Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Emmmma Ahojky.Omlouvám se, že Vám sem takhle lezu. Koukám, že jste začala užívat Femigard. Já už užívám pár měsíců. Také se snažíme o mimčo a proto jsem ho koupila i domů. Pijeme oba s přítelem. Sice k mimču nepomohl(zatím),ale cítíme se po něm lépe. Ms + - stejně hlavně bezbolestná, ovu také probíhá a chuť na sex nehorazná. A celkově se člověk cítí po něm i plný energie. Když nepomůže k mimču, tak i tak u nás za 1.
Ahoj holky, tak jak jste na tom?
já byla v pondělí u gyndr, protože jsem zase víc jak 2měsíce neměla ms. zkoušela jsem to chvíli bez hormonů, koupila jsem si gynex a stejně nic… takže jsem opět vyfásla duphaston s tim, že sliznice je jen 6mm a ms se nechystá, takže jí tim duphastonem nastartujem a pak budem udržovat pravidelnou. otěhotnět se nesnažíme, ale je to prý jediná možnost jak mi udržet pravidelný cyklus, protože HA užívat nesmim… úplně se toho děsim! když jsem ho brala posledně, dost jsem přibrala - na to mi dr. řekla že to není z hormonů jako takových, ale že způsobuje chutě a člověk pak jí víc i když si to třeba neuvědomí, takže si mam hlídat co a kolik jim, abych se v důsledku těch prášků nepřejídala… no, upřímně, mam strach že ze mě bude metráček, ale těšim se na pravidelnou ms, bez ní se cítim jako ženská k ničemu…
@Jan-icka Zdravím, Jani
No já sem zatím pořád ve fázi snažení o těhotenství. V březnu už se nám podařilo, ale v 8. týdnu jsem potratila
Teď už jedeme další snažení a zatím bohužel nic. Beru zase Clostilbegyt a Duphaston. Tak jsem sama zvědavá, jak to půjde dál…
Snad se ti cyklus srovná, chápu, že je to takhle k vzteku…Gynex taky teď beru, zkouším, jestli nepomůže přispět k otěhotnění
Zatím mi teda aspoň srovnal cyklus, já měla problém se špiněním před MS nebo MS chodila i dřív
Právě jsem přišla od gynekologa a jsem jakási zmatená
Předepsal mi duphaston 16-25 den cyklu. Posledni MS jsem měla 9.7. ale prý mohu od zítra začít. Mám dlouhé cykly 50-60 dní. Ovulace ještě neproběhla ale! Chci dodržet, to co mi lékař řekl, ale neměl by se duphaston užívat až po ovulaci? Pátý dne cyklu mám předepsaný clostilbegyt a bojím se že ms po duphastonu nedojde, že má ještě čas:). Nemá někdo stejnou zkušenost? Myslíte že ten duphaston MS vyvolá dříve? Ach jo, doufám, že to přelouskáte:) ![]()
Ahojky holky, taky se přidávám do diskuze. Už rok a půl neberu antikoncepci. Rok chodila menstruace nepravidelně, ale vždy do 36. dne. Po roce se začal cyklus natahovat, až jsem to nedostala vůbec. Dostala jsem agolutinovou injekci plus duphaston, který mám brát 16.až 25. den cyklu. Začínám jej brát 19.7.2015, takže nemám zatím žádnou zkušenost. Lékařka mi jej předepsala na tři měsíce, pokud neotěhotním, budeme postupovat jinak. O miminko se s manželem snažíme už rok a někdy je to už docela psychicky náročné pro nás oba. Chtěla bych se zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti s tímto lékem, a podařilo se Vám otěhotnět díky němu? Budu ráda za každý povzbuzující příběh
.
Ahojky mám pozitivní testy, ale začala jsem špinit mám doma duphaston jak ho mužu brat než v ponděli pujdu k dr??..Brala jsem již dříve i tak těhu nedopadlo.
Ahoj holky, dotaz-podarilo se nekomu otehotnet diky Duphastonu? Dobrala jsem 2 platíčko a ta mrcha zase prisla
Povzbudte me prosim ![]()
@Dadu93 píše:
Ahoj holky, dotaz-podarilo se nekomu otehotnet diky Duphastonu? Dobrala jsem 2 platíčko a ta mrcha zase prislaPovzbudte me prosim
pokud vím, tak já duphaston nedostala na otěhotnění, na to se dává clostyl
Duphaston se dává na srovnání menstruace, připravení sliznice, aby se tam mimčo lépe uchytilo,…
Proto se nesmí brát dřív než proběhne ovulace, protože ti jí může zastavit…
Holky co berete duphaston, máte při něm pravidelnou ms? beru na ho nepravidelný cyklus. dvakrát jsem to dostala 3.den po vysazení, ted je 10. den po vysazení a ms nikde…
hrozně mě bolí bradavky, ale neskutečně, nesnesu tričko bez podprdy ani žádný sebejemnější dotyk…už několik dní mam pocit že to užuž určitě přijde, každý ráno vstávam s tim že určitě už je to tady… ale pořád nic
vim, že ms má přijít asi do 14dnů po vysazení, ale mate mě že je to úplně jinak než předchozí dva měsíce…
Ahojky, ja take beru Duphaston, menses pravidelna..zkus tehu test
druha vec je cysta..
Ještě pár dní počkam, nechci přítele zbytečně vyplašit
a uvidíme… břicho mě bolí jako bych měla ms, ale pořád nic ![]()
Tak jsem to nakonec dostala až 12.den po vysazení, po víc než týdenních dost velkých bolestech… ještě mam balení na 2měsíce, tak uvidim jak to přijde příště a kdyžtak to budu řešit s dr…
To by bylo asi fajn zajit za doktorem, 12 dni se mi zda dost a k tomu ty bolesti, ja to mam presne za 3 dny a ještě k tomu bez bolesti…
@Dadu93 no uvidim co bude… ono to nakonec bylo jen ani ne půldenní zašpinění a od té doby zase nic…
dnes je to 2 týdny co jsem dobrala prášky (ráno). takže počkam ještě ty dva dny, zítra nebo v pondělí ráno testnu a kdyžtak v úterý volám k doktorce… chjo, holky, mě z toho klepne!! ![]()
Ahojky, urcite to dopadne a budou dve carky..jinak opet se jdu poradit..beru duphaston treti cyklus, dnes jsem asi osm dni dpo a zacala jsem spinit, spise takoy naruzovely hlen, obcas malinko tmavsi..dva cykly predtim se nic podobneho nedelo..stalo se to nekomu? Co si o tom myslite? Mockrat diky
![]()