Dva roky ve stejné třídě v mš..?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.6.18 17:46
@samurajka píše:
Pokud jsou 4 třídy, tak od mimin k předškolákům jsou dvě mezitřídy, ne? U nás ve školce je to taky tak, část dětí narozených do ledna postupuje dál do další mezitřídy a zbytek zůstává. Důvod stejný, že dost dětí mělo odklad a není místo. A proč by měl mít odklad? To ta školka musí zabezpečit předškolní vzdělání u dětí, které mají nastupovat do školy.

Protože u chlapečků se předpokládá, že budou rodiče automaticky dávat odklad těm kteří jsou narození od května, možná i od dubna..Nechápu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 17:49
@Adelka951 píše:
Neřešila bych to, syn jde v září už čtvrtým rokem do stejné třídy.

a ? co předškolní vzdělávání ? Tobě to nevadí, že nebude na školu připravený ? Jiná situace by byla kdyby byla třída spojená všech věkových kategorií

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.6.18 17:59
@Anonymní píše:
a ? co předškolní vzdělávání ? Tobě to nevadí, že nebude na školu připravený ? Jiná situace by byla kdyby byla třída spojená všech věkových kategorií

Tak u nás učitelky dělaly předškolní přípravu se svými 3 předškoláky… Jinak to byly všechno mladší děti. Navíc na školu by měli dítě připravovat hlavně rodiče ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 18:04
@lucenka píše:
Tak u nás učitelky dělaly předškolní přípravu se svými 3 předškoláky… Jinak to byly všechno mladší děti.Navíc na školu by měli dítě připravovat hlavně rodiče ;)

Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.6.18 18:04
@Anonymní píše:
Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný ;)

Tak ten je povinný kvůli neprizpusobivym občanům, kteří právě děti nijak nevzdelavali ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 18:07
@lucenka píše:
Tak ten je povinný kvůli neprizpusobivym občanům, kteří právě děti nijak nevzdelavali ;)

hmm, takže moje děti tam nemusí :pankac: ;) ???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 18:14

@lucenka Jinak můj syn do nástupu do předškolního vzdělávání měl malou slovní zásobu, téměř nemluvil a to jsem se snažila a nemyslím si, že bych na něco kašlala, nebo něco zanedbávala. Prostě je to vzdělávání a nejen kolektiv dětí ale i personál, naučit se vnímat autority, je nepřenosná informace pro dítě

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.6.18 18:23
@Anonymní píše:
@lucenka Jinak můj syn do nástupu do předškolního vzdělávání měl malou slovní zásobu, téměř nemluvil a to jsem se snažila a nemyslím si, že bych na něco kašlala, nebo něco zanedbávala. Prostě je to vzdělávání a nejen kolektiv dětí ale i personál, naučit se vnímat autority, je nepřenosná informace pro dítě

Ale to se naučí i s mladšími dětmi ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
30.6.18 18:23
@Anonymní píše:
hmm, takže moje děti tam nemusí :pankac: ;) ???

No nemusí, můžeš ho vzdělávat doma

• Citovat
  • Upravit
15814
30.6.18 18:24
@Anonymní píše:
Tak to asi není až taková pravda, když je poslední rok v mš povinný ;)

jenže ani politici se netajili tím, že je povinný zejména kvůli dětem, které nemají ani základní hygienické návyky a podobné zkušenosti, ke kterým v běžných rodinách školka fakt není potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.18 18:27
@lucenka píše:
No nemusí, můžeš ho vzdělávat doma

Nepobírám sociální dávky ;) a nemám babičku co by hlídala, abych mohla chodit do práce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 18:32
@sagina píše:
jenže ani politici se netajili tím, že je povinný zejména kvůli dětem, které nemají ani základní hygienické návyky a podobné zkušenosti, ke kterým v běžných rodinách školka fakt není potřeba ;)

v tom případě není potřeba v běžných rodinách ani škola..Každý má přece právo na to vzdělávat svoje dítě doma :roll:
Já jsem ale tohle řešit nechtěla, chtěla jsem reakce těch, které tomu rozumí, pracují s dětmi atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.18 18:36
@lucenka píše:
Ale to se naučí i s mladšími dětmi ;)

s mladšími dětmi se to nenaučí, protože u těch maličkých jsou alespoň u nás spíš chůvy ..u předškoláků mají angličtinu, grafomotoriku a i domácí úkoly, které mají rodičům samy tlumočit. Mají tam školku v přírodě, víc výletů a akcí, které by malé děti nezvládly

• Citovat
  • Upravit
15814
30.6.18 18:37
@Anonymní píše:
v tom případě není potřeba v běžných rodinách ani škola..Každý má přece právo na to vzdělávat svoje dítě doma :roll:
Já jsem ale tohle řešit nechtěla, chtěla jsem reakce těch, které tomu rozumí, pracují s dětmi atd…

samozřejmě, však od toho je pro zájemce domácí vzdělávání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.6.18 18:40
@Anonymní píše:
s mladšími dětmi se to nenaučí, protože u těch maličkých jsou alespoň u nás spíš chůvy ..u předškoláků mají angličtinu, grafomotoriku a i domácí úkoly, které mají rodičům samy tlumočit. Mají tam školku v přírodě, víc výletů a akcí, které by malé děti nezvládly

Tak to máte blbě zařízené… Tohle u nás dělali už od čtyřletých. A na úkoly má času dost, ty bych ve školce ani nechtěla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin