Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jednasnažilka Je na 14 dní s tím že v té době by měla příjít první normální ms od vysazen HA a od té se pak odrazit. Jinak prej nemá z čeho udělat první záchytnej bod.
@Jajul85 aha, to chápu. asi ti dává mega dávku. Já jsem HA nebrala, tak nevím.
![]()
@Jednasnažilka já jsem ji brala přes 5 let hned po porodu jsem začala brát a vysadila až teď jinak vlastně jsem brala ha i rok bez pauzy tak jestli to nebude tím, že to mám takhle na prdek. ![]()
@Jajul85 Já myslím, že se tělo musí od HA očistit a musí začít fungovat samo. Ovulace a tak… ale jsi mladá a ono to půjde
švagrová brala HA 10 let a teď má dvě děti. má 38 let
tak tím se uklidňuji já, že to prostě jednou vyjde.
@Jednasnažilka výjde to to je jasan, a určitě to příjde dřív než si myslíš. Každopádně to chce asi klid a pohodu, což teda je velice těžké, já od chvíle co mi dal nějaké prášky myslím jen na to proč, a to je hlavní důvod proč jsem to vůbec začala řešit, jinak bych to asi neřešila, ale prášků se bojím, páč vždy značí nějaký problém. Myslím, že časem tu otěhotní většina žen, a hodně z nich píše že to bylo právě tm, že zaměstnali hlavu jiným způsobem než tím těhotenstvím.
@Jajul85 no snad ano. Já jsem taky zaměstnala hlavu
letos končím VŠ a nejraději bych státnicovala s bříškem
no každopádně stresů bylo poslední roky ažaž, tak teď bych ráda klídek. I když škola… není zrovna snadná, ale už to neberu tak fatálně. Přeci jen, mám dítě, jsem starší a nějaké zkoušky mi nemůžou rozhodit hlavu ![]()
Z prášků taky nejsem nadšená, ale já jsem poprvé měla pozitivní ovulační test. tak jsem za ně ráda.
@Peťulínka29 no já tenhle měsíc právě začala špinit ještě než jsem začla brát duphik, pak jsem jednou i tak nějak zakrvácela tak jsem volala dr. a ona že jsem dostala normální MS a mam ho přestat brát a až mi to skončí tak přijít, že mě vyšetří. prý je divný že jsem to dostala takhle brzo ( špinění od 16.dc a od 20dc normální ms ale jen 4dny, ted už jsou to zase jen takový náznaky) a že teda uvidíme, že by mě kdyžtak poslala na kyretáž! což jsem teda vůbec nepochopila co, proč? a akorát mě to zase totálně vykolejilo a vyděsilo, takže se mi k ní ale vůůůůbec nechce! každopádně mam v plánu zpracovat přítele, abych k ní šla už s tim že teda jdeme naplno do pokusů o mimčo. když mam pořád nějaký problémy, tak už to prostě nechci odkládat donekonečna…tak jsem zvědavá co mi na to můj drahý poví
držte mi palce!
a jinak, našla jsem tady odkaz na nějaký info o duphastonu přímo od výrobce nebo tak něco a tam bylo jasně psaný, že neblokuje ovulaci…
Ahoj holky, taky beru Duphaston, druhý měsíc, chceme druhé a nedaří se-zkracovaly se mi cykly, ne nějak moc a taky jsem třeba 3,4 dny před ms špinila
no ale je mi ten prášek tak nějak k ničemu, špinila jsem už nějaký 19 den, pak den nic, pak zase špinění a teď teda už má dojít ms -dnes, zítra a už ho nechci i jsem přibrala, no fakt ne.
