Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, dnes mám začít brát Duphaston, kvůli nepravidelné menstruaci. Ráda bych otěhotněla, ale úplně na to nespěcháme. Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s vedlejšími účinky? Nevolnosti, únava, přibývání na váze atd. Moc děkuji za odpovědi:-)
@Pája1993 PÁJI já jsem si tu diskuzi pročetla celou a někdo připbral někdo né ,,,na každého to mělo jiný vliv ,,ale spostě slečen se zadařilo,,,,mě ho doktrka napsala ted taky od 17dc ,,zkoušíme mimi už rok jinak jsem si koupila ještě inofolic combi a fertility blend,,,to jsou vitamíny na podporu:)))tak napiš jestli už nejsi v tom:DDD
Dobry den chci se zeptat. Doktorka mi napsala Duphaston. Mám ho brát 15-24dc 1-0-1. Měla jsem krátký cyklus. Je tu někdo kdo to měl podobně a otěhotněl? Mám ho napsaný na 3 měsíce. Když si vypočítám ovu tak to vychází na první den (cca) kdy začínám brát duphaston. Všude čtu ze to potlačuje ovu tak nevím ![]()
@Weronikaaaa doktorka ví co dělá ,,já ted beru první měsíc mám to od 17 mc,,,ted čekám kdy dostanu menstruaci ,,taky ho mám na tři měsíce pomáhá funkci žlutého tělíska a některé ženy ho pak berou ještě v těhotenství na udržení prvních pár měsíců,,co jsem četla tady v diskuzi tak holky píšou že brání ovulaci,,,ale na lékařských stránkách píší že ne,,,takže asi tak:)))
@Weronikaaaa
Duphaston, Utrogestan atd… tyto leky je potreba zacit uzivat az po ovulaci, pokud se nasadi pred, tak ji opravdu blokujou. Takze nechat v klidu probehnout ovulaci a tak za 2 dny teprve zacit uzivat Duphaston , vetsinou se bere po dobu 10 dni a pak se vysazuje, pokud nedojde k otehotneni ![]()
Pokud je predepsan pouze na upravu cyklu, tak se ovulaci ridit nemusis ![]()
Ahoj holky, jdu pro radu. Stalo se vam nektere, ze vam duphaston neblokoval ovulaci a probehla i pri jeho brani?
Ahoj holky, brala jsem duphaston teď tři měsíce na srovnání cyklu (měla jsem to opravdu všelijaké), menstruace chodila pravidelně jako hodinky. Tento cyklus jsem ho už nebrala, protože poté, co se cyklus srovná už se brát nemusí a já do sebe zbytečně hormony rvát nechci. Teď k mé otázce…tento víkend jsem měla dostat MS, ale zatím nic, ani náznak ani žádné PMS, což už bych dávno měla. Myslíte, že to je tím, že jsem vysadila ten duphaston? Měla to také některá z vás takto?
@Radja vlastní zkušenost ne ale kámoška měla stejný problém,,,duphaston taky dostala na měsíc a pak hned na kontrolu jestli dorůstá sliznice a jak reaguje žluté tělísko,,,je to myslím na nastartování dělohy,,,,já ho beru na sliznici a protože už mi je 38 tak na regeneraci mám ho na tři měsíce
Ahoj děvčata, jdu s dotazem. Duphaston beru ted 2hy cyklus, na srovnání ms, ale snažíme se o mimi od srpna. Každopádně ho mám od 16-25dc. Ovu mívám 18-19DC . Tak se bojím, aby mi nezastavil ovu
![]()
k jádru věci… je mi po nem dost zle, zvracim, jsem dost ospala - vždy na hodinu usnu…
Zvracela jste po nem některá?
V březnu uz ho asi brát nebudu, cyklus se mi upravil.
Teď uz ho tedy doberu, začala jsem v pondělí… ![]()
Pridávám své ovu testy, v lednu ovu byla i přes duphaston, ale teď si nejsem jistá, nemám ani ovu hlen, spíš jsem suchá......
@Já osobně píše:
Ahoj děvčata, jdu s dotazem. Duphaston beru ted 2hy cyklus, na srovnání ms, ale snažíme se o mimi od srpna. Každopádně ho mám od 16-25dc. Ovu mívám 18-19DC . Tak se bojím, aby mi nezastavil ovu![]()
![]()
k jádru věci… je mi po nem dost zle, zvracim, jsem dost ospala - vždy na hodinu usnu…
V březnu uz ho asi brát nebudu, cyklus se mi upravil.
