Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bberanka
ahoj, tak MS dorazila. Ještě jsem se chtěla zeptat, pův. si brala duphaston od kterého dne? píšeš že ovulku si měla 18dc a ten den si začínala brát duphaston, tak až poté co si zjistila že máš ovulku 18dc tak sis ho posunula? a o kolik dní? a následující měsíc to pak hned vyšlo? moc díky ![]()
@Kaczus ahoj
. Mně ho dr napsala od 15DC, ale já právě podle BT věděla, že jí mám později, tak jsem si to hned posunula, ale jí jsem do menstr. kalendáře psala od 15.dne
, aby neměla řeči, že si hraju na doktora ![]()
Měla jsem ho brát tři cykly a pak k ní na kontrolu a po dobrání třetí dávky už jsem byla těhotná ![]()
@bberanka
aha
, no já si chci zajít k dr. abych věděla jestli už ho nemám brát, nebo si ho mám brát až déle. Už ho beru 5 cyklů..Tak nevím jestli nebude lepší ho vysadit nebo jen posunout. A ty si ho tenkrát brala na srovnání cyklu?
@Kaczus já měla cyklus pravidelnej, ale měla jsem slabou ms a spíš jsem jen špinila. Tak na špinění. A bereš k němu ještě něco?
@bberanka
nn, jen ten duphaston a teda sem si naordinovala kyselinu listovou
mě když to cca v únoru dr. předepisoval, tak jsme se ještě o mimi nesnažili (takže mi tenkrát jen řekl že i při braní duphastonu můžu otěhotnět) to bylo vše. Proto za ním ted chci zajít že se to trochu změnilo
a popř. aby mi to změnil.
@Kaczus tak to jo, on ničemu neškodí, popřípadě podpoří těhotenství
Já k tomu brala inofolic a estrofem na sliznici a samozřejmě listovku, tu beru ještě teď ![]()
@bberanka takže lepší ho brát jen ho posunout aby mi nezasahoval do ovulky.
Tak uvidím, co mi řekne i dr. tak díky moc a ať se daří ![]()
@Kaczus mně ho pak teda (na udržení) vyměnili za utrogestan, ale je to prakticky to samé ![]()
Taky přeju ať se brzy zadaří
Já už to mám za pár,1.7.už budeme tři ![]()
@bberanka děkuji, doufám, že už se brzy dočkám
tiše závidím a ať vše dopadne na jedničku ![]()
@Kaczus díky
Ono si miminko samo vybere, kdy chce přijít. Taky jsme si museli počkat ![]()
@kamila píše:
tak mam pro vas odpoved na nase spekulace,dneska jsem se ptala na to,jestli duphaston brani ovu a bylo mi receno,ze „samozrejme ano“!!muis se brat az po ovu,proto se dela folikulomtrie,odbery nebo lh testy,proste neco co ovu prokaze a pak se az bere!!jinak legr,to co ti na:,–(ila je norethisteron,dej si u nej jen pozor,zvysuje dost chute k jidlu,to nemam jen ze sve zkusenosti,ja po nem po chvili nabrala 10kilo!a rikali to i ostatni i ma dr rikala,ze me chape ze ho nechci,presto,ze je z tehle zastupcu nejlepsi,preotoze kdyz ho ona brala,tak chodila detem na tatranky,jinak jsem pri nem snad zadne potize nemela.
ahojky,
taky ho ted beru a mám dojem že mám furt hlad a chutě naproto neskutečné.
Před nedávnem jsem shodila 5 kg a nerada bych je nabrala. Tak si říkám, že jsem raději měla jet na dovolenou s menzes. ![]()
Navíc se mi samozřejmě vyskákalo akné z čehož jsem rovněž odvázaná. Kvůli týdnu bez krámů budu olezlá a tlustá. Bezva.
Musím se krotit a prostě ten vlčí hlad přežít. Naštěstí to budu brát asi jen 10 dnů. Doufám že se mi těch pracně schozených pět kilo nevrátí.. ![]()
Ahoj všichni, potřebuju radu, beru Duphaston a Inofolic na srovnání menstruace. V dubnu jsem přestala brát antikoncepci (Nuvaring), bohužel menstruaci bez antikoncepce prakticky nemám, tak mi doktor nasadil Duphaston a doporučil Inofolic. Menstruace přichází. Nicméně vzhledem k tomu, že se snažíme o miminko, dělala jsem si při třetím platíčku Duphastonu téměř každý den ovulační test a pokaždé vyšel negativní. Koupila jsem si 2 balení testů po sedmi a dělala jsem si je od 10. do 24. dne a nic. Teď teda čekám na menstruaci. Moje otázka zní, je možný menstruovat a nemít ovulaci? Díky za rady…
Miguela13 ahoj ano je mozne menstruovat a nemit ovulaci. Jde o to ze pri takovem mnozstvi hormonu se telo s tim musi nejak poprat. ALe Duphaston se bere az po ovulaci a nikdy ne 10tý den. To je divne.
To Pear84: Jo, to jsem zapomněla říct, Duphaston dle pokynu beru až od 16. dne po 1. dni menstruace. Ty ovulační testy jsem si začala dělat asi 9. den a dělala jsem si jich asi 10 za sebou a nic. No každopádně děkuju za odpověď. Až půjdu k doktorovi, tak se na to ještě zeptám.