Dve dcery a chovani...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44180
27.12.14 13:40

Mám tři děti, dcery jsou ve věku 6 a a dvou a půl let..Letos dostala pod stromeček každá svůj kočárek a každá svoji funkční panenku(chou chou),o to by se fakt porvaly. Pravidlo, že by rozhodoval ten, komu patří, zase tak úplně neplatí, protože mladší dcera má téměř vše po té starší, téměř vše bylo původně její a prostě se dochovalo pro mladší, nebudeme to přece kupovat znovu, záměrně od začátku kupuju kvalitní a značkové hračky, žádné šmejdy..Takže v tom duchu..Z ruky se nic nebere, hraje si ten, kdo si tu hračku vzal první, pokud se nedohodnou, zabavuji, to se potom děti velmi rychle domluví, jak už tu bylo psáno. Stavebnice, společenské hry a další velké věci dáváme všem dětem společně, nikdy adresně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
27.12.14 13:44

@midlajs Hadají se a rvou denně. Hračku má buď ten, čí je (což té mladší těžko vysvětluju, že?) a nebo ta, co si ji vzala první. Mladší teda celkem ustupuje a hračku té starší dá. Ale je to o denním domlouvání, zabavování atd :D
Holky jsou 3 a 1,5 roku.
A myslím, že je jedno, jestli jsou to holky, kluci nebo páreček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
27.12.14 14:08

@midlajs není to nefér. Je to vlastně pravidlo, kdo dřív přijde, jen má ten starší možnost z toho vytěžit víc, když udělá výměnu. Na to si přišel sám a má pak radost, když ségře něco tahle čorne a ona nebrečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
27.12.14 17:18

@Aspera Nu ja myslis spis, ze mu vysvetlujete, aby to dal…

• Citovat
  • Upravit
30301
27.12.14 17:46

@midlajs ne to bylo špatně pochopené. Jak si hraje starší tak to mladší nezajímá. Problém je naopak, když si půjčí něco mladší, tak to starší okamžitě potřebuje a to vysvětluju ať jí to nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
27.12.14 18:17
@Antonie Bolavá píše:
@Len-til-kah jsi mi připomněla moji pětiletou, jak jde za tou dvouletou a úlisným hláskem praví: a nechceš radši tohle? Podívej, to je lepší. A dáš mi místo toho to tvoje jo? :mrgreen: Akorát ta malá je dost vyčůraná, tak jí na to neskočí

Tak moji jsou asi blbější. Proto nesnáším Kinder vajíčka. Hned to začnou vyměňovat a ve finále je z toho vždycky ryk jak byk :roll:. Už jsem vydala zákaz vyměňování (zákaz Kinder vajíček se u rodiny neujal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
27.12.14 18:20

@Len-til-kah proč blbější? Jen neřeší materiální prkotiny. Ta moje dvouletá vždycky začne řvát „to je moje!“ Kinder vejce jim moc žíly netrhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin