Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@káčátko 123 píše:
Ahoj holky,
ráda bych se zeptala.. koncem dubna nás čeká KET.. a včera mi mudr. dal DUPHASTON.. na 10 dní, dávkování 1-0-1, jaké s ním máte zkušenosti? já zatím si vzala jen tabletu ráno a ok..
Brala jsem /krom léků a injekcí na IVF/ PROVERU cca 2,5 roku a po ní mi nic nebylo.. díky za radu
Ahoj, já mám pocit jako když bych měla mít nízký tlak
a tlačení na hrudi.
@veverka1054
no já jsem včera si připadala, když jsem si ho večer vzala taková ospalá.. a to ho beru první den.. tak uvidíme ale včera, když jsem si přečetla ten příbalový leták, to je děs.. to je snad nejdelší od všech prášků, co jsem měla… a jak dlouho ho bereš..
@káčátko 123 píše:
@veverka1054
no já jsem včera si připadala, když jsem si ho večer vzala taková ospalá.. a to ho beru první den.. tak uvidíme ale včera, když jsem si přečetla ten příbalový leták, to je děs.. to je snad nejdelší od všech prášků, co jsem měla… a jak dlouho ho bereš..
Já ho beru nárazově únor.2013 až září.2013.A teď leden.2014 do současnosti a to 2×1
@veverka1054
prosimtě a kdy tak jsi to po dobrání Duphastonu dostala?? do kolika dnů??
@káčátko 123 píše:
@veverka1054
prosimtě a kdy tak jsi to po dobrání Duphastonu dostala?? do kolika dnů??
Většinou 3 den po dobrání. Cca 4-5 dní.
Ahojky, je tady někdo? Děvčata, potřebuji radu. S přítelem se snažíme o miminko, MUDr. mi nasadila Duphaston na úpravu cyklu, beru ho od pondělka. Jak je to s tou ovulací? Doktorka mě ujistila, že ovulaci neblokuje, že si mám dělat testy abych věděla, kdy přijde. BT měřit nemám, protože ji Duphaston zvyšuje. Ale zdá se mi divné dávkování. Tady všude čtu, že ho doktoři píší tak od 16. do 25. DC. a jen deset dní. Mě ho napsala od 11.do 25.DC to je 15 dní. Napsala mi ho na 3 měsíce. Když neotěhotním, tak nám za ty tři měsíce udělá vyšetření, hormony, spermio atd. Pak by prý následovala někdy v září laparoskopie a když nic, tak v prosinci mě odešle do CARu. Tak jsem z toho zmatená. Bral někdo Duphaston takhle jako já a i přesto otěhotněl?
@Prisscilla
ahoj.. já jsem dostala Duphaton abych to dostala před KETem.. beru ho 10 dní a to 17 den MS a beru 1 ráno a 1 večer.. a dneska mám poslední den a pak bych měla MS dostat.. ale připadám si po něm taková nafouklá a rozežraná ![]()
a jak dlouho se snažíte o prcka? a přítel nebyl vůbec na spermio? nás nejdřív poslala na spermio přítele a protože měl špatný tak jsme nakonec zkončili v CARu a máme IVF.. a proč laparka? když tu dělají v CARu před IUI??
Nebyli jsme ani jeden ještě nikde. Snažíme se „teprve“ od ledna. Dřív jsme nemohli, protože jsem byla na konizaci čípku a čekala na výsledky. Ale mě sama doktorka řekla, že jakmile vyjdou výsledky v pořádku, že na to máme hned vletět a hned mám otěhotnět, protože kdyby na další kontrole(každé 3 měsíce) vyšly výsledky špatně, tak by mě poslala na onkologii do Prahy a tím pádem nás tlačí čas. Já mám 6ti letého synka z prvního vztahu, partner děti nemá. Navíc mi je už 35 let. První těhotenství jsem taky měla až po laparoskopii, kvůli nějaké silnější bláně přes vaječníky, která nepustila vajíčko. Proto se divím s tím Duphastonem, kdyby fakt blokoval ovulaci, tak těžko otěhotním!
Zaráží mě, proč ho beru tolik a takhle divně v cyklu, když chci otěhotnět.
@Prisscilla
tak to je docela divný.. a proč na Onkologii by Tě posílala?
No mě je už taky 35 :-/ a zatím prcka nemáme..
Já myslela, že laparka se dělá jen jednou a je to napořád.. mě jí teda nikdy nedělali tak nevím.. jen vím, že jí dělají v Plzni v CARU před IUI.. ale to my mít nemohli- přítel měl hodně špatný spermio a špatnou morfologii.. tak nám dali rovnou IVF cyklus..
