně bez jakéhokoli vyšetření termínu ovulace nám to rozepsal různě. No nic, máte pravdu, řekl brát, budu prát, snad to uškodit nemůže
děkuji moc
Uškodit ne spíš naopak. My co máme zkušenost s potratem tak bysme jedli vše jen aby to bylo v poho. Tak pěkně dlabej
Ahojky holky, chci se zeptat, já ho beru od 22dne až po 26den, do 4 dnu, by mě měla přijít menstruace, říkala Dr. v pondělí s ním začnu, jen mi přijde divné že ho berete už dřív od 18 dne třeba… snažíme se tak rok, zatím jsem to neřešila, ale ted jsem už šla k Dr. a ta mi napsala Duphaston. Jsem zvědavá, jinak jsem taky měla nepravidelnou menstruaci… ![]()
Ahoj je tady ještě někdo? Jsem tu nová a začínám brát Duphaston… 2 roky se snažíme o mimi a nic, tak snad to pomůže. Jak jsem se dočetla dost maminám to pomohlo… není tu ještě někdo kdo začíná brát?
@kalina01 ahoj,tak já už ho neberu
Mudr mi ho napsala v červenci, skoro dva roky jsme se snažili o mimčo a nešlo to, tak mi ho napsala na úpravu cyklu. K tomu Estrofem na růst sliznice a inofolic na ovulaci. Tenhle měsíc jsem dobrala poslední prášek a ms už nepřišla
. Takže přeju hodně štěstí ![]()
Mam dve kamaradky, co se snazily a jak zacaly brat Duphaston, tak prvni cyklus otehotnely. Hodne stestiiii ![]()
Ahojky Efulko a nevíš, jaký DC ho braly? A na co přesněji jim ho dr. předepsala?
Já jsem ho měla také. Měla jsem ho na upravení cyklu. Měla jsem strašně dlouhé cykly. A měla jsem to brát od 16 DC. Ale, jelikož jsem věděla, že se to má brát po ovulaci a snažili jsme se o miminko, tak jsem si to trochu posunula, abych to začala brát až po ovulaci..
No a také jsem první cyklus otěhotněla. Ale jestli to bylo po Duphastonu nebo ne, nevím ![]()
A jak dlouho jste se snažili? Promiň, že se tak ptám ![]()
A prosím tě, kolik dní jsi ho brala a jakou dávku?