@Jan-icka koukám,že si taky špinila brzo, to je opruz
@Mal u mě je to delší příběh… já a duphaston… ![]()
první dva měsíce to s nim bylo vpohodě, první měsíc jsem to dostala sice asi až 15.den po dobrání, a dost mě bolelo břicho (intenzivně i dlouho) ale vpoho, byla jsem ráda že jsem to dostala! druhý měsíc jsem to dostala 5. den po dobrání, takže super, to bylo radosti že funguju! špinění bylo jen v začátku ms a délka ms byla normální i s tim špiněním, takže žádná nepříjemná novinka. a tenhle měsíc se všechno podělalo… duphaston mam brát 17.-22.dc. jenže jsem začala 16.den špinit, tak jsem měla domluvenou protekční prohlídku u jednoho dr. - byla sobota, takže ke svojí bych se nedostala ani nedovolala, a on byl po ruce - chtěla jsem hlavně poradit zda duphík začít brát nebo ne, vim že špinění u něj není žádná vyjímka, ale pro jistotu. ten dr nechápal k čemu ho beru - už jsem tu psala dřív že mi hustil do hlavy něco o laktaci a pořád dokola. nu což, byl ochotnej, až nečekaně aktivní - prohmatal břicho, udělal mi utz a podle něj jsem 16.dc byla těsně před ovulací a sliznice nízká. prý když vezmu duphaston o den dřív, špinění ustane. neposlechla jsem a vzala si ho až druhý den - 17.den cyklu. špinění třeba na půl dne ustalo, pak to dokonce vypadalo že je po něm úplně. ale v pondělí 18.dc jsem krátce zakrvácela - jen na papíře, ale dost a prostě krev. to jsem se trošku vyděsila a volala svojí doktorce - tak at dál duph. neberu že mam MS a že je to divný atd. fajn, přestala jsem ho brát, ale to jedno zakrvácení bylo jediný co se ten den dělo. další den jsem zase mírně špinila, pak ještě jeden den trošku víc a až pak jsem začala teda „opravdu normálně“ krvácet jako při ms - to bylo 22.den cyklu.
připadala jsem si jako alenka v říši divů, že chvíli to vypadá na ms, chvíli na špinění a chvíli jako by se mi to všechno jen zdálo! když se přítel ptal co a jak jsem na tom, tak už jsem se bála mu odpovídat zda to mam nebo nemam, nebo co, protože jsem sama nevěděla. hrozně jsem to obulela, že je všechno špatně, a že ani ty blbý prášky mi nepomůžou…
@Jan-icka tak to je mazec teda, co dál
.jdeš na gyndu? Já už ten duphaston fakt nechci, ale my už jsme objednaní do Gennetu, takže počkám až, co oni my dají.
@Mal ahojky když bereš duphaston máš nafouklé břicho??? a bolí tě??? beru ho 4 den a hodně mě to bolí ![]()
@Jajul85 nafoukle ne, ale bolelo me taky, nic hroznyho, spis, jako kdybych mela menstruaci, pak to ale preslo.tak snad to bude dobre u tebe.
Poslední den Duphastonu jsem si náhodně všimla (přítel ochmatával), že mám velmi citlivé bradavky, dneska dva dny po dobrání a pořád… vyčkávám MS. Stává se Vám to taky?
@Mal já ti nevim. s přítelem jsme ted měli takový drsnější období, tak jsme se domluvili že chvilku počkáme až se to ustálý na nějaký klidnější vlně a pak bychom se snažili. takže mam chut se na chvíli vykašlat na léky a zkusit třeba tohle
http://www.prirodashop.cz/…ni-rovnovaha třeba na dva měsíce co to udělá. jestli dostanu za tu dobu MS tak budu ráda a nechala bych to v týhle rovině a k dr. šla až bychom zadělávali a nešlo to. a pokud bych to za ty dva měsíce nedostala, tak bych pak šla zase k dr.
ten přírodní „lék“ bych chtěla zkusit i proto, že mam dost chloupky na obličeji, poslední dobou čim dál častěji trham delší a tmavší a mam problémy s pletí, tak bych chtěla zkusit jestli mi to ty hormony celkově třeba trošku nespraví…
jsem v takovym stavu rezignace že si moje tělo dělá co chce prášky neprášky… ![]()
@zatáčka já to měla první měsíc užívání taky pár dní. nesnesla jsem ani tričko bez podprsenky, bylo to na bradavky hrozně nepříjemný, jak drátěnka…