Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
11.1.15 22:00

@Jednasnažilka Je na 14 dní s tím že v té době by měla příjít první normální ms od vysazen HA a od té se pak odrazit. Jinak prej nemá z čeho udělat první záchytnej bod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 22:05

@Jajul85 aha, to chápu. asi ti dává mega dávku. Já jsem HA nebrala, tak nevím.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
11.1.15 22:07

@Jednasnažilka já jsem ji brala přes 5 let hned po porodu jsem začala brát a vysadila až teď jinak vlastně jsem brala ha i rok bez pauzy tak jestli to nebude tím, že to mám takhle na prdek. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 22:12

@Jajul85 Já myslím, že se tělo musí od HA očistit a musí začít fungovat samo. Ovulace a tak… ale jsi mladá a ono to půjde :-) švagrová brala HA 10 let a teď má dvě děti. má 38 let :) tak tím se uklidňuji já, že to prostě jednou vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
11.1.15 22:17

@Jednasnažilka výjde to to je jasan, a určitě to příjde dřív než si myslíš. Každopádně to chce asi klid a pohodu, což teda je velice těžké, já od chvíle co mi dal nějaké prášky myslím jen na to proč, a to je hlavní důvod proč jsem to vůbec začala řešit, jinak bych to asi neřešila, ale prášků se bojím, páč vždy značí nějaký problém. Myslím, že časem tu otěhotní většina žen, a hodně z nich píše že to bylo právě tm, že zaměstnali hlavu jiným způsobem než tím těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.15 22:23

@Jajul85 no snad ano. Já jsem taky zaměstnala hlavu :-) letos končím VŠ a nejraději bych státnicovala s bříškem :-) no každopádně stresů bylo poslední roky ažaž, tak teď bych ráda klídek. I když škola… není zrovna snadná, ale už to neberu tak fatálně. Přeci jen, mám dítě, jsem starší a nějaké zkoušky mi nemůžou rozhodit hlavu :zed:
Z prášků taky nejsem nadšená, ale já jsem poprvé měla pozitivní ovulační test. tak jsem za ně ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.1.15 12:18

@Peťulínka29 no já tenhle měsíc právě začala špinit ještě než jsem začla brát duphik, pak jsem jednou i tak nějak zakrvácela tak jsem volala dr. a ona že jsem dostala normální MS a mam ho přestat brát a až mi to skončí tak přijít, že mě vyšetří. prý je divný že jsem to dostala takhle brzo ( špinění od 16.dc a od 20dc normální ms ale jen 4dny, ted už jsou to zase jen takový náznaky) a že teda uvidíme, že by mě kdyžtak poslala na kyretáž! což jsem teda vůbec nepochopila co, proč? a akorát mě to zase totálně vykolejilo a vyděsilo, takže se mi k ní ale vůůůůbec nechce! každopádně mam v plánu zpracovat přítele, abych k ní šla už s tim že teda jdeme naplno do pokusů o mimčo. když mam pořád nějaký problémy, tak už to prostě nechci odkládat donekonečna…tak jsem zvědavá co mi na to můj drahý poví :-D držte mi palce!

a jinak, našla jsem tady odkaz na nějaký info o duphastonu přímo od výrobce nebo tak něco a tam bylo jasně psaný, že neblokuje ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
12.1.15 14:38

Ahoj holky, taky beru Duphaston, druhý měsíc, chceme druhé a nedaří se-zkracovaly se mi cykly, ne nějak moc a taky jsem třeba 3,4 dny před ms špinila
no ale je mi ten prášek tak nějak k ničemu, špinila jsem už nějaký 19 den, pak den nic, pak zase špinění a teď teda už má dojít ms -dnes, zítra a už ho nechci i jsem přibrala, no fakt ne.
@Jan-icka koukám,že si taky špinila brzo, to je opruz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
12.1.15 14:55