Zvracela jste po nem některá?
Teď uz ho tedy doberu, začala jsem v pondělí…
Pridávám své ovu testy, v lednu ovu byla i přes duphaston, ale teď si nejsem jistá, nemám ani ovu hlen, spíš jsem suchá......
Ahoj, v první řadě musíš duphaston vzít vždy až po ovulaci…může jí zablokovat, protože obsahuje hormony, které se uvolňují až po ovulaci, takže určitě ho ber až poté, co budeš mít pozitivní ovulační testy což nemusí být nutně každý měsíc stejné
…jinak jakmile ho vysadíš tak se ti cyklus opět „rozhodí“ (vlastní zkušenost) … vzhledem k tomu, že ti nedělá dobře bych ti spíš doporučila zjistit kdy máš ovulaci (mě se nejvíc osvědčily ovulační testy) a 14-16 dní od ovulace by měla přijít menstruace pokud nedojde k oplodnění a pakliže nebude chodit po těch 14-16 max 18ti dnech a bude se to opakovat často tak pak by bylo třeba to řešit s gynekologem a zjistit příčinu
nic jako pravidelná menstruace po 28 dnech neexistuje, všechno se odvíjí od ovulace
je zbytečné do sebe rvát hormony když to není zapotřebí ![]()
@denkat ahoj, to, že se má brát až po ovu jsem se dočetla tady náhodou, gyndr mi nic neřekl… prostě od 16dc a basta a přesto věděl, že se snažíme… měla jsem vcelku pravidelně cykly… 31-33dni… do doby, než jsme se začali snažit, pak jsem si to stresem rozhodila..... tak mi nasadil duphaston. Asi zajdu na gyndu pristi tyden a poradím se…
Ale hormony brát nechci… kdybych to věděla, beru je až po ovu, ale nevěděla jsem to.
@Já osobně píše:
@denkat ahoj, to, že se má brát až po ovu jsem se dočetla tady náhodou, gyndr mi nic neřekl… prostě od 16dc a basta a přesto věděl, že se snažíme… měla jsem vcelku pravidelně cykly… 31-33dni… do doby, než jsme se začali snažit, pak jsem si to stresem rozhodila..... tak mi nasadil duphaston. Asi zajdu na gyndu pristi tyden a poradím se…
Ale hormony brát nechci… kdybych to věděla, beru je až po ovu, ale nevěděla jsem to.
Jasně to chápu
také mi to nikdo neřekl a musela jsem se pídit sama i když doktor věděl, že se snažíme…ono oficiálně na ovulaci vliv mít nemá, bohužel není to tak…jak říkám, vysaď to, hlídej ovulaci a pak menstruaci
jinak se snaž nestresovat, to nesvědčí ničemu… snažíte se ještě relativně krátkou dobu tak prozatím není důvod ke stresování…jinak doporučuji vitamíny pro tebe i partnera, nám pomohly k otěhotnění lépe než kdejaké hormony ![]()
@denkat Teď uz doberu plato, příští týden zajdu na gyndu a poradím se, raději ![]()
Beru gynex a superfolin. A nejsem uz nejmladší (31) a manželovi bude 37… tak jsem domluvená s gyndr, že když do půl roku nic, tak že budeme řešit dal… já chci dítě uz 3 roky, ale manžel pořád odkládal… čekal a čekal… až to teď nejde.....snažím se na to nemyslet, tulime se obden… tak snad… ![]()
Podle mě uz ovu byla… jen jsem ji nezachytila nezachytila… bude překvapení… 21. By ne/mela dorazit ms ![]()
Ahoj holky, jdu si pro radu. Rok beru Duphaston na úpravu cyklu, předtím jsem to měla co 14 dní.. duphaston beru 16.-25. DC a Ms se vždy objeví tak 2/3 dny po vysazeni.. nyní jsem ale 20. DC a ráno jsem spinila ( spíše hnědá barva ) a teď když se utřu je tam i trosku krev, břicho mě bolí jako při normální MS. Jakto, že ikdyž duphaston beru jsem to s největší pravděpodobnosti dostala?
nebo čím to muže být zapříčiněno ..