Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Beckyttine5 : vyvolani proto, protože jsem byla cele tehu vedena a kontrolována na tehu cukrovku v dia poradně, ale cukrovka se nakonec nepotvrdila, přesto me nechtějí nechat přenášet déle, navíc malá má odhad už cca 3800g
chápu… ale i kdyby se pak ještě 2-3 dny pockalo, tak už by se mimco tolik nezvetsilo..
Tak já cele dopo uklizela, povlekala jsem a utirala prach, vyluxovala a vytrela. Dělám také vše, i okna jsem před par dny myla. Tak uvidíme zda pomůže něco nebo ne. Každopádně děkuji za tipy a rady. Dnes zkusím poprvé horkou vanu a trochu červeného. Tenkrát u synka jsem také zkoušela a myslím, ze to trochu pomohlo, protože jsem na vyvolani měla už slabší a pravidelné kontrakce než strčili tabletku.
No čekala jsem, ze vyvolani bude stejně jako u synka až 10.den po terminu, tentokrat kvůli té váze a dietě to bude už 7.den, také jsem koukala, ale kecat jim do toho nechci. Co mi poradi a doporučí , tak to raději poslechnu, nebudu si diktovat.
@Beckyttine5 : ač je fakt, ze už by se za ty 3 dny o moc nezvetsilo. Ale zas nechci rodit skoro 4kg mimi . Synek měl 3,6 a pipince dal docela zabrat ![]()
Jak mela dceru 3,5 kg a všechno bez nastrihu či poranění..a přesný termín víš jen tehdy, když znáš přesný termín početí
Holky dotaz, od včerejší noci mám opakujici se nepravidelně slabe kontrakce, někdy me to vzbudilo, někdy jsem to zaspala. Teď jsem si to měřila a odstupy jsou v rozmezí 5-10 minut. Ale co me spis trápí , ze jsem teď byla curat a po utreni lehké krvácení. Narůžovělá krev, nic velkého. Pohyby cítím. Mám už raději hned jet nebo tomu dat ještě par hodin co se bude dít? Za cele tehu ani kapka krve ani zaspineni, tak jsem z toho nervózní
A zkoušelas sprchu? Já u druhého nevěděla, že rodim, dokud jsem nešla do sprchy a tam sup, kontrakce po 3 minutách, pak trošku krve a za hodinu a třičtvrtě byla malá venku. Pokud je krev, tak bych jela ale určitě.
Díky holky
Tak me dali na vyber, ze si me tu buď nechají nebo mohu ještě domu. Ze to bude trvat ještě dlouho. Ale pokud praskne voda nebo nastanou už nesnesitelné kontrakce ihned prijet. Čípek na 1cm, ale ze se mi tam uvolňuje braňka a ze podle doktorky dnes určitě ještě prijedu. Lehké krvaceni, teď už spineni je k tomu otevírání. Takže jsem doma, nalozila jsem se do vany, jeste jsme dali sex, malinikovy caj, lezim a merim kontrakce. Zatím nepravidelné tak různě, 4-8minut, jak kdy.
Chodit chodit chodit, ale v tech vedrech jedine v lese nebo po nakupaku, jinak nevim ![]()
Pak si dat vanu, vino a sex ![]()
Promin, uz docitam, to byla zrejme hlen.zatka, je dobre,ze to jde samo, drzim palce ![]()
Nenechavej si hlavne pichat vodu driv jak na 8cm, jinak budes zbytecne v bolestech
@Martinka1988
Tak určitě je příjemnější si to odcekat doma pekne v klidu! Ať to máš rychle a bezbolestně za sebou ![]()