Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, prosím o radu. Po Depo proveře nemám cyklus, poslední injekce byla v květnu. Vzhledem k tomu, že chceme druhý dítě, tak jsem byla v úterý u doktora. Sliznice nízká, ms se nechystá. Dal mi duphaston a že ho mám brát hned po dobu 10 dni, teď se prý asi nic nestane, příští měsíc bych po dobrání mohla aspoň špinit. Jenže já začala špinit už dnes, a to beru Duphaston 3.den. Máte zkušenost? Užívám Gynex a drmek.
Ahojte, tak mě ten duphaston upravil MS. Dostala jsem ji po 29 dnech, což už jsem dlouho nezažila. Snad mi i zabere k tomu, abych otěhotněla.
@Kristina82 a dostala jste ji az po dobrani prasku? Ja je mam brat jeste 3 dny, dr řikal že po dobrani budu max špinit, protože před tydnem na UZ nizka sliznice a ja dnes zacla slabe krvacet s kousky krve a nevim co to znamena ![]()
Dobrý den, já jsem to mělaq také. brala jsem Duphaston a začala jsem hodně krvácet a také ze me šli kusi krve, tak jsem musela ne gynekologi a ty mě museli vyčistít. doktorka mi, řekla že to asi bude těma práškama, tak jsem je 3měsíce nebrala, ale ted jsem je zase začala brát. protože chceme mininko a už 2měsíc v pohodě.
@Sandra.kampf děkuji, po půl dni to přestalo, tak uvidíme. Taky chceme miminko, tak snad mi začne cyklus fungovat normálně ![]()
Holky, tak já jsem to po duphastonu dostala jednou po 18dnech, pak jsem k tomu zacala kapat gynex a prislo to treba po pěti dnech a teď 3dny po dobrání jsem silně špinila jeden den, pak jeden den krvácela a další zase jen špinila ale silně, pak to ustavalo.za celou dobu co ho beru to bylo prvně bez příznaků a to mě vždy dost bolelo břicho a šílené moc prsa už třeba týden predem. Tentokrat nic, ale krvacela jsem vlastně jen jeden den. a priznaky mám až asi týden po tom co jsem přestala i špinit. už třetí den mě poboliva břicho a mám napnuta prsa když si na ne zmacknu…
jsem objednána k MUDr ale až v lednu…
Já jsem tu první MS po duphastonu měla docela masakrovou. Krvácela jsem strašně moc a lítaly ze mě cucky. Teď beru další platíčko a během měsíce jsem měla dvě ovulky, tak čekám, jestli po dobrání platíčka dostanu MS nebo ne.
@Kristina82 já ted krvacela 6 dni, poprve od srpna po skonceni depoprovery. Také to bylo dost a převážně cucky. Tak jste mi udělala radost tou ovulkou, že byla a dokonce dve. Nevíte kdy byla ta první, kolik DC? Cjci testovat ovu testama, tak abych vedela kdy začít.
@Monnish První ovulku jsem měla kolem 11 Dc a druhou 22. DC. 13.12. bych měla dostat MS, tak uvidím ![]()
Tak nakonec z toho nic nebylo, normálně zase přišla MS. Ale nevzdávám to. Prostě v roce 2016 budu těhu a basta ![]()
@Kristina82 přeji vám hodně štěstí, také si dám takové přecevzetí. snad se to povede. přeji krásné svátky ![]()
Zdravím všechny. Chtěla bych se s vámi podělit o moji zkušenost s Duphastonem. Jsem po dvou zamlklých potratech v 9tt a 12tt. Od posledního potratu je to už rok a půl a celou dobu jsme se snažili. No poslední 4 měsíce jsem brala duphaston, protože mi přestala pravidelně chodit MS. Páté platíčko duphastonu jsem ale už brát nezačala, protože jsem na to prostě nějak zapomněla a začít ho brát o 3 dny později mi nepřišlo rozumné abych si to zase nerozházela. A taky jsem si pak říkala že to třeba dostanu normálně, v čas i bez prášků. A ejhle 24.12. tak byly //
Testovala jsem dva dny po termínu MS a tak silnou druhou čárku jsem neměla ani u předchozích těhu…
Tak uvidíme, 28. jdu k dr. a prý až budu těhu budu brát duphaston dál.. Ale nevím co mi řekne na to že jsem ho ten poslední měsíc nebrala a jsem těhu ![]()
Holky, moje doktorka napsala mně Duphaston bez krevního testu, a co když já svůj progesteron mám v normě? Cyklus mám pravidelný a žádné jiné potíže taký nemám. Tak nevím, mam ho brát nebo tím něco pokazim? ![]()