Dva, tři, čtyři týdny před porodem!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
257
6.8.10 09:03
Farllin píše:
Já mám ten stav samoty taky…pořád doma, když je krásně nikam nemůžu a všichni jsou u vody nebo někde jinde…Ach jo, a když prší, tak bych zase já šla ven a ostatní ležely doma u tv :nevim: . A to tu neznám ani moc lidí co mají mimi, že by jsme vozily.

To jsem ráda, že v tom nejsem sama, včera jsem to zrovna řešila s manželem, že jsem z toho všeho nějká vyčerpaná. Přesně jak říkáš-člověk v podstatě teď nic nemůže, jen čekat :cry: Já jsem byla v práci strašně spokojená,bylo nás sice 15 v kanclu,ale byla to taková malá rodina a člověk se tam zasmál a bylo pořád živo..tady jsem od rána do večera nanejvíš s malou a připadám si nějak otupěle :zed: vím, že se to změní,až se prcek narodí,ale tohle „přežívání“ mě ubíjí :zed: no a ze včerejška na dnešek se ze mě stala právoplatná teta :-D švagrová porodila holčičku,tak jí nehorázně závidím!!!! O to větší jsou to muka, když teď ona už to má za sebou! Rodila 16hodin..docela síla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
6.8.10 09:22

Teda,Animatu,to je hezké, že jsi teta. Ale teda taky tajně závidím :oops: . Už to chceme asi všechny mít za sebou. Mě včera dr v nemocnici říkala, že na porod to nevypadá vůbec. Prý mám všechno hezky tam, kde má být, bříško vysoko, čípek tvrdý 2cm, otevřená vůbec. Takže já tu budu sedět dost dlouho. Ach jo.
Mabit, toho chlapa chce pořádně vycvičit. Můj byl to samé, všechno za něj asi dělala maminka, a když jsme spolu začaly bydlet, tak jsme si činnosti rozdělily na půlku a musí holt fungovat. Na baráku to ani jinak nejde. Sice má vždycky kecy, že to je všechno špatně, všechno nářadí je pokažené, nechce se mu, ale holt musí. A když ne, tak jdu a udělám si to sama, schválně ať vidí a to se většinou už chystne za hlavu a jde to udělat. Tchýni mi sem naštěstí nikdo stěhovat nebude. Já jsem všem oznámila, že týden po porodu nechci nikoho vidět. Do porodky ať přijdou jednou mě navštívit, ale doma nechci nikoho. Mamku mám sice kousek, ale ta bude na tel spíš. A můj si vezme týden dovolenou, takže to budeme my muset spolu zvládnout. My jsme rodiče :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
6.8.10 09:34

Farlin myslíš, že porodíme ještě letos ?? :lol:
Už ztrácím naději… :-D

Jak jsem psala, tchyně má taky v plánu přijet, ale chci si o tom ještě s přítelem pořádně promluvit, kdy to plánuje a co tady plánuje dělat. Protože jestli sem někdo přijde, tak chci ,aby mi pomáhal a nepřidělával starosti. Takže, jestli přijede jako návštěva, tak ji tady nechci a jestli přijede, že mi pomůže - OK, ale bude to fungovat podle mého…

No a bomba je, že přítel asi v září odjede na celý měsíc služebně pryč - tak tady budu sama…to bude mazec.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
6.8.10 09:59

Leni, neboj, to zvládneš, září je daleko a pokud se nám podaří i porodit, tak snad do té doby už budete zaběhnutí s miminkem. Tu pomoc si opravdu zařiď,ať ti funguje podle tvého, protože jinak by jsi byla ještě víc vystresovaná a pořád hlídala jestli to tak fakt je a tak…Já proto raději doma nikoho nechci, mamku budu mít na tel a když budu něco potřebovat, může tu být do půl hodiny. Samozřejmě, že malá návštěva vadit nebude, ale né taková, která přijde, sedne a bude čekat obsluhování kávičkou, dortíkama a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karamelína
6.8.10 10:39

