Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jajul85 já měla při něm bolesti taky a dost dlouhý. přisuzovala jsem to ovulačním bolestem - i podle toho v jaký fázy cyklu jsem byla, ale nepolevilo to a rovnou pak přešlo v menstruační, ale třeba jen první dva dny MS a pak byl klid. ted jsem dostala MS nečekaně ještě než jsem duphaston měla začít brát a bolest břicha vůbec žádná…
@Jan-icka tak to by mohlo u tebe být i nervama, to blbnutí menstruace atd. ten přírodní lék určitě neublíží, já neberu nic jen vit. B a euthyrox na štítku, ale ten musím. taky sem o něčem přemýšlela, ale ted už jsme objednaní do toho Gennetu, takuž nic brát nebudu. Napiš pak jak to na tebe působí, jestli je ti líp a cítíš se líp. Držím palce, a pak až budete chtí mimčo, tak to bude raz dva, když to je i afrodiziakum ![]()
Třetí den po vysazení duphastonu. Mrcha zatím nikde. Ani náznak. A prsa pořád boli. Přitom na to při MS nikdy netrpím.
@Mal tak já to mam hodně nepravidelný odjakživa, pravidelně jsem to měla jen při HA a pak asi dva měsíce po vysazení… dneska se stavim ve zdravé výživě jestli to tam budou mít a kdyžtak objednam z netu a zkusim to, tak dam vědět. taky si myslim že ublížit mi to určitě nemůže…
Tak já mám dneska 11. den cyklu a navečer mě začalo docela bolet břicho
tak tuším, že to bude asi po tom Clostilbegytu, zřejmě se blíží ovulace. V pátek jdu na ultrazvuk na kontrolu, jak to vypadá a zeptám se dr. jestli mi dá znovu i Duphaston, i když při něm stejně špiním ![]()
Tak to držím palce abys měla za pár dní pozitivní těhu testík
to břicho vypadá na ovulaci, takže už se chystej na hupky dupky do pelechu a zadělávat, zadělávat a pro jistotu ještě jednou zadělávat
ale pozor at nezaděláte třikrát ![]()
Tak mě dneska MS dorazila, přesně 28 dní cyklus, mazec… to jsem nezažila leta
teď hezky naplánuju druhou operaci nohy a pak snad už snažení… občas už mi začíná šplouchat na maják z těch všech těhulek kolem
No uvidím co mi zítra řekne doktorka, jak to vypadá. Snad aspoň ta ovulace proběhne. A doufám, že jsem ten správnej okamžik na snažení už neprošvihla, my se kolikrát s chlapem tak blbě míjíme, jak spolu zatím nebydlíme. No radši si nebudu dělat žádný naděje, že po takový době neúspěchu by to mělo vyjít s Clostilem hned, někomu ani to nepomáhá ![]()
Ale jsou i ti, kterým se zadaří fakt napoprvé, tak třeba budeš patřit mezi ně
nj, kdyby měl člověk volno od všeho a mohl se jen soustředit na tu správnou chvíli… vůbec nechápu jak to dávaj holky co mají mužskýho doma třeba jen na víkendy, to by mi asi houklo snažit se v takový situaci, když víš že by to ted mohlo klapnout a on je zrovna pryč…
Tak ultrazvuk mám za sebou, clostilbegyt zafungoval dobře, vajíčka jsou připravený dokonce 2. Dostala jsem injekci Pregnylu a teď už se jen o víkendu snažit
Duphaston mi tentokrát nedala, že prý stačí ten Pregnyl. Jenže dneska svýho chlapa neuvidim a o víkendu stihneme jen tak rychlovku, tak aspoň něco, no…
Ale už se mi právě stalo, že ani po tý injekci se vajíčko neuvolnilo, i když bylo připravený k ovulaci, tak snad doufám, že aspoň to jedno, to by fakt stačilo ![]()
Tak nějaká rychlovka občas není na škodu, a když to ve tvém případě splní účel, tak tim líp ![]()
Jo teď jsem si ještě vzpomněla, že mi doktorka říkala, že v každém cyklu je zhruba „jen“ 20% šance na početí, a to za předpokladu, že jsou oba partneři zdraví, ovulace proběhne atd…a pokud něco není v pořádku, tak se tím šance ještě snižují, takže to opravdu není moc… ![]()
Blééé, tady ta mrcha po duphastonu je dost drsná! nejenže už druhej den jedu na práškách od bolesti, ale mám dojem, že snad vykrvácím… tak silný menses jsem snad v životě neměla ![]()