Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Miselka89 asi bych si zašla na gyndu, i když já brala taky duphaston a vždy jsem začala po něm špinit až po dobrání 4.den, ale pak přišla vždy MS. Zkus si udělat těhu test ![]()
@eileithia píše:
@Miselka89 asi bych si zašla na gyndu, i když já brala taky duphaston a vždy jsem začala po něm špinit až po dobrání 4.den, ale pak přišla vždy MS. Zkus si udělat těhu test
Ja prave mmenstruaci po nich dostanu normalne…a ted tohle…jinak ve ctvrtek mam zacit zas uzivat prasky a nevim zda mam pokracovat ci ne…neni potad nejak dobre jsem strasne unavena. Na gyndu se dostanu az priszi pondeli.
@eileithia píše:
@Miselka89 asi bych si zašla na gyndu, i když já brala taky duphaston a vždy jsem začala po něm špinit až po dobrání 4.den, ale pak přišla vždy MS. Zkus si udělat těhu test
Ja prave mmenstruaci po nich dostanu normalne…a ted tohle…jinak ve ctvrtek mam zacit zas uzivat prasky a nevim zda mam pokracovat ci ne…neni potad nejak dobre jsem strasne unavena. Na gyndu se dostanu az priszi pondeli.
Ahoj, tak za mě Duphaston palec dolů ![]()
brala jsem ho od 17 dne cyklu vždy 10 dní a to 3 měsíce
první měsíc přišla MS po 5 dnech po vysazení, další po 3 dnech, poslední měsíc po 4 dnech, nicméně můj problém a to špinění před MS to nevyřešilo a k tomu - velká únava, bolesti kloubů, šílený chutě a přibývání na váze ![]()
Těhotná opravdu nejsem (není ani s kým momentálně)
Doktorka mi říkala ještě o GYNEXU, dost holek ho chváli, tak ho asi zkusím, je to čistě přířodní přípravek akorát nevím to dávkování panč se má brát první den MS, ale dávkování je stylem - 3 - 9 kapek 2 až 3 denně ![]()
@salma84 píše:
Ahoj, tak za mě Duphaston palec dolů![]()
brala jsem ho od 17 dne cyklu vždy 10 dní a to 3 měsíce
první měsíc přišla MS po 5 dnech po vysazení, další po 3 dnech, poslední měsíc po 4 dnech, nicméně můj problém a to špinění před MS to nevyřešilo a k tomu - velká únava, bolesti kloubů, šílený chutě a přibývání na váze
Těhotná opravdu nejsem (není ani s kým momentálně)
Doktorka mi říkala ještě o GYNEXU, dost holek ho chváli, tak ho asi zkusím, je to čistě přířodní přípravek akorát nevím to dávkování panč se má brát první den MS, ale dávkování je stylem - 3 - 9 kapek 2 až 3 denně
Prave při dobrani leku..jsem hned druhy den dostala menstruaci trvala 5 dni a vse probehlo v poradku…akorat ted to nechapu…a je mi zle..tak snad pristi pondeli mi doktor rekne vic.
Ráda bych se zeptala, jaké příznaky jste pociťovaly při braní Duphastonu. Doktorka mi ho předepsala po třetím samovolném potratu (7tt bez kyretáže) na podporu správného uhnízdění, beru ho 21 DC - 25 DC. Cyklus mívám pravidelný 28 dní. Dnes jsem 24 DC a od včerejška mám naběhlá bolavá prsa, je mi nevolno a celkově se cítím strašně unavená. Jak jste se cítily při braní Duphastonu vy? ![]()
Menstruace 1.a 2. den šíleně bolestivá, celý den jsem musela jet na brufenu…
@palomita22 píše:
Menstruace 1.a 2. den šíleně bolestivá, celý den jsem musela jet na brufenu…
Díky, to nezní moc povzbudivě. Spíše by mě zajímaly příznaky před MS.
Ta únava určitě z duphastonu byt může, i gynekolog mi to říkal. Prsa citlivá mám taky, hlavně večer, ale nevím, jestli je to z toho, jsem v 16tt, tak to může být i souviset s tehu. Plus se v noci hrozně potim
Duphaston beru 3 měsíce.
@lucka_mac Já s duphastonem žádné problémy neměla. Ale pokud máš pocit, že je to z toho, tak ůžeš léky změnit. Tohoto typu jich existje fůra. Já jednou zkoušela místo toho utrogestan, ale neseděl mi.
@Amys Utrogestan ne-e. Ten jsem dostala v červnu na pohotovosti, když jsem tam byla se začínajícím spontanním potratem a měla jsem z něj šílené závratě. Nevím jestli je to z Duphastonu, taky je možnost, že to jsou první příznaky těhotenství, mívám je brzo a stejné. Tak mě zajímalo jestli to může být i z Duphastonu. ![]()
@lucka_mac Já měla z utrogestanem ty samé potíže. Tak jestli teď máš duphaston poprvé, tak těžko soudit. Jak jsem psala, u mě bylo vše v pohodě, žádné obtíže jsem neměla. Teď cyklus nereguluji a je to mnohem horší.
Já měla a i stále občas mívám s duphastonem před ms to samé. Ze začátku jsem si taky kvůli tomu dělala naděje, že jsem těhotná a nic. Ale to samozřejmě neznamená, že nemůžeš být, držím palce ![]()
@Hanka_S_V Nezbývá než čekat.
Naděje si nedělám. Počítám spíš s tím, že je to z Duphastonu. Přece jenom čekám na první MS po potratu a i když jsem po nich vždycky otěhotněla brzo (2 a 3 cyklus), tak tohle je asi moc brzo.
Ahoj, přemýšlím o užívání duphastonu..
Pokud by se zadařilo otěhotnění, ale embryjko by mělo problém se udržet z důvodu nedostatku progesteronu - nasadil
by se duphaston jen na těch 10 dní - embryjko by se uchytilo, ale pak se duphaston vysadí → hladina progesteronu klesne,
jak se má to embryjko pak udržet? Dává vám to smysl? ![]()
Ptala jsem se na to své gynekoložky a právě mi říkala, ať pak kolem očekávané ms testuju, nevysazuju a pokud budu mít
pozitivní test, tak vůbec nevysazovat..
A čtu vaše zkušenosti, že třeba i někdo má pocit, že se zadařilo a nějaké příznaky apod, pak teda duphaston vysadí a ms nikde a dorazí třeba až po 4 dnech..
přece když je pro udržení těhotenství potřeba progesteron a toho má daná žena nedostatek, tak i kdyby k otěhotnění
došlo, jak se může po vysazení duphastonu mimčo udržet? Nechápu..