Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6358
3.1.15 11:31

Tak jestli mas mit ted ovulaci, tak to muzes spinit kvuli ni, me se to stalo jen dvakrat, ale stalo, jinak behem ovulace nespinim a jestli poznas ovulaci, tak pockej na ni a pak ho nasad, jestli se teda snazite, jinak duphaston se bere na upravu cyklu vetsinou cely cyklus, kdyz se nesnazi o miminko, ja ho brala po ovulaci, protoze jsem pred ms tyden spinila, na to mi zabral a na hormonalni profil jdu az ted, protoze jsem po druhem spontanim potratu, takze duphaston ti dr predepise i bez hormonalniho profilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.1.15 12:52
@Jan-icka píše:
já jí po něm měla první měsíc 8 dní - ale z toho tak 3 dny jen „jako“ :-) ale hoodně jsem trpěla, víceméně už od cca ovulace až do konce MS mě bolelo břicho jako blázen, druhý měsíc 6dní a z toho zase 3dny jen „jako“ - prostě jen špinění. celkově jsem jí měla o hodně slabší než jsem byla zvyklá

a přichází ta MS tak dva, tři dny po vysazení? že se tak blbě ptám, abych to uvedla na pravou míru :D potřebuju jít na operaci ještě s druhou nohou (patní ostruha) a musím si naplánovat termín bez MS :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.1.15 13:54

@zatáčka tak to bych asi řešila přímo s gynekologem kdy a jak brát nebo nebrat… ale já jsem ten typ co se „bojí“ předepsané užívání posunout i o půl dne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.15 14:17

@zatáčka jj já to dostala 3. den po dobrání, hned ráno. Ale třeba může někdo reagovat i jinak… :think: Já mám teď za sebou 2. balení a minulý měsíc i tenhle jsem při Duphastonu špinila. Prvních pět dní v pohodě, dalších pět dní špinění - někdy i silnější s kousky sliznice. Doktorce jsem to minule už říkala, tak se trochu divila, že by to asi nemělo být. Pak se jen zeptala, jestli to po dobrání přešlo, to jsem jí říkala že jo a pak ten 3. den že přišla MS…tak nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.1.15 18:52

Já jsem dneska začala 3.sérii duphastonu. poprvé jsem to dostala asi až po 14dnech od dobrání, podruhé asi 5.den.
předevčírem v noci jsem začala taky špinit a první prášek měl být až dneska ráno, tak mě to taky zaskočilo. tak uvidíme co jak bude, ještě mam 1 balení takže za 2 měsíce si budu muset pro recept, tak to kdyžtak proberu s doktorkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.15 20:01

Ono to bude asi fakt dost individuální jak to na koho působí… :think: Mě to doktorka předepsala na podporu otěhotnění, protože jsem mívala to špinění před MS, jenže teď po Duphastonu je to ještě horší :nevim: teď jsem dobrala v pátek poslední prášek a zítra v pondělí čekám, že to dostanu…jenže mám už zase asi 7 dní špinění, někdy i docela silné, v podstatě už taková slabší menstruace… :roll: No a k tomu mám teď začít brát od 3. dne dalšího cyklu Clostilbegyt, protože ovulaci nemívám každý cyklus. Jenže teď teda nevím, od kdy ho začít brát, zřejmě to asi budu počítat od zítřka, jestli se rozjede normální menses…k doktorce mám jít pak až 13. - 15. den na UZ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
4.1.15 20:19

Ty jo, koukám že si to taky užíváš… já jsem ho brala už kdysi pár měsíců ale nikdy jsem při něm nešpinila, až ted je to prvně. tak to asi zatím nebudu nějak horem dolem řešit, třeba se přítel rozhoupe než si půjdu pro další recept a budu už s doktorkou řešit přímo jak na to, co ta ovulace a tak :-) kéž by! my teda nepoužíváme žádnou anti, prostě to necháváme náhodě, ale náhoda má u nás asi dovolenou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.15 21:20