No já měla na té konizaci středně těžký předrakovinný stav a vzhledem k tomu, že chci ještě miminko, tak tam jsou na to prý specializovaní, navíc když mi dělali tu konizaci, tak né zrovna moc šetrným způsobem pro ten čípek. Tak pro jistotu.
Ono asi záleží, co ti na té laparoskopii dělají, mě propalovali tu blánu přes vaječníky, tak to zřejmě může znovu zarůst.
Mě vadí, že jsme vlastně ani jeden nikde nebyli, takže nevíme nic. Příjdou mi ty léky úplně zbytečné, když ani nevím, jestli mám problém zrovna s progesteronem.Co když vůbec nemám ovulaci. To ani nebudu vědět, jestli ji nemám normálně, nebo mi ji blokuje ten Duphaston. Mám si tedy dělat OVU testy, tak včera to bylo 15. DC a OVU nikde. Dneska mě sice bodá levý vaječník a v pondělí na ultrazvuku viděla doktorka v obou vaječnících více malých folikulů, ale netuším, kdy by tak mohly dozrát a jestli vůbec. Třeba mě to překvapí a OVU příjde. Ale moc tomu nevěřím.
@Prisscilla
Tak to jo. A to první se povedlo normal přirozenou cestou? To by bylo lepší kdyby vás někam poslala a ne ti davat rovnou prášky. Mw moje dr ovu vůbec nezkoumala brala jsem tři roky proveru a protoze priteli zjistili na spermio že ma spatny spermie tak rovnou mela za to že chya je u něj a me neposlala nikam. A do caru te posle az teda v prosinci?
Ahojky Kačátko, tak jsem po víkendu zase tady. Jo, jo, syna mám přirozenou cestou. V půlce října jsem byla na diagnostické laparoskopii a v půlce prosince jsem otěhotněla. Přesně tak, do CARu mě pošle až v prosinci, když neotěhotním normálně. Ale mám pocit, že tohle je první a poslední cyklus, co Duphaston beru. Je mi po něm zle, celé noci nespím a přes den jsem jak permanentně nametená, motám se, jsem strašně unavená, strašně se zadýchávám, houpe se mi žaludek…Hrůza. Takže ho mám dobrat v neděli a v pondělí zavolám doktorce a dohodnu se s ní. Takhle to nejde, jsem v práci úplně mimo. Asi se jí zeptám, jestli by mi rovnou neudělala ten hormonální profil a přítele neposlala na spermio.Jo a taky si dělám OVU testy a ovulace zatím nikde. Jenže teď je otázka, jestli ji nemám normálně nebo je to po tom Duphastonu.
@Prisscilla
ahojky, tak Ti přeji krásné ránko po víkendu.. já v pátek Duphaston dobrala a jsem i docela ráda, protože sem si připadala taková nafouklá a břicho nafouklý a rozežraná.. jinak teda mi blbě po něm nebylo.. teďka čekám až to dostanu a budu volat do CARu a začnu jíst Estrofen a pak bude KET.. My se snažili 2,5 roku a furt dr. posílala přítele na spermio a na kontrolní spermio a protože měl ho špatný, tak pořád chodil na kontrolní a nakonec v CARu mu dělali spermio a všechny co měl předtím tak byli k ničemu, protože ty důležitý hodnoty, co potřebovali mu nikdy nedělali
![]()
Nejdřív teda taky dr. říkala, že mi pošle na laparku ale když zjistila to, že má ty spermie blbý tak už mi neposlala nikam a žádný další vyšetření mi nedělala
@káčátko 123, ahojky, tak mám čerstvé zprávy o Duphastonu, ségra před chvilkou volala, (mimochodem, je čerstvě těhotná - neplánovaně, doma dvě holky 15 a 10 let a je jí 37, a to je jen měsíc, co přestala brát HA - to se tak někdo má
)
Takže Duphaston prý absolutně žádný účinek na ovulaci nemá. Nepodporuje jí, ale ani neblokuje. Dále jsem se dověděla, že OVU testy jsou úplně zbytečné, protože, když ho dělám dopoledne, tak může být negativní a večer pak pozitivní, což nezjistím, protože si další budu dělat zase až další den dopoledne, což už zase bude negativní, takže OVU jednoduše propásnu. Nejlepší je sledovat hlen a čípek. Ale v tom absolutně plavu. A BT je nesmysl měřit, protože tu prý Duphaston zvyšuje. Tak teď babo raď
Ale každopádně se v pondělí hezky na všechno vyptám mojí doktorky a hotovo.