Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dadu, tak že by zahnizďování vajíčka?
já budu zítra asi volat dr
test negativní, dneska zase jen slabounký špinění. břicho občas zabolí ale jen třeba 3× za den na chvilinku. jo, a včera ráno jsem si všimla že mi po duphastonu narostly prsa
a přítel mi řiká prej „mě se to nezdá, to vidim“, tak mě pobavil, že si toho všiml dřív ![]()
Navim, jestli uhnizdovani, testy negativni, uvidim jestli prijde ms, mela by dorazit tak za 4 dny…a jsem zvedava, jak dopadnes ty u dr…preju hodne stesti ![]()
Tak to je na test ještě brzo… já jsem se nedostala ani k telefonátu k dr a asi jsem to konečně dostala
asi
protože už bych se fakt nedivila kdyby to bylo krvácení na 10 minut ![]()
Asi?
tak uvidis jak to bude dal
…ale u me to nidace asi nebude
dnes mam nizkou bt ![]()
@Dadu93 tak jak to s tebou vypadá?? u mě se to nakonec rozjelo. jedno dopoledne jsem nebyla schopná vylézt z postele jak mě bolelo břicho, ale už dobrý a prsa mam už zase svoje malý ![]()
Ja to dostala včera, takže taky nic…ja uz se z toho zblaznim…uz jsem doufala…a zase nic
![]()
Ahoj holky. Ráda bych se zeptala, zda máte nějaká podobné dávkování Duphastonu jako já. Mám brát 4 dávky po 2 prášcích: 15DC+18DC+21DC+24DC první cyklus jsem to dostala už 22DC takže jsem poslední dávku ani brat neměla a tenhle cyklus jsem měla vynechat první dávku a začít až od 18DC. Ani to nepomohlo a od 24DC zase špiním a rozjíždí se mi to. O mimi se snažíme 6 měsíců a protože mám nízkou sliznici dostala jsem Estrofen a Duphaston.. Máte to někdo podobně?
Dobry vecer, jdu se poradit, jeste to neni ani 24 hodin, co jsem dobrala platicko duphastonu a uz jsem zacala krvacet. Tento lek beru jiz ctrvrty mesic. Ty predchozi jsem to dostala vzdy pravidelne treti den po dobrani. Nevi nekfo, cim to muze byt? Moc dekuji…
Ahojky holky, už skoro rok a půl se snažíme o miminko v březnu jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, ale 1.dubna jsem o to přišla. teď jsem začala brát kyselinu listovou a ještě mi doktor napsal Duphaston. doufám, že se to už povede. máte s tím někdo zkušenosti? děkuji ![]()
Ahoj holky, dneska jsem 16. DC a začala jsem brát poprvé v životě duphaston. Jsem zvědavá, jestli zabere a jaké bude mít účinky. S přítelem se snažíme 14 měsíců o mimi a zatím nic. Do toho všeho mám totálně rozhozený cyklus - několikrát se stalo, že třeba 4 týdny jsem měla zpoždění a naposledy dokonce přes dva měsíce! No, gynekolog, protože ví, že chci mimčo, mi naordinoval duphaston, tak se snad povede. Už by bylo načase…
Držím palce, také se snažíme o miminko. teď ho budu brát už druhý měsíc, tak ´jsem zvědava. to toho beru ještě kyselinu listovou. tak doufám že to už přijde. ![]()
Ženy, prosím o radu, jestli se s tímto někdo setkal. Minulý cyklus mi gynekoložka předepsala Duphaston (měla jsem 2× spontánní potrat), ten jsem dobrala, těhotenský test byl negativní a přišla menstruace. Vždy před menstruací mívám bolestivá prsa a pobolívá mě podbřišek, ale první až druhý den ms to skončí. Menstruace mi však skončila před 3 dny a stále mě občas pobolívá spíše levý vaječník (pokud to určuji dobře) a mám bolestivá prsa a dost mě svědí bradavky. Také po zmáčknutí mi vytéká nejspíš mléko, ovšem nevím, jestli to není ještě doznívání laktace, kterou jsem před 3 měsíci ukončila. Těhotenský test jsem si znovu dnes udělala a je negativní. Než se dostanu k doktorce, ráda bych se uklidnila, že to nic není. Moc děkuji za odpovědi
Ahoj holky, mám dotaz. Už půl roku beru dufaston. Neměla jsem vůbec menstruaci, jen po vyvolání injekcí. 20-25 DC. Ovulaci jsem si zkoušela testovat a test nikdy nic neukázal. Teda, testovala jsem tak do toho 17DC. Na folikulometrii jsem nikdy nebyla a hormonální profil mi taky dr nedělal, jen mi teď napsal Clostil, bez folikulometrie a samozřejmě bez pregnylu. Po dotazu, proč mi je nedělá, mi řekl, že by mu to neproplatila pojištovna. Jsem z toho docela rozpačitá…co si o tom prosím myslíte?
Ahoj. Nevím teď, jak to pochopit - to se ti po tom duphastonu neupravila MS? Je jinak divný, že ti MUDr. neprovedl tu folikulometrii a vymlouvat se na pojišťovnu, to je blbý. Náš MUDr. to dělá automaticky, i když nemusí. Nebylo by lepší změnit doktora? Připadá mi totiž, že ti jen tak píše léky, aniž by zjistil, zda a jak je máš vlastně brát. Ten Clostil spouští ovulaci, ale podle mě, by se měl nejdřív přesvědčit, zda a kdy vůbec ovuluješ. Mě clostil čeká taky, ale až tak za tři měsíce. Zatím beru duphaston na úpravu cyklu a taky jako podporu pro uhnízdění případného oplodněného vajíčka (beru to od 16. do 25. DC). Včera jsem dobrala první platíčko, tak jsem zvědavá, co bude nebo nebude.
Jo, po Dufastonu se mi ms upravila, před tím jsem neměla ms vůbec…koukám, že změna doktora mě asi nemine. Ještě jednou tam zavolám a zeptám se a pak si případně najdu někoho jinýho :-/