Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat. Snažíme se o mimi. Měla jsem nepravidelný cyklus (o týden dříve ). Dostala jsem duphaston (15-25DC 1-0-1) Cyklus se srovnal a mám ho po 28 dnech. Snažíme se půl roku. Od paní doktorky mám potvrzené ze ovulace probíhá tak jak má ale stále nic. Má někdo podobné zkušenosti? Případně nějaké doporučení. Jsem z toho celkem nešťastná.beru ještě kyselinu listovou a kontryhel. Děkuji
Ahoj, půl roku je ještě krátká doba, a jsem na tom stejně, jako Ty
taky se snazime půl roku, taky mám duphaston na úpravu ms, 16-25, na 3 měsíce, leden, únor ms prisla přesně 31DC, v breznu už ho ale neberu, bylo mi po nem dost zle, tak jsem ho vysadila. Včera podle ovu testu, čípku, hlenu a bolesti vaječníků jsem měla ovu, tak uvidíme koncem měsíce, zda se povedlo. Ale půl roku je opravdu krátká doba to nějak řešit. Hlavně na to nemyslí, neupinej se na to, že teď to dítě opravdu chceš ![]()
Můžu se zeptat, kolik Ti je?
Mě uz 31, tak jse. Domluvená s dr, ze ted v dubnu přijdu a udělá mi podrobně vyšetření, manžela na spermio, ale to jen kvůli němu vyššímu věku, jinak normální doba snažení je rok:)
Přeji hodně štěstí! ![]()
Vím ze je to krátká doba. Půl roku se snažíme intenzivně. Jinak jsem neměla antikoncepci a nějak zvlášť jsem se nehlidala. Je mi 25. Mám spoustu kamarádek co hned první měsíc a vyšlo to. Tak i z této stránky jsem nervozni. Duphaston beru už 5 měsíců. Je těžké na to nemyslet kdy jsem jediná v mem okruhu kdo nemá dítě ale snažím se. Nějaké jiné prášky mate ? Držím palečky ať to vyjde co nejdřív ![]()
Tak to máš ještě dost času
a určitě se počkáš
beru fertipronu a gynex. Na vím, je to těžké na to nemyslet, taky mi to moc nejde, ale aspoň se pokusit, zabavit se něčím jiným..... já si třeba dala, ač alkohol nepiju, tak jsem si dala vínko, abych se uvolnila a nemyslela na to a pomohlo. Tak zkus třeba před sexem si dát vínko, uvolnila se ![]()
No v tomto problém nemám uvolněna jsem ale před MS Jsem nervozni. Jak beru duphaston tak mě hodně bolí prsa tak hned v tom vidím něco víc.
a hned testují
teď se mi stalo asi 9 dni před MS ze jsem lehce spinila při sexu jako nic hrozného ale zarazilo mě to. Stalo se vám to už někdy ?
Nene, nestalo. Mě při duphastonu dost taky bolela prsa, zvracela jsem, byla jsem dost ospala… tak jsem ho prostě vysadila po tom druhém platu. Tak uvidím, Kdy to dostanu. Tedy doufám, ze uz nedostanu. ![]()
Já po něm mám nálady hrozne a ty prsa no. Říkala jsem to paní doktorce a říkala ze to tak někdo má. Za měsíc mám jít na kontrolu tak snad ho už nebudu muset brát
Tak přeji ať nedostanete ![]()
A polykás ho, nebo zavádís? Při zavádění nejsou ty vedlejší účinky tak velké:) ![]()
Dekuji ![]()
A bereš ho až po ovulaci?! Min. Den po by se měl brát, pokud chceš otěhotnět:)
Beru ho v den ovu ale mluvila jsem o tom s paní doktorkou a ptala se na to. Protože se hodně píše ze potlačuje ovu a bylo mi řečeno ze v ničem to nevadí ![]()
Ahoj chci se zeptat. Snažíme se o mimi. Měla jsem nepravidelný cyklus (o týden dříve ). Dostala jsem duphaston (15-25DC 1-0-1) Cyklus se srovnal a mám ho po 28 dnech. Snažíme se půl roku. Od paní doktorky mám potvrzené ze ovulace probíhá tak jak má ale stále nic. Má někdo podobné zkušenosti? Případně nějaké doporučení. Jsem z toho celkem nešťastná.
beru ještě kyselinu listovou a kontryhel. Děkuji