No už jsem z toho celkem nervózní…nejdřív jsem taky nic neřešila a říkala jsem si, že všemu necháme volnej průběh a buď se to prostě podaří nebo ne, bylo mi to celkem i jedno :) Ale teď posledních pár měsíců už řešíme…snažíme se přes 2 roky a pořád nic :nevim: Takže už proběhly nějaký ultrazvuky, folikulometrie, někdy jsem měla folikul docela velký a vypadalo to na ovulaci tak mi dr. píchla i Pregnyl na podporu jenže na dalším UZ viděla, že folikul neprasknul a vajíčko se stejně neuvolnilo, pak zas jiný cyklus říkala, že je folikul hodně malý tak že ovulace zřejmě ani nebude, a jednou vím že dr. říkala že je tam žluté tělísko takže to asi zas ovu byla…no prostě jak kdy :nevim: Dvakrát mi dělali hormonální profil, jednou jsem měla zvýšený prolaktin a to že prý může být příčinou špatného dozrávání vajíček, tak jsem brala Dostinex, nedávno mi brali krev na hormony znovu a měla jsem to celkem už dobrý. Teď dr. zkouší ten Duphaston, co to se mnou udělá, jenže mám pořád to špinění…Tak spoléhám ještě na ten Clostil, že teď snad ta ovulace určitě bude…ach jo…to je maratón :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.1.15 08:30

A můžu se zeptat kolik ti je? mě právě bude 28 letos, a právě tak nějak radši počítam s tim že to nemusí jít úplně snadno a zase představa že bych první dítě měla někdy třeba v 35 letech, to se mi úplně nezamlouvá.. jenže přítel tohle neřeší, nechci na něj tlačit. ted jsme si i prošli dost velkou krizí, tak nechci aby to vypadalo že chci dítě za každou cenu nebo proto abych si ho k sobě připoutala. no, jsem rozhodnutá počkat pár max. půl roku a pak to na něj vybalim, at se aspoň vyjádří jestli teda jo a začnem to řešit se všim všudy, nebo ne a budu aspoň vědět na čem jsem, nutit ho nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.1.15 09:39

Ahoj holky, taky trochu s Duphastonem bojuju - beru ho už přes rok, nejdřív mi ho nasadil doktor od 17-23 dne a nezajimal se jestli mam ovu nebo ne, tak jsem ho tak brala rok a vzdy tak 3-4. den prisechazela MS - ale kazdopadne mi cekali jestli se nam zadari mimco (davali jsme tomu volny prubeh a nestresovali), jenze po roce furt nic, tak jsme presli pod CAR, a tam mi doktor teda rek, ze ovu nemam (2 mesice po sobe), tak mi pak predepsal duphsaton 18-25 no a to MS prisla po 5 dnech, jen 3 dny a strasne slaboucka, pak 5 dni nic a pak zase spineni, to jsem zrovna byla objednana na prevenci a ona tam byla cysta… takze na 14 dni jsem dostala norethisteron a cysta zmizela…na kontrole jsem byla 14. den a doktor rikal, ze to vypada ze se vajecniky snad probiraji k zivotu, ale ze pokud bude ovu tak bude posunuta, tak mi rek at beru duphaston 20-29, tak jsem udelala a MS prisla az po 7 dnech, bolestiva, ale jen 2,5 denni, pak tri dny nic a dnes zase spinim. Uz jsem z toho blazen, mate podobnou zkusenost? Nechce se mi hned se spinenim letet k doktorovi, zase pristi tyden mam ale dovolenou tak ja fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.1.15 10:04

Ono je to s nim asi „normální“ to špinění… jako asi by to být nemělo, ale když vidim kolik nás s tim má problém…
a co si myslíte, nebo co vám řekli o tom že blokuje ovulaci? já jí teda podle dr. ted měla až někdy ten 16. nebo 17. dc, ale 17. jsem začla brát duphaston, tak by mě zajímalo jestli vám o tom něco řikali? tady je spousta názorů že jí blokuje, ale jinde jsem našla odpovědi od doktorů většinou že ne, tak nevim. a někteří zase říkali že by se měl brát až po ovu… tak mi to přijde že co doktor to jiný názor. a zase pokud já ho beru od 17.dne a to mam třeba zrovna ovulaci…
no, jsme z toho všichni asi jeleni, a možná i někteří doktoři pořádně nevědí :zed:
jinak, @ReTraktor já ted špinim prvně co ho beru, začlo to den před začátkem užívání, dneska beru druhý den a špinim pořád… ale jinak MS s nim mám zatím taky různě… prvně až asi po 14dnech od dobrání, ze začátku taková „nijaká“ pak jen asi 3dny normální ms a pak zase jen jako. podruhý sice dřív po dobrání ale zase ze 6dnů ms jsem to 3dny měla taky jen tak „jako“… no co, si řikam že aspoň ušetřim :D já vim že to není sranda, ale mam pocit že bych se z toho jinak zbláznila! to je pořád něco :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
5.1.15 10:18

