Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, omlouvám se za vyruseni, ale potřebovala bych poradit. Od října 2013 do února 2014 jsem brala duphaston, na přípravu na těhotenství (zt v 11tt). dávkování bylo 16dc po dobu 10 dnu. Ms docházela pravidelně 29DC. Problém je, ze nevím, kdy mam ovulaci. Jelikož jsem se docela, ze zabraňuje ovulaci, tak jsem ho v březnu uz nevzala. Ms měla dorazit ve čtvrtek a pořad nic. Myslíte, ze je možné, ze jsem si tím vysazenim rozhodlila cyklus? Dekuji za přečtení a rady ![]()
@Ladiabola holka kdyz vysadis duphaston trva to někdy dlouho nez dostanes Ms. Ja jsem ho taky vysadila a treba 3 mesice nic… A absolutne rozhozeno. Takze pokud to brat nechces nemas to brat vůbec. Ja jsem to brala rok pak jsem uz nechtela a rok trvalo nez jsem se z te davky hormonů zmátožila. Neni to sranda.
Ted jsem diky IUI se zase do toho kolotoce s hormony zase dostala a uz to citim ze me to zmaha. ![]()
Ladiabola: neni za co… NU pokud nejsi tehotna tak pak na vyvolavacku. ![]()
Ahojky děvčata, tak dneska jsem byla u paní doktorky. Takže další informace pro nás uživatelky Duphastonu
: říkala jsem jí o těch vedlejších účincích, tak mám to zkusit vydržet ještě měsíc
. Když to nepůjde, tak mám přijít. Pak že by mi napsala Proveru nebu Utrogestan. Ale, že mi napsala teď právě ten Duphaston, protože ten neblokuje a neovlivňuje ovulaci, proto se může brát už od toho 11. dne cyklu. Ten Utrogestan a Provera až od 16. DC. A když chci otěhotnět, tak mi nasadila právě Duphaston. Takže budu věřit paní doktorce, snad ví, co dělá
.A budu věřit, že snad brzy budou //.
@Prisscilla
tak to je paráda.. hele já brala PROVERU cca 2,5 roku.. a když teda to tady od TEBE TAK ČTU - TAK DR. VĚDĚLA, ŽE CHCI BÝT TĚHU A BRALA JSEM PROVERU.. JÁ PROVERU BRALA VŽDYCKY 17 DEN CYKLU A TO RÁNO A VEČER JEDNU TABLETU A 8 DNÍ.. A DUPHASTON JSEM BRALA POPRVÉ.. V PÁTEK JSE MTO PO NĚM DOSTALA.. A OD SOBOTY BERU ESTROFEM 1-1-1 A 22.4. JDU NA ULTRAZVUK SLIZNICE A PAK MI POVÍ, PODLE TOHO JAK ROSTE - KDY BUDE TEN KRYOEMBRYOTRANSFER ![]()
Ahoj holky, předem chci jen říct, že tady na diskuzi píši poprvé, jinak příspěvky čtu pravidelně, teda hlavně pokud něco potřebuji zjistit. Paní DR. mi předepsala Duphaston na úpravu cyklu a následné otěhotnění, říkala něco že mám málo hormonů. Beru to už 4 měsíc po 10 dnech 1-0-1. Cyklus to upravilo nádherně ale otěhotnění ne, ani nevím jestli to má vůbec na to vliv. Ovulaci mám normálně. Ale jsem hrozná lajdalka na prášky. O miminko se snažíme už několik měsíců ale zase ne nějak moc intezivně. Avšak už bysme ho moc chtěli, aby se to podařilo. Moje otázka zní, jestli se změní fuknce prášku když zapomenu třeba večer a vemu si další normálně ráno, tudíž jsem o ten jeden prášek chudší a beru to dýl. Doufám, že jsem to napsala nějak srozumitelně. A omlouvám se zda už tady taková otázka byla, ale já jí nenašla. Předem děkuji za odpovědi. Pěkný večer
Ahojky, jsem tu také nová. S manželem se snažíme o miminko od srpna, ale po vysazení ant. Jsem měla cykly 38-44 a minulý dokonce 60.tak mi doktor nasadil duphaston, mám ho brát od 17-26 dc. Což tedy ode dneška…ale nejsem si jistá, jestli už proběhla ovulace:-( Hodneclidi mi říká, ať to začnu brát až po ovulaci…tak jak to tedy je? přikládám bt graf a ot
@Verule92
ahoj tak tě tu zdravím.. no myslím, že je to spočtené přímo na dny a tak možná Ti v tom udělá binčus, protože se to bere určitý den od MS.. já brala předtím PROVERU a vždy 17 den cyklu.. takže tím asi jak to budeš brát dýl, sice je sníš všechny ale asi ti to může rozhodit pak MS.. ale to si myslím.. dr. by ti to řekla přesně..
@káčátko 123 Děkuji za tvoji reakci, no MS jsem měla po těch prášcích pořád stějně, i za podmínky toho že jsem na ně zapomínala..tak nevím.. každopádně poslední 2 měsíce je beru poctivě, tak uvidíme co se vyvrbí dál ![]()
@Verule92
tak držím moc moc palečky aby se to vyvrbilo dobře a povedlo se
![]()
Prosím o názor. Dneska jsem byla na preventivní prohlídce, ptal se mě na délky cyklu atd. Mám cyklus až 60 dní, ovulaci pociťuji vždy zhruba 14 dní před MS. Ale od té doby vždycky špiním. Doktor se mě ptal na antikoncepci tu jsem odmítla s tím, že chci mít už dítě. Tak mi napsal Duphaston. A já teď dumám jestli ho brát nebo ne, protože mi to přijde zbytečné, když sem to zatím nezkoušela bez toho. Myslela jsem, že bych zkusila třeba 3 cykly bez a pak třeba kdyby to neklaplo, nenaměřila jsem ovulaci, tak bych to začala brát. Co myslíte brát nebo ne???
![]()
@Boudová Měla si to takhle říct doktorovi a mohli jste to probrat. Pro a proti. Já ho brala taky na srovnání cyklu, protože jsem to po vysazení HA vůbec nedostávala. Srovnal mi cyklus na 35 dní, dle dr. je při této délce 18. den ovulační a taky že byl
![]()
To jsem měla no, když já z toho byla tak vyjukaná, že mi napsal hormony, že jsem se nezmohla na slovo. Asi to tak ale opravdu udělám. Protože teď jsem začala užívat femigard. Tak třeba mi to upraví. Příště se doktorovi omluvím a řeknu mu že jsem chtěla ještě počkat. Jestli do září neotěhotnim, nebo se mi trochu nezkrátí cyklus, tak to brát začnu. To snad pochopí ne?