Ahoj holky, tak se hlásím k vám… Už mi z toho čekání začíná hrabat!!! :zed:
První dítě jsem rodila 3 týdny před termínem a teď snad budu přenášet nebo co. Hlavně mě od 20.tt doktoři upozorňovali, že holka je napřed a že to zase bude dřív… Nějak se jim to bohužel nevyplnilo. :nevim: V porodnici mi pokaždý říkají, že to zatím vůbec, ale vůbec nevypadá - paráda!
Jinak poslíčky mám několikrát za den, klidně 2-3 hoďky v kuse po 7 min. Pomoooc!!! :zed: :wink:

• Citovat
  • Upravit
17368
6.8.10 11:08

Karamelíno, zdravím tě :mavam: . Já nemám ani ty poslíčky, já nemám nic. A v porodce mi taky říkají, že vůbec nic. A přenášení se bojím jako čert kříže…pomoooc.
Aspoň dnes prší a prší a bouří a bouří :dance: :dance: . Což na mě nepůsobí porodně,ale spíš že se dá aspoň dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karamelína
6.8.10 11:34

Farllin, já poslíčky u prvního taky neměla. Jen sem tam tvrdnutí. Pak jednoho večera praskla voda a bylo to :wink: Teď to čekání mě ale ubíjí. Bouřky na mě taky nepůsobí, vlastně mám pocit, že na mě nepůsobí tentokrát vůbec nic. Veškerý „babský“ pověry selhávají :-D
Z přenášení mám taky strach, hlavně z velkýho mimča! Syn měl normální váhu 3 týdny před termínem, tak co proboha budu mít, když budu přenášet? Slona??? :zed:

• Citovat
  • Upravit
257
6.8.10 14:44

Teda holky, vy jste ukecaný,kde na to berete čas :lol: já jsem absolvovla nákup, bylo to náročný :mrgreen: Farllin a kdypak to máš ten termínek ty? Já se v tom nějak ztácím, přece jen tu povídá víc lidiček,tak si to nepamatuju :think: Holky a vy máte nějaký ty rady po ruce,jak vyvolat porod? Krom sexu..? :nevim:
Kdypak máš termínek ty KARAMELÍNO? U nás v porodnici nechávají přenášet nejdýl 10dní..což je myslím fajn. Pravda je, že pak jsou ty mimča veliký :-? moje prcní měla 3,90kg a 51cm.. tak jsem zvědavá co se vyklube z toho druhýho výrostku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
6.8.10 14:53

Animatu, já to mám napsáno na metříku - termín mám 14.8. U nás se myslím moc nepřenáší..I když nevím to jistě. A hlavně kvůli malé pánvi bych neměla moc, abych mohla rodit přirozeně.
JO, rad na vyvolání porodu je hodně moc, chůze, skákat, běhat, dlouuuhé procházky, bouřky, teplé vany,sex a nevím co ještě. Zkusila jsem všechno a nic, nic, nic. Možná bych musela běžet maraton nebo si dát teda pořádný výšlap v Himalájích nebo si dát asi grupensex abych začala rodit :mrgreen: :mrgreen: . Na mě prostě nic nepůsobí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karamelína
6.8.10 14:59

Animatu já mám termín teď ve středu 11. Ani nevím, kolik nechávají v mojí porodnici přenášet (Praha - Apolinář), možná si tuhle možnost radši nepředstavovat :think: Minule mi doktorka říkala, že příště už mi udělá nějaký hmaty, předpokládám že hamiltonovy. Vůbec teda nevím, na co čeká, to klidně mohla už dávno :wink: Jinak váha 3,90 kg, to smekám :potlesk: My měli 3,40 kg a měla jsem sakra co dělat…
Jinak holky co vaše okolí? Já už jsem úplně zoufalá z telefonátů, kde hned po pozdravu následuje otázka „tak co, ještě jsi celá?“, „už rodíš?“ anebo „co tam ta holka takovou dobu dělá?“ :pocitac: Holka se holt musí učesat a namalovat, než vyleze, to je přece jasný!!! :-P

