Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ozivuji tema ![]()
Vzhledem k tomu, ze mam ruzne dlouhe cykly a snazime se uz delsi dobu o miminko dostala jsem od dr duphaston. Bylo mi receno nasadit 19dc a brat 7dni 2× denne. ted otazka.. poznam na sobe ovulaci, po jake dobe by se mel zacit brat? ovu mam 15DC nemam zacit brat hned druhy den? Dr to vypocital lde prumeru mych cyklu… Nikde jsem se nedocetla, po jake dobe od ovulace by se mel brat…Kliden pripojte vase skusenosti, komu a po jake dobe pomohl ![]()
Dekuji a mejte hezky den
![]()
@ivalinka ahoj kočko, vždy po ovulaci. Udělej si ovulační test (dá se koupit v lékárně Dr. Max) a pak až pak následující dny po ovulaci bych začala.
![]()
@Pear84 Prave jsem dneska 15dc a boli me bricho jako pri ovu, udelam odpo test… a kdyz bude pozitivni, tak mam vzit zitra nebo radeji az v sobotu?
@ivalinka jeste bych udelala test v pátek a k tomu tulení a začla bych až klidně v neděli. Nic tim nebude špatně
Já beru duphaston od 11-25.dne cyklu. Léky mám na upravení cyklu a spuštění se ovulace. Zatím si moc nechválím teda.. Menses mám pravidelnou, ale dlouho..bez léků jsem ji měla i 4krát v měsíci. Uvažuji že už je brát nebudu a zkusím raději Gynex, který mi gynař sice moc nedoporučil.. ![]()
Zdravim damy… Prosim je v poradku ze beru treti mesic Duphaston a mam 4 den spozdeni? Predesle dva jsem to dostala na den presne… Dostala jsem ho na srovnani menstruace a tim i ovu. Jenze nemerim bazalni teplotu a ani nevim kdy mam ovu. S manzelem jsme si rekli ze kdyz to prijde tak at. Ale nechci se radovat predcasne. Neziju v CR takze nechci hned manzela hnat pro TT… Mam vsechny priznaky pred MS i neco xo nemyvam treba bolest bradavek ale ciste bradavek a staly pocit na zachod. Pokazdy myslim ze je tady a nic. A kdyz uz TT tak kdy? Hned a nebo pockat jeste par dni?
… Dekuji za kazdou radu ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim damy… Prosim je v poradku ze beru treti mesic Duphaston a mam 4 den spozdeni? Predesle dva jsem to dostala na den presne… Dostala jsem ho na srovnani menstruace a tim i ovu. Jenze nemerim bazalni teplotu a ani nevim kdy mam ovu. S manzelem jsme si rekli ze kdyz to prijde tak at. Ale nechci se radovat predcasne. Neziju v CR takze nechci hned manzela hnat pro TT… Mam vsechny priznaky pred MS i neco xo nemyvam treba bolest bradavek ale ciste bradavek a staly pocit na zachod. Pokazdy myslim ze je tady a nic. A kdyz uz TT tak kdy? Hned a nebo pockat jeste par dni?… Dekuji za kazdou radu
kup TT, na to už by něco mělo být. Ale je i možné že se ti tenhle cyklus rozhodili trochu hormony a ms pošoupla - vyraž pro test a bude to jistý ![]()
@Hanka_S_V… Tak ja vyrazim pro test… Nebo spis poslu manzela
… Uvidime… A jeste se zeptam prosim… Jak dlouho je primerena doba na snazeni ( ja vim ze je to individualni ) jde mi o to ze kdyz to nevychazi po jake dobe navstivit doktora na nejakou vetsi kontrolu popripade i manzel? Pul roku je asi nic co? ![]()
Ahojky jsem ráda že se znovu otevřela tato diskuze. Mám už skoro za sebou první cyklus s duphastonem beru ho 17-28 DC teď jsem 30 DC a jsem zvědavá kdy mrcha dorazí, Ale doufám, ze ne. Beru ho na srovnání cyklu a podporu delozni sliznice. A dnes ráno jsem vstala s velkou bolestí prsou. Bylo mi jasné že budou bolet a během braní nic moc a dnes druhý den po vysazení je to neuvěřitelné a navíc mě od ovulace (18dc) neustále tak divne poboliva podbrisek. Máte některá podobné zkušenosti a vedlejší účinky?
@lenca21 u mě to je u duphastonu běžné. S příznaky člověk nikdy neví, kolikrát ikdyž nic neberu se mi vykouzlí těhotenské a nikdy z toho nic není, takže na ně moc nevěřím
Klidně už zkus test jestli chceš, 12 dní od ovulace už by na měl mělo něco být. Jestli máš ovulaci až tak dlouho, tak bych duphaston brala až po ní, někomu může ovulaci blokovat (což se třeba stalo mě).
No já jak kdy, Ale je pravda že se mnou pěkně mával. Hrozná únava po něm, malatnost. Jsem ráda že teď mám par dni klid. Dle mojí dr ovulaci neblokuje. Byla jsem u ní 16DC a byl tam folikul 18mm a 18DC večer neuvěřitelná bolest břicha a druhý den nic. Jen teplota mi vstoupla az 20DC. Další problém je ze podle me byla teď oči po nějakém půl roce a to si myslím že je důvod mých dlouhých cyklu, takže jsem se strašně divila, ze se tam něco chystalo. Teď mám na 4m duphaston a pak zkusíme prý přidat ještě clostyl.
@lenca21 no moje doktorka to taky nevěděla, ale v CARu mi to řekli hned, že jsem si tim ovulaci blokovala a i vím že to tak bylo. Ale já jí mívala až o dost dýl, je fakt že když už ji máš na spadnutí, tak by k ní dojít mělo. Teplota ti v tomhle případě nic neřekne, protože často vyskočí právě po duphastonu
Tak hlavně že ovulace je a určitě se brzo zadaří ![]()
Dobry dem doktor mi predepsal tyto prasky kvuli cyklu nemam pravidelny mesicky… Sice mam hlavu nekde bokem tak sem pana doktora asi nevnimala nebo nevi předepsal mi duphaston ale zapomela sem nato jestli mam si vzti hned duphaston a nebo az po mesickach? Vim ze se mam brat 10dnu.. Muzete mi prosim poradit? Dekuji moc…