Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Adelka951 píše:
Neřešila bych to, syn jde v září už čtvrtým rokem do stejné třídy.
a ? co předškolní vzdělávání ? Tobě to nevadí, že nebude na školu připravený ? Jiná situace by byla kdyby byla třída spojená všech věkových kategorií
@Anonymní píše:
a ? co předškolní vzdělávání ? Tobě to nevadí, že nebude na školu připravený ? Jiná situace by byla kdyby byla třída spojená všech věkových kategorií
Tak u nás učitelky dělaly předškolní přípravu se svými 3 předškoláky… Jinak to byly všechno mladší děti. Navíc na školu by měli dítě připravovat hlavně rodiče ![]()
@lucenka píše:
Tak u nás učitelky dělaly předškolní přípravu se svými 3 předškoláky… Jinak to byly všechno mladší děti.Navíc na školu by měli dítě připravovat hlavně rodiče
Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný ![]()
@Anonymní píše:
Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný
Tak ten je povinný kvůli neprizpusobivym občanům, kteří právě děti nijak nevzdelavali ![]()
@lucenka píše:
Tak ten je povinný kvůli neprizpusobivym občanům, kteří právě děti nijak nevzdelavali
hmm, takže moje děti tam nemusí
???
@lucenka Jinak můj syn do nástupu do předškolního vzdělávání měl malou slovní zásobu, téměř nemluvil a to jsem se snažila a nemyslím si, že bych na něco kašlala, nebo něco zanedbávala. Prostě je to vzdělávání a nejen kolektiv dětí ale i personál, naučit se vnímat autority, je nepřenosná informace pro dítě
@Anonymní píše:
@lucenka Jinak můj syn do nástupu do předškolního vzdělávání měl malou slovní zásobu, téměř nemluvil a to jsem se snažila a nemyslím si, že bych na něco kašlala, nebo něco zanedbávala. Prostě je to vzdělávání a nejen kolektiv dětí ale i personál, naučit se vnímat autority, je nepřenosná informace pro dítě
Ale to se naučí i s mladšími dětmi ![]()
@Anonymní píše:
hmm, takže moje děti tam nemusí![]()
???
No nemusí, můžeš ho vzdělávat doma
@Anonymní píše:
Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný
jenže ani politici se netajili tím, že je povinný zejména kvůli dětem, které nemají ani základní hygienické návyky a podobné zkušenosti, ke kterým v běžných rodinách školka fakt není potřeba ![]()
@lucenka píše:
No nemusí, můžeš ho vzdělávat doma
Nepobírám sociální dávky
a nemám babičku co by hlídala, abych mohla chodit do práce
@sagina píše:
jenže ani politici se netajili tím, že je povinný zejména kvůli dětem, které nemají ani základní hygienické návyky a podobné zkušenosti, ke kterým v běžných rodinách školka fakt není potřeba
v tom případě není potřeba v běžných rodinách ani škola..Každý má přece právo na to vzdělávat svoje dítě doma ![]()
Já jsem ale tohle řešit nechtěla, chtěla jsem reakce těch, které tomu rozumí, pracují s dětmi atd…
@lucenka píše:
Ale to se naučí i s mladšími dětmi
s mladšími dětmi se to nenaučí, protože u těch maličkých jsou alespoň u nás spíš chůvy ..u předškoláků mají angličtinu, grafomotoriku a i domácí úkoly, které mají rodičům samy tlumočit. Mají tam školku v přírodě, víc výletů a akcí, které by malé děti nezvládly
@Anonymní píše:
v tom případě není potřeba v běžných rodinách ani škola..Každý má přece právo na to vzdělávat svoje dítě doma
Já jsem ale tohle řešit nechtěla, chtěla jsem reakce těch, které tomu rozumí, pracují s dětmi atd…
samozřejmě, však od toho je pro zájemce domácí vzdělávání ![]()
@Anonymní píše:
s mladšími dětmi se to nenaučí, protože u těch maličkých jsou alespoň u nás spíš chůvy ..u předškoláků mají angličtinu, grafomotoriku a i domácí úkoly, které mají rodičům samy tlumočit. Mají tam školku v přírodě, víc výletů a akcí, které by malé děti nezvládly
Tak to máte blbě zařízené… Tohle u nás dělali už od čtyřletých. A na úkoly má času dost, ty bych ve školce ani nechtěla.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Protože u chlapečků se předpokládá, že budou rodiče automaticky dávat odklad těm kteří jsou narození od května, možná i od dubna..Nechápu