@Jan-icka ja to taky beru s humorem protoze by se jinak clovek opravdu musel houpnout.
S tou ovu - ocividne se mi ted doktor snazí ten duphaston posouvat az po ovu - dle UTZ. A ono logicky, pokud má duphaston prodlužovat až luteální fázi (nebo jak se to pise :)) tak ta je az ta poovulacni, takže si myslim, že pokud zasnes brat Duphaston pred tim než zacnes ovulovat, tak se proste ovu nekona… ale to je moje lajcká úvaha… Do hloubky jsem to moc nezkoumala. Ale na netu je vic nazoru ze brat Duphaston az po ovu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.1.15 10:28

@ReTraktor to jo, ale taky je spousta lékařských názorů že jí nevadí, tak já nevim… zase na druhou stranu, tim že dáš do těla hormon který převládá v luteální fázi, tim třeba nemusí zmizet ten co způsobuje ovulaci která už se chystá :) ale fakt nevim, já to až takhle s dr. neřešila dokud fakt nepůjdem naplno za miminkem :) jen jsem chtěla upozornit na to kolik je různých názorů na jednu věc… dokonce tu někde byla diskuze - nečetla jsem celou, jen název - že snad měl někdo ovulaci v době ms :think: tak si vyber :mrgreen:

každopádně Ti držim pěsti aby ti i přes ty zmatky s Ms a špiněním, dopomohl k vytouženému výsledku ;-) doufám že mě taková snaha taky brzo čeká! prostě jak tady člověk vidí kolik je s tim problémů, tak se mi to nechce odkládat až do doby kdy si přítel řekne: tak, a za 9 měsíců chci mít dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
5.1.15 11:21

Tak, holky, a já mam z dvoudenního špinění ted normálně regulérní krvácení… druhý den užívání duphastonu… mě jebne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.15 00:02

No mě bude za pár dní 30, tak začínám mít pocit, že na mě asi už začíná dopadat krize středního věku :zed: :D No prostě jsem vysadila antikoncepci asi 2, 3 měsíce před svýma 28. narozeninama s tím, že to prostě s přítelem necháme osudu, a že co se má stát, to se stane a ani mě tehdy nenapadlo, že do třiceti nebudu mít ani dítě, ani se nepodaří ho počít…nepřemýšlela jsem nad tím, že to nepůjde a jak to může být složitý :nevim: No ale jak holky píšete, taky se ty problémy snažím brát spíš s humorem a dělám už si sama ze sebe srandu, i když nee vždycky se mi daří se tím nevynervovat. Jinak ještě k Duphastonu - doktorka mi určila brát od 17. dne cyklu, nevím podle čeho - jestli na základě těch ultrazvuků…? Ale vůbec mi neřekla, že kdyby ta ovulace měla být až dýl, že by to Duphaston mohl narušit :think: A já to teda vlastně ani nějak nezjišťuju kdy jí mám a jestli jí vůbec mám, těm testům úplně nevěřím, ani na měření teploty bych úplně nespoléhala, tak nevím…A minule jak mi doktorka na základě UZ říkala, že ovu zřejmě ten měsíc neproběhne, že sliznice už je dost vysoká, zatímco folikul je zatím hodně malý, tak ani nic neříkala, ať si ten Duphaston třeba posunu, že kdyby pak ještě přišla ovu dýl, tak se to tím může narušit atd… :think: Spíš mi říkala, ať se klidně snažíme dál, že člověk nikdy neví co a jak si příroda zařídí…když jsou i případy, že někdo otěhotní i během menstruace…No jinak já jak dobrala Duphaston v pátek, tak v sobotu jsem špinit přestala a bylo to OK, v neděli odpoledne špinění zas a nakonec se z toho už rozjela menstruace, čekala jsem jí teda až dneska ale budiž no… Ale to špinění při Dupahastonu jsem měla právě taky hodně, hnědé špinění přecházelo až v krvácení…Ach jooo, máme to my ženský ale trable, co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí