Dvě dělohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
740
18.5.15 14:17

@Barissima Uplně chápu! Ty odoláváš a my tetky zvědavý tě pokoušíme ještě víc, vid? :-) Já mám takovou radost, že u tebe vše proběhlo tak hezky! Moc gratuluju ještě jednou§ užívej!!! :potlesk: :srdce:

Jinak tedy pporod přirozený, rychlý - plánovali ti císaře nebo vůbec? A jak dlouho v porodnici? A míčko máš taky bez potíží?

Kdybys na cokoli nechtěla odpovídat, uplně to chapu - nepříjemné dotazy prostě ignoruj… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.5.15 14:37

Ahoj Lucy,
já mám dvě dělohy i dva čípky, tzv. uterus duplex. Měla jsem i poševní přepážku, ale to mu doktorka doporučila nechat si odstranit, aby se zvětšila šance na otěhotnění. Objevili mi ji až ve 31 letech, do té doby si toho žádný gyndař nevšimnul, až když jsem přestoupla k nové doktorce. Přepážku mi odstranili a přitom mi v nemocnici řekli, že nikdy nebudu mít děti… :-( hrozné, dost mě to sebralo, nicméně moje doktorka řekla, to není pravda, že jsou ženy, které děti normálně mají. S partnerem jsme si řekli, že to i tak zkusíme a bum, otěhotněla jsem hned po vysazení antikoncepce (vlastně do 14 dnů..) :-)ani se mi tomu nechtělo věřit, teď jsem ve 21. týdnu a holčičku čekám v levé děloze. Těhotná děloha úplně odtlačila tu druhou ke straně a posunula se do středu a zvětšila se natolik, že má rozměry normální 1 dělohy, dokonce na prvotrim. screenigu si doktor sám ani ne utz nevšiml, že mám dvě dělohy, ta nětěhotná se „schovala“. Zatím nemám žádné potíže, ani nejsem na rizikovém. Chodím na prohlídky 1× za měsíc, holčička se má čile k světu. :srdce: Jediné s čím mám malinký problém, že mě bolí více vazy, protože děloha se musí více zvětšovat, ale pomáhá mi magnezium.
Taky jsem hledala na netu cokoli, co by mi pomohlo se dozvědět o této vývojové vadě, ale spíše jsem se dočetla na zahraničních stránkách. Neboj se, s touto vadou můžeš otěhotnět i donosit zdravé dítě, dokonce i rodit přirozeně (aspoň mi to na poslední prohlídce moje doktorka řekla), záleží jestli se mimi otočí nebo ne.
Snad jsem ti trochu pomohla, nebo aspoň dodala naději. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
18.5.15 15:08

@musicgirl Příspěvek sice nebyl určen přímo mně, ale i tak mi to nedá a musím reagovat. O vadě vím díky mimoděložnímu těhu z listopadu a taky mě strašili vším možným, proto všechny tyhle pozitivní příspěvky doslova hltám. Od ledna se znovu snažíme, zatím ale bohužel bez úspěchu. Mohu se prosím zeptat, odkud je tvá doktorka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.5.15 15:16

Z Ostravy, z Gyncentra, MUDr. Kagánková. Je mladá a milá, nikdy nepochybovala, že bych dítě mít nemohla, což mi strašně pomohlo. Byla jsem fakt psychicky hodně zdeptaná, když jsem se o té vadě dozvěděla, ale ona se nikdy netvářila, že to nevyjde, tak jsem doufala. A že to vyšlo vlastně hned, tak to beru jako malý zázrak a raduju se s každého kopance v bříšku :-), protože vím, že mimi je OK. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
18.5.15 15:20

@musicgirl uff - Ostravu mám tedy hodně z ruky, ale pokud by se nedařilo a nikdo se mnou nic nedělal, asi si udělám výlet :-) Moc děkuju! Uplně ti rozumíma přeju ať mimísek kope, co nevíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
18.5.15 19:35

@Menudo císaře neplánovali - jen mi řekli, že by se mohlo stát, že porod nebude postupovat a pak by teda přistoupili k akutnímu císaři. naštěstí to nebylo vůbec potřeba :-) v porodnici jsem byla klasicky 3 dny, dokonce mě chtěli pustit už o den dřív, ale pak řekli, že když jsem prvorodička, tak mě tam ještě nechají do dalšího rána :-) mlíčko mám, zatím kojím, malej krásně přibírá, tak doufám, že to tak vydrží co nejdýl :-) držím ti moc palce, aby ses mohla brzo taky radovat ze svého štěstíčka v bříšku a posléze v postýlce :kytka: a klidně se ptej, co tě bude zajímat ;-) taky jsem hledala nějaké diskuze nebo informace na tohle téma a bývala bych byla moc ráda, kdybych se mohla ptát někoho, kdo to zná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
18.5.15 19:37

@musicgirl gratuluju k těhotenství, určitě všechno proběhne v pohodě :palec: máš super, žes nemusela na rizikový. já pro jistotu byla od začátku, ale potíže jsem neměla prakticky taky žádné, kromě toho, že jsem asi 3× zašpinila, což je ale vcelku běžné :-) ať se pěkně kulatíš a ať je porod bezproblémový :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.6.15 14:59

Ahoj maminy, můžu se zeptat - jak u Vás probíhaly začátky těhu? Kdy se Vám ukázaly // a ještě důležitější otázka - probíhalo u Vás krvácení nebo špinění?

Moc děkuju za odpovědi! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.6.15 15:01

@Menudo u prvního test po 7 dnech zpoždění, u druhýho asi po 9. U prvního bez špinění, u druhého lehčí krvácení ve 13tt pro hematom pod vcestnou placentou, ve 20tt už bez hematomu a placenta vytáhlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.6.15 15:03

@lleennttiillkkaa Dekuju moc! Testovala jsi i driv nebo az po tech 7-9 dnech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.6.15 15:07

@Menudo až po týdnu zpoždění, nemám cykly úplně na den přesně +- 4 dny, u prvního byly podporované depoproverou, takže jsem testovala vždycky až po tom týdnu nejdříve. U druhýho jsem navíc brala 3 měsíce antibiotika v kuse a byla jsem nastydlá, takže jsem si myslela, že je to výkyv způsobeý léky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.6.15 16:34

@lleennttiillkkaa Tak to ti upřímně závidím, já jsem už na Chocholouška, nevydržím netestovat před ms… Nadávám si a přesto to nejde zastavit. Člověk je pak akorát naštvanej… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
10.6.15 21:11

@Menudo já testovala prvně týden po zpoždění - v den očekávané ms přišlo slabounké špinění, tak jsem myslela, že zas nic, ale po třech dnech to přešlo. Bolely mi pak dost prsa, tak už jsem začla tušit… :-) před ms fakt netestuj, jen se tim stresuješ a ten výsledek stejně neurychlíš ;-) a zbytečně plýtváš testy :-P držím palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
11.6.15 14:45

@Barissima No kdybych to tak nevěděla, ale fakt už blbnu - je to silnější než já! :-D

Děkuju moc, snad to vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
10.8.15 14:37

Ahoj holky, pořád přemýšlím, jak to u nás v tom těle funguje a mám dotaz. Nevíte, zda v době ms může z jedné dělohy odcházet sliznice (krev atd.) i když je ta druhá děloha těhotna? Myslím tím situaci, kdy jste už byly těhulky a přesto jste krvácely? Máte s tím některá zkušenost? Moc díííky za případné info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí