Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
chtěla jsem se zeptat, kdo máte duplo vláček, lokomotivu apod.- jezdí na baterky? Když byl můj bratr malý, měl vláček, kde se zmáčkl knoflík a mašinka jela, pak se zase zmáčnutím vypnul. nyní koukám na nabídku dupla a mají jakýsi systém push and go (asi to není na baterky?), nebo nevím jak si to představit, když to musíte rozpohybovat rukou? mají nějakou mašinku od dupla jako míval můj bratr na baterky? Nebo už se to nevyrábí Doporučíte prosím?
Děkuji ![]()
https://www.prodeti.cz/…lacek-deluxe?…
Mate tady tuto a jezdi na baterky. ![]()
@Janitka Ten push and go je novinka. Není to ten „mačkací“, to jsou staré kolekce ale taky jezdí sám. Rozjedeš ho tak, že ho postrčíš dopředu rukou a on jede. Zastavíš tak, že ho přidržíš nebo zvedneš. Jsou k tomu i chytré kameny. Kdysi takto bylo Duplo Inteli s kamenama. Vypadá to zajímavě. Lego celkově letos přešlo na nový systém vlaků nejenom u Dupla
@alifie Kecáš, má to normálně baterky ![]()
@Janitka https://www.lego.com/…ur-train-set
tady je návod, jsou v tom normálně baterky, jezdí to normálně jen to nemá tlačítko ale pohání se to rukou. Staré mašinky taky když zvedneš s kolejí tak okamžitě vypnou
@Luisiana píše:
@alifie Kecáš, má to normálně baterkytady je návod, jsou v tom normálně baterky, jezdí to normálně jen to nemá tlačítko ale pohání se to rukou. Staré mašinky taky když zvedneš s kolejí tak okamžitě vypnou
Koukala jsem na fotku na webu, kde bylo v popise push and go a byl to lautr stejný vláček jako ten náš bezmotorový. Jenže poté, co jsem dopsala příspěvek a koukala ze zvědavosti jaké se teď prodávají elektrické vláčky, tak jsem zjistila, že fakt je něco nového s motorkem nazvané push and go, tak jsem příspěvek smazala. Holt jsi stihla zareagovat dřív než jsem to stihla smáznout. ![]()
@alifie v pohode. Nic se neděje ![]()
Dokonce to vypadá jako návrat k inteli systému. To by bylo super.
@Janitka Je to na baterky a ma to knoflik. Ten zmacknes a jede, pak zmacknes a zastavi. Nebo zastavi po nejake dobe sam.
@JaniceB Tohle jsou už nové typy vláčku. Mají jenom on off zespodu. Nahoře už knoflík nemají.
@Luisiana Aha. tak to nevim. mame ten s knoflikem. Motorek na baterky.
@Janitka Hele ty nové nevypadají špatně, koleje jsou stejné takže to bude vše kompatibilní dohromady. K tomu ty inteli kameny, to vypadá zajímavě. Asi bych ty nové vlaky zkusila. Koleje bych když tak potom dokoupila na bazaru. ![]()
@Luisiana píše:
@alifie v pohode. Nic se nedějeDokonce to vypadá jako návrat k inteli systému. To by bylo super.
Inteli systém byl nádhera, to bavilo i mně. ![]()
Ahoj, obnovuju téma a chci se zeptat - jaký je rozdíl mezi duplo vláčkem červeným, duplo vláčkem nákladním?
Viděla jsem jedno video, kde vláčky jely po stejné trase, červený vláček nevyjel na most a ten oranžový ho postrčil. nevím na kolik je to reálné, znamená to, že nákladní vláček je výkonnější a rychlejší?
jinak nevím jaký vybrat, oba jsou stejné, mají i ty kodovací barevné dlaždice, takže už mi jde asi jen o to, který je rychlejší a výkonnější. nebo zda nákladní vláček počítá s nákladem, tedy toho uveze víc… nebo v nich rozdíl není?
Nevím jaký vybrat.
Červený je hezčí, levnější a není k tomu tolik kravin
Žlutý je dražší, podle mě dost zbytečných prvků, které už máme, ale mohl by být výkonnější… a je tam jeřáb (i když kdoví jestli jeřáb funguje)
jo a pak jsem ještě viděla (spíš v zahraničí) nějakou sadu Code duplo train, a ten má 3 výhybky, jezdí jen asi tam a zpátky, dlaždice má taky a je příšerně drahý… a popravdě moc nechápu proč, funkce jsou stejné jako u předchozích vláčků.