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
6.8.10 15:19

Telefonáty raději nekomentovat - když to zvednu tak se mě prvně zeptají kde jsem :pocitac: a když to neberu, protože jsem v obchodě nebo v koupelně atd. tak jsou pak celý nervózní že to neberu. Tak já nevím co vlastně chtějí - jestli abych to brala a oni věděli že jsem ještě doma, nebo to nebrala. Nevím jestli ten telefon nemám hodit někde na dno skříně a vytáhnout až se vrátím z porodnice :)

Já se v pondělí asi budu ptát, jak dlouho mě nechají přenášet. Termím mám ve čtvrtek, tak předpokládám, že v ten čtvrtek by už něco mohli začít dělat.

Hamiltna mám za sebou už od pondělí a akorát dneska mi odešla zátka, jinak se nic neděje, poslíky nemám, akorát se mi zdá že se malá nějak moc vrtí a že se tak nějak divně otočila, ale třeba se fakt připravuje.

• Citovat
  • Upravit
karamelína
6.8.10 16:04

petko já jim vždycky řeknu, dostali jste sms? Ne? Tak jsem ještě celá :wink:
Jinak mám od včerejška dost bolestivý tlaky všude možně, k tomu sem tam ty poslíčci. Břicho mám už snad u kotníků… Hlenová zátka fakt nevím. U prvního porodu jsem vůbec nic nezpozorovala. Teď ze mě asi od půlky těhu vychází dosti zajímavé výtoky až hleny (prý naprosto neškodné), takže i kdyby se k tomu přidala teď ta zátka, tak to stejně nepoznám :-(
Po večerech chodím na procházky nebo si rovnou se synem zakopu fotbálek. Samozřejmě pohyb u mě porod zřejmě nevyvolá… :think:

• Citovat
  • Upravit
7569
6.8.10 16:47

petko tak ty už to máš na spadnutí.., když jsi bez zátky :-D

Je zajímavé, že doktor mě neposlal do porodnice a ani jsem se tam sama nehrnula - to je pravda :-? Termín mám teď v neděli a když neporodím, tak mám k němu ve středu jít na standartní prohlídku. Dokonce ty pohlídky ani nedělá 2× do týdne, jak by se při přenášení mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
6.8.10 17:13

Holkyyy vy všechny porodíte dřív jak já… :-( pak koukejte poslat miminka a pochlubit se,ať máme co závidět :-)
U Apolináře se prej rodí dobře, je to tam taková jstota řekla bych :palec: já jdu do Benešova, odrodila jsem tam i první a byla jsem spokojená,tak snad i druhý pokus bude OK! Teď jsem tam byla na registraci a prohlídce atd a prohížela mě paní doktorka,která byla tak o 5let mladší jak já..jéé to jsem z toho měla divnej pocit :-) ale byla taková opatrná,což mě docela potěšilo,jelikož můj pan doktor je surovec! :pocitac:
No a co se týká telefonátů- ještě pořád jsi celáááá?? To mi tak leze na nervy..raději nemluvit! Že mají všichni stejně přihlouplý otázky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
6.8.10 17:51

Zatím to na spadnutí teda nevypadá - mě fakt nic není, jen mám pocit, že malá se nějak moc vrtí a vystrkuje zadeček a nožky, a někdy to docela bolí … no uvidíme, jestli se dožiju pondělí a kontroly a co mi tam případně řeknou.

V diskuzi na srpňátkách jsou holky bez zátky už přes týden a pořád se s nimi taky nic neděje - takže ona ta zátka asi nebude až tak moc signalizovat že už se to blíží … ale třeba u někoho se to po ní rozjíždí, u mě teda zatím ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky