Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Miminkob
Kolikaty jste dc? Bere se cca od pulky cyklu (po ovulaci) po dobu 10 dnu, pak se vysadi a pak by mela prijit ms. Me prichazi tak do 4 dnu po vysazeni. Ale je to ruzny ![]()
Snad jsem to napsala srozumitelne
klidne se ptejte ![]()
Ty jo, to me desi, proc se nasazuji hormony v tomhle pripade? Nejde ta pravidelnost spravit nejak jinak? Takhle se to jen zamaskuje ale jak to vysadis tak to zase spadne tam kde to bylo…
Ja nemam moc zkusenosti ale Duphaston mi predepisovala doktorka jen jednou, kdyz jsem krvacela pri prvnim tehu. No nakonec jsem stejne mela zamlkle tehotenstvi, protoze ten duphaston tam akorat umele udrzoval neco co melo jit ven…
Ja bych se tim nefutrovala, pokud vylozene nejde o dlouholety problem a chces otehotnet. FUJ s takovyma driakama. Neprinasi to nic dobreho.
Já říkám duphastonu jsem otěhotněla
teď jsoiq malýmu skoro 3mesice ![]()
Dobry den mohu se zpetat jak navas účinkůji prasky duphaston? Pani doktorka mi ho predpsala dneska sem si vzala jednu tabletku tak sem zvedava jestli neco mi potym bude. Dekuji
Ahoj holky, beru duphaston 14-24DC (1-0-1) a clostilbegyt 5-10DC (1-1-1), momentálně mám začít brát duphaston a beru druhý měsíc. Máte s tím nějaká zkušenosti? Přijde mi, ze mam ten duphaston moc brzo a tím nemůže proběhnout ovulka. Co si o tom myslíte?
@Issabellluky
![]()
Je to strasne brzy. Clostilbegyt bez kontrolniho UTZ NE!
je potreba hlidat, jak folikuly reaguji, rostou. Treba ho beres uplne zbytecne
Ja ho momentalne beru taky, ale chodim do CAR. Tento cyklus jsem byla na UTZ dokonce 3×!
diky Clostil.mame synka, ted to zkousime podruhy
hlavne beres ty nejvyssi davky Clostil., to si nenechej bez kontrol. A az od 5.dc, to se mi zda taky dlouho, je ho beru od 2.dc
Misto Duphastonu je lepsi Utrogestan
a hlavne Duphaston se bere 10 dni, ne 11
a Clostil. se bere po dobu 5 dni, ne 6 ![]()
Byt Tebou, obratila bych se na spec. pracoviste - CAR
tento postup se mi vubec nezda ![]()
@Alexandraf Když jsem to lékaři říkala, tak řekl ze ví co dělá a ze mu mám věřit
. Na kontroly taky žádný nechodím, nevím tedy co dělat. Tenhle měsíc dělám ovu testy, jestli ji vůbec mám. Tak počkám tenhle měsíc a když nebude, začnu to řešit. Teď jsem dostala docela strach, ach jo
.
@Issabellluky moje doktorka taky kontrolní utz nedělá
sama jsem si našla v diskuzích že duphaston může ovulaci blokovat a díky tomu nasadila ovu testy a s duphastonem čekala a třetí a poslední měsíc s clostilem jsem se dočkala pozitivního ovu testu 23 DC a vyšlo to
určitě zkus ovulaci nějak sledovat, nebo vyrazit rovnou do CARu, kde tě budou automaticky sledovat.
@Issabellluky
Kontroly jsou u tohoto postupu potreba.. Hlavne nechapu, proc Ti napsal hned tu nejvyssi davku Clostil..kdyz Ti neudelal ani jen UTZ, jak na nej reagujes. Zacina se na 1tbl. denne a podle reakce se bud prida nebo se zustava na 1tbl… Takhle od oka je to docela risk ![]()
Urcite jsem Te nechtela strasit, jen abys vedela, ze tohle neni spravny postup…
Jj, delej si ovu testy a pokud ovu probehne, tak Duphaston zacni brat az po ni a jen 10 dni, pak ho vysad
pokud ovu neprobehne, resila bych s nim kontrolu. Pokud nebude ochotny Ti ji udelat, je potreba to resit jinde ![]()
@Hanka_S_V a to si tedy vynechala duphaston a čekala na ovulku? Já už mám brát 3 den duphaston a neberu ho a ovu nikde ![]()
@Alexandraf nevím proč mi hned poprvé napsal 2 tablety closti.. A druhý měsíc zvýšil na 3. Jinak jsem to špatně napsala mám clostil na 5 dní a duphaston na 10 dní, to mám dobré
. No nevím co mám dělat, přijde mi ze u mě ovu vůbec neprobíhá
. Může přijít ovu i během brání duphastonu? Asi se nedočkám mimi ![]()
@Issabellluky zkus jeste cekat, tim nic nezkazis. Ja zacla brat duphaston nakonec az o deset dni dyl. Pri brani duphastonu se vetsinou zablokuje, pokud tedy uz neni naspadnuti.
@Issabellluky
Tak to davkovani je dobre ![]()
Mozna by chtelo zacit brat ten Clostil.driv, nez od 5.dc. Cim driv, tim driv by mela byt ovu. Taky se to ridi podle toho, jak dlouhy mas priblizne cykly.
Ovu testy si delas? Ovu muze prijit nahle, je lepsi delat ovu test rano a vecer ![]()
Ne, Duphaston ovu blokuje, musi se nasadit az po ni ![]()
Jak dlouho se o mimi snazite?
Hlavne klid, miminko mit budete, to se neboj
ja tomu taky neverila
cekali jsme 4 a pul roku a stalo to za to ![]()
@Alexandraf mě říkali v CARu, že když se clostil začne brát ten třetí den, tak je možnost že se vytvoří více folikulů, tak to asi není ideální bez sledování utz. Mě teda narostl jen jeden a přesně o ty dva dny dřív.
@Issabellluky a byl už aspoň chlap na spermiogramu, když bereš tak vysoké dávky hormonů? abys to nebrala zbytečně?
@Hanka_S_V ano, přítel je hřebec
jen je chyba ve mě, podle. ovulacnich testu neovuluji
, dnes jsem vzala duohaston (o 4 dny později) a stejně ovulace neproběhla
. Docela mě to všechno děsí ![]()