@Mal u mě je to delší příběh… já a duphaston… :-D
první dva měsíce to s nim bylo vpohodě, první měsíc jsem to dostala sice asi až 15.den po dobrání, a dost mě bolelo břicho (intenzivně i dlouho) ale vpoho, byla jsem ráda že jsem to dostala! druhý měsíc jsem to dostala 5. den po dobrání, takže super, to bylo radosti že funguju! špinění bylo jen v začátku ms a délka ms byla normální i s tim špiněním, takže žádná nepříjemná novinka. a tenhle měsíc se všechno podělalo… duphaston mam brát 17.-22.dc. jenže jsem začala 16.den špinit, tak jsem měla domluvenou protekční prohlídku u jednoho dr. - byla sobota, takže ke svojí bych se nedostala ani nedovolala, a on byl po ruce - chtěla jsem hlavně poradit zda duphík začít brát nebo ne, vim že špinění u něj není žádná vyjímka, ale pro jistotu. ten dr nechápal k čemu ho beru - už jsem tu psala dřív že mi hustil do hlavy něco o laktaci a pořád dokola. nu což, byl ochotnej, až nečekaně aktivní - prohmatal břicho, udělal mi utz a podle něj jsem 16.dc byla těsně před ovulací a sliznice nízká. prý když vezmu duphaston o den dřív, špinění ustane. neposlechla jsem a vzala si ho až druhý den - 17.den cyklu. špinění třeba na půl dne ustalo, pak to dokonce vypadalo že je po něm úplně. ale v pondělí 18.dc jsem krátce zakrvácela - jen na papíře, ale dost a prostě krev. to jsem se trošku vyděsila a volala svojí doktorce - tak at dál duph. neberu že mam MS a že je to divný atd. fajn, přestala jsem ho brát, ale to jedno zakrvácení bylo jediný co se ten den dělo. další den jsem zase mírně špinila, pak ještě jeden den trošku víc a až pak jsem začala teda „opravdu normálně“ krvácet jako při ms - to bylo 22.den cyklu.
připadala jsem si jako alenka v říši divů, že chvíli to vypadá na ms, chvíli na špinění a chvíli jako by se mi to všechno jen zdálo! když se přítel ptal co a jak jsem na tom, tak už jsem se bála mu odpovídat zda to mam nebo nemam, nebo co, protože jsem sama nevěděla. hrozně jsem to obulela, že je všechno špatně, a že ani ty blbý prášky mi nepomůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
12.1.15 20:02

@Jan-icka tak to je mazec teda, co dál :roll:.jdeš na gyndu? Já už ten duphaston fakt nechci, ale my už jsme objednaní do Gennetu, takže počkám až, co oni my dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
12.1.15 20:47

@Mal ahojky když bereš duphaston máš nafouklé břicho??? a bolí tě??? beru ho 4 den a hodně mě to bolí :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mal
3821
13.1.15 06:09

@Jajul85 nafoukle ne, ale bolelo me taky, nic hroznyho, spis, jako kdybych mela menstruaci, pak to ale preslo.tak snad to bude dobre u tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.1.15 07:41

Poslední den Duphastonu jsem si náhodně všimla (přítel ochmatával), že mám velmi citlivé bradavky, dneska dva dny po dobrání a pořád… vyčkávám MS. Stává se Vám to taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.1.15 15:13

@Mal já ti nevim. s přítelem jsme ted měli takový drsnější období, tak jsme se domluvili že chvilku počkáme až se to ustálý na nějaký klidnější vlně a pak bychom se snažili. takže mam chut se na chvíli vykašlat na léky a zkusit třeba tohle
http://www.prirodashop.cz/…ni-rovnovaha třeba na dva měsíce co to udělá. jestli dostanu za tu dobu MS tak budu ráda a nechala bych to v týhle rovině a k dr. šla až bychom zadělávali a nešlo to. a pokud bych to za ty dva měsíce nedostala, tak bych pak šla zase k dr.
ten přírodní „lék“ bych chtěla zkusit i proto, že mam dost chloupky na obličeji, poslední dobou čim dál častěji trham delší a tmavší a mam problémy s pletí, tak bych chtěla zkusit jestli mi to ty hormony celkově třeba trošku nespraví…
jsem v takovym stavu rezignace že si moje tělo dělá co chce prášky neprášky… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
13.1.15 15:14

@zatáčka já to měla první měsíc užívání taky pár dní. nesnesla jsem ani tričko bez podprsenky, bylo to na bradavky hrozně nepříjemný, jak drátěnka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí