Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@eumedon jasně že chápu. Mě jde celou dobu o to, že partner si celou hypo bere na sebe, ale ja budu platit pulku, jelikoz spolu zijem. Proto chceme aspon mezi sebou smlouvu, že platim to stejne jako on (kdyby mu náhodou za pár let hráblo) ať nemám úplně holý zadek
@Hotchkiss píše:
Máte někdo zkusenost se sepsanim smlouvy mezi partnery ( u notáře) ze je byt obou, ze ho platí oba, Ikdyz je hypo jen na jednoho? Má taková smlouva vůbec váhu?
To je ale jiná situace než ta, na kterou se ptáš. Měla bys definovat, co má být výsledkem. Vrácení peněz, darování poloviny bytu…? Takovou smlouvu pochopitelně uzavřít můžete. Nemůžete v ní určovat současné vlastnictví.
Příspěvek upraven 25.06.19 v 11:59
@Hotchkiss píše:
@eumedon jasně že chápu. Mě jde celou dobu o to, že partner si celou hypo bere na sebe, ale ja budu platit pulku, jelikoz spolu zijem. Proto chceme aspon mezi sebou smlouvu, že platim to stejne jako on (kdyby mu náhodou za pár let hráblo) ať nemám úplně holý zadek
Tak největší jistotu budeš mít jako vlastník 50%. Jak jsem už psala já mám hypo jenom na sebe, měla jsem dobre peníze a nemusela u toho mít žádného spoluzadatele. Manžel podnika a tak nám to přišlo vhod, že to bude psané jen na mě, ta hypotéka. Z logiky věci ale samozřejmě chtěl mít půlku, protože to bude taky platit, tak jsem to bance oznámila a ti s tím problém neměli. Když budeš vlastníkem je to lepší. Když sepíšete smlouvu, že budeš platit tolik a tolik, budeš to muset potom doložit a zároveň když ti to nebude chtít dát tak se třeba i 5 let soudit o peníze… Takže za mě určitě ten zápis vlastnictví.