Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, ja brala duphaston+clostil cca pul roku a nic z toho, akorat mi bylo zle a pribrala jsem na vaze, ale k temu mi vubec nepomohl, takze me to sklamalo, uz to brat nechci a zkousime to prirodni cestou.
@Miguela13 ja jsem tento mesic zacala s duphastonem, dneska jsem dobrala posledni tabletku, mam predepsano od dr 16-25 dc, ale delala jsem ovu testy s tim, ze vim, ze se musi brat az po ovu, ovu prisla az 17 dc, takze duphaston jsem nasadila od 18 dc a dobrala dnes 27dc, kdybych s nim zacala podle dr, tak mi mohl bloknout ovulaci, ty muzes mit ovu take pozdeji a tim, ze duphaston zacnes brat driv, tak si ovulaci bloknes
Čistě teoreticky - když se duphaston vysadí a otestuje se a vyšla by náhodou čárka nasadíte si ho bez porady lékaře dál nebo vyčkáte i 3 dny?
@Marry11 já bych asi nasadila, taky jsem o tom přemýšlela a hned bych volala, kdybych to zjistila o víkendu, tak bych asi nasadila sama ![]()
a povedlo se? jak dlouho ho užíváš?
No užívám ho první měsíc no je to taková čistě toeretická otázka a kdyby byl jen taková slaboučka?
já právě s 2 díětem jej měla u snažení a mám pocit, že jsem ho nevysadila a ten 28 den brala dal mně ho předepsal do 27 dne a 29 mu volala já že ted je víkend a už 28 sem v sob nic neměla dnes je to 29 den tak právě proto se ptám ![]()
Njo napsal mi ho 14-27 já ho nasadila 16den nebot se mi to 14den zdál fakt extrém.
No u Neli jsem ho nasadila 15den tak sjem si říkala tím nic nezkazím.
No a ted do toho víkend já kdyby mně zítra chytla nemoc testovat tak abych se podle toho zařídila ![]()
Ted nevím zda vzít 2 ráno a jednu večer a mudr měl dovolenou čtvrtek pátek on má pokaždý dovolenou když ho potřebuju ![]()
@Marry11 no já beru jeden ráno a jeden večer a mě říkal, že je jedno jestli je vezmu oba třeba ráno, prostě dva denně a bere se až po ovu, takže já bych měla brát od 16dc, ale teď jsem 17dc a ovu ještě nepřišla, tak ho nasadím až po ní
Aha no mně dal 1 a po ovu jsem ho určitě vzala 16den no tak já to asi nechám na 1 kdyby náhodou nevím ale zároven se bojím nebot zas at tam neblokuju třeba se slabší čárkou nemocné dítě ![]()
Prostě mně zajímá zda čekat na stejně velký tlustice kdyby náhodou zítra nebo až do pondělí bez ničeho, ale ten strach je velký proč mám zrovna tak blbě ty moje dny ![]()
@Marry11 tak to nevím
záleží kdy ta slabá čárka je a každej to má jinak, někdo má slabou před ms někomu se objeví až po termínu ![]()
Právě je to těžký no já to namyslím kdyby náhodou tak snad za ty 3 dny se něco nepokazí ![]()
Ahoj Marry, řeším úplně stejný problém. Duphaston mám od 16.DC-25.DC, ale už od 21 mi není dobře od žaludku, nafouklé břicho, těhotenské nevolnosti. Tak jsem nevydržela a poslední 10.den užívání (tj.25.9.) jsem zkusila těhu test a byl tam slabý duch. Hned jsem vzala telefon a volala gynekologovi jestli náhodou nemám pokračovat v braní, aby neklesla hladina hormonů a lékař řekl ať určitě vysadím a počkám do datumu očekávané MS jestli opravdu přijde zpoždění. V pátek 26. jsem začala špinit - tmavá krev na 1 vložku a od té doby nic. Takže taky čekám. nechám to 5 dní po vysazení a když se MS nedostaví, půjdu za gynekologem. Obvykle si prý těhotenství sám ověří a popřípadě duphaston opět nasadí. ![]()
Tys mu volala před MS?
a kdybys měla ducha po 1 dnu vynechání máš nasadit?