Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, to mě se zdál včera uhozenej sen… já hodně a ráda peču, většinou různý dortíky, tak možná mi tak začíná hrabat
v tom snu jsem měla v kastrůlku rozpuštěnou Heru a do toho jsem sypala prací prášek. jenže jsem měla malý kastrůlek a potřebovala tam nasypat celou tu velkou krabici prášku. tak jsem si šla pro větší a koukám, na sporáku přišroubovaná poklice (taková velká, na hrnec ve kterym vařim knedlíky).. tak se jdu podívat blíž, a ona byla přes jeden ten hořák a na 4 šroubky tam byla přidělaná. tak si řikam co to ten můj drahý zase vyváděl, když jsem po něm chtěla jen přimontovat držáky na poklice? to si jako myslí že pokaždý budu odšroubovávat 4 malinkatý šroubky?.. no, z těhle úvah mě vytrhl budík ![]()
Děvčata mate nektera po duphastonu nafoukle bricho? a ještě ke vsemumne svedi obliceej
@hanka1120 ahoj Hani
ja po nem pribrala, za tri mesice tri kila
ale bly tam i Vanoce, jinak zadne priznaky, korat ta zravost ![]()
@Muflu zrovost mam taky, ale zhoršila se mi plet a celkem to svedi, a mam nafoukle bricho
Já ho beru třetí měsíc a nic…naprosto bez příznaků…zhubla jsem, jen nevím kolik…:)
@hanka1120 Ahojky Duphaston jsem teď začala brát. První týden mi po něm bylo šíleně, břicho jsem měla jako hodně nafouklé, i prsa mě hodně bolela. Přibrala jsem asi 2 kg i když to nevím zda to bylo po tom:)))) a pak se to uklidnilo. Měla jsem i vedlejší účinky a nemohla jsem moc dobře dýchat, ale dr mi poradil to brát na noc a jako dobrý. Teď s ním mám první ms a teda jako trošku bolestivá tedy je. Jinak obličej mě nesvědil,,možná bych zkusila spíš jinou kosmetiku.
@hanka1120 mě taky nesvědil obličej, nafouká sem taky nebyla, nakynula jsem o 2,5 kg. Pokud nebudu muset, už ho nechci. Nebylas tenhle měsíc na IUI? Nejsi teda těhotná, když si nafouklá?
@hanka1120 Já jsem nafouklá taky, a zhoršuje mi to asi i pleť, pupínky se mi dělají i normálně, ale jak beru nějaký hormony tak pozoruju, že se to ještě zhorší. I prsa mám citlivější. Beru kombinaci Clostilbegyt, Duphaston nebo Pregnyl
@Peťulínka29 Těm pupínkům se dá velice doře zamezit pravidelným čištění. mám k tomu hodně sklony a bála jsem se toho že se to rozjede, už to i trochu začínalo, pak jsem začala pořádně čistit a zdá se že dobrý. Hodně mi pomáhají gelové masky na noc. Mám teď ksichtík lepší než při bran HA. tak snad to nezakřiknu. Jinak hoooodně dobrý na toto je čistící růžový krém od MK a i ta Gelová maska, a z levnější řady nebo spíš téměř za pakatel je Balea taková fialová tubička kdyžtak nafotím, a tu jsem teda zkusila a narazila na to jen náhodou prostě se mi to lilo. zkoušela jsem toho hodně od clinique, Lancomu, Neutrogeny clen clean, nebo jak se to píše a jako nedá se to srovnat, to od Balei je stejné jako od MK a cenově zcela jinde. Je to malej zázrak až se mi nechce věřit že to stálo 50 nebo 60 korun. a pak nějakej krém mám tedy opět od MK, ale zase mám i DM boxu nějakej růžovej ten teda taky super a kód mlád a možná bych se nebála ani toho růžového co teď nabízí Loreál. Tak snad vám to neva že jsem to tak rozepsala. Mě to hodně pomohlo víc než jsem čekala a výsledky byli téměř hned ale je pravdou že se mi to teda nerozjelo nějak extra, ale už to začínalo být nepřijemné a omezující.
@Jajul85 Jajulko, děkuju za užitečný tipy, určitě něco vyzkouším
Nic z toho co píšeš, jsem ještě nezkoušela a to toho bylo už celkem dost
Napíšeš mi prosím, jak přesně se jmenuje to fialové od Baley? Já teda ani před antikoncepcí neměla pleť bez pupínků, ale tenkrát mi bylo 19, 20 a doufala jsem, že to věkem přejde, jenže ono je to ještě horší
Taky se snažím co nejvíc pleť čistit, dřív jsem čistila jen večer, teď už i ráno, ale zlepšení moc nevidím
Jinak na čištění používám micelárky. Mám hodně pocit, že mi to dělají právě dost ty hormony, protože někdy je to celkem OK, jindy zas děsný, přitom o pleť se starám každý den. Zhruba někde v půlce cyklu kolem ovulace vidím zhoršení a pak před a začátek MS. A ted i při braní těch léků jsem viděla zhoršení, hlavně ty dny co jsem brala. Dřív se mi dělali pupínky hlavně na čele, teď se mi dělají i na spodní čelisti, kolikrát i ty velké, zanícené, které se nechtějí zahojit. Někdy už si říkám, že na to kašlu, že s tím asi nic moc nezmůžu, že mi asi nebylo dáno mít hezkou pleť. No nicméně na to, že teď za pár dní čekám MS, tak se sama dost divím, že nemám na obličeji zatím žádnou katastrofu, no ale nebudu se radovat předčasně ![]()
Holky, tak uz vím proč jsem po Duphastonu nedostala ms.. Našla jsem dnes // a na UZ byl vidět gestacni vacek.. Tak uvidíme
dostala jsem utroš na spineni..
@Deny888 Tak to moc gratuluju, to je krásná zpráva ![]()
To já to mám zas nějaký divoký, včera pozdě večer jsem malinko špinila, dneska teda zatím nic, ale občas cítím pobolívání v podbřišku, jak před MS
Pregnyl jsem dostala 16., a minule po Pregnylu přišla MS asi za 14 dní, tak mi to přijde tentokrát docela brzo, ale mám takovej pocit, že to bude zase v háji ![]()
@Jan-icka jé teď tu čtu o tom tvém snu, to je dobrý
Taky se někdy divím co se mi dokáže zdát…to by se mi snad za normálních okolností nepodařilo vůbec vymyslet ![]()
@Jajul85 JA MAM DAVKOVANI 1 RANO A JEDNU VECER TABLETKU DUPHASTONU? KOLIK JSI BRALA TY TECH TABLETEK?
@Mal IUI JSEM NEMELA 12DC JSEM BYLA NA ULTRAZVUKU FOLIK BYL 19MM 13DC PREGNYL A TEDKA PAPKAM DUPHASTON A DOMACI SNAZENI. @Peťulínka29 MNE CLOSTIK NAPSAT NECHTELA KDYZ OVULUJI, JA S PLETI NIKDY PROBLEM NEMELA FAKT AZ TEDKA ![]()