Dvě dělohy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.5.18 13:40

@Simonacek -no mám jí od 16 ( každý měsíc týden pauza), už jsem taky přemýšlela nad pauzou, ale krvácím i přes prášky, tak mám strach, jaké to bude bez nich, Dr. mi říkala, že pokud i tento měsíc budu krvácet, tak mě pošle na vyšetření kamerkou.( Ale ona mi třeba ani neřekla můžeme zkusit vysadit antikoncepci, jestli to nepomůže)/nejsem tu anonymně jen já?/ :lol:

• Citovat
  • Upravit
8
15.5.18 13:51

Myslím, že ještě jedna v anonymitě odpovídala na tvůj dotaz :think:

No já jsem se setkala s přístupem „vy nemáte přítele, ale co když někoho potkáte, tak nechcete to radši napsat?“ takže… :roll:

Každopádně vůbec tudle situaci nezávidím, mně stačilo, že jsem to vždycky první den měla neskutečně silné, bolesti, na omdlení… a v podstatě od té doby, co mi to zjistili, do mě sestřička ryla, že bych už měla mít mimi 8o no a argument, že bych ho ráda měla s někým, koho znám byl uzemněn „tak ho 3 měsíce oťukejte a pak na to skočte“ 8o to chceš!

Tak je fajn, že tě pošle na vyšetření… jestli jsi těch cca 12 let měla bez obtíží a najednou to poslední půl rok zlobí, tak je dobrý nápad to prošetřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
15.5.18 14:30

Mám dvě dělohy, cyklus normální, břicho mě bolí na začátku tak jako ostatní - nic mimořádného. Dvě děti z levé dělohy, obě těhotenství relativně v pohodě, početí oboje přirozené, porod jeden přirozený, jeden SC - prostě všechno stejně, jako mají mé jednoděložní příbuzné a kamarádky :-) Antikoncepci jsem brala 4 roky, ale nedělala mi dobře(přibrala sem, padaly mi vlasy). První byla ještě celkem ok, ale pak jsem jí změnila za levnější - velká chyba. Právě jsem měla občas krvácení uprostřed cyklu a dr. se to snažila hodit na ty dvě dělohy, ale to jsem věděla hned, že je to blbost, když předtím jsem nic takového neměla. Tak jsem to vysadila a od té doby mám pokoj. Má rada je změnit antikoncepci, nebo jí rovnou vysadit (tu hormonální ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.3.19 08:59

Ahojte, chtěla bych otěhotnět, bohužel už je mi 36 a ještě mi teď gynekoložka zjistila dvě dělohy, takže mě poslala rovnou na hysteroskopii a laparoskopii. Ještě jsem dostala doslova vynadáno, že už je dost pozdě, ale to je těžkém když dřív nebyl partner, který by dítě chtěl :( Teď jsem četla diskuze a s pojené problémy s těhotenstvím a je mi z toho úplně ouvej, také se obávám i té operace a honí se mi v hlavě myšlenky, jestli to nemám vzdát, ale na druhou stranu bych zdravé mimi moc chtěla. Jinak jsem štíhlá sportovní postavy, žádné zdravotní problémy jinak nemám, menstruaci přesnou jako hodinky. S přítelem taky vztah takový všelijaký, ale dítě zvládnu zajistit a myslím že i rozum mě trochu už dohnal. Jaké jsou vaše zkušenosti s rekonvalescencí po hystero + laparo? Kromě práce na plný úvazek se ještě starám o statek a mám koně v tréninku, tak abych věděla jak moc budu potom schopná nebo neschopná ;) Všem přeji krásný den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
19.3.19 09:04

@indina Ahoj, s tou operaci neporadim, necham na ostatnich, ale hlavne nikde necti, co vsechno se muze stat! Urcite se neboj, dopadne to dobre. Mimco nevzdavej, zas tak stara nejsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3387
19.3.19 19:23

@indina ahoj. Já mám zjištěné dvě dělohy od 18 let, na žádném zákroku jsem tedy nebyla -nevíš, proč ti to budou dělat? :nevim: Jinak o první dítě jsme se snažili rok, druhé vyšlo napoprvé, obě děti donošené, první porod spontánní, druhý akutním císařem, ale ne kvůli těm dělohám - za mě si myslím, že to není zas taková kovbojka, jakou z toho gyndaři dělají ;-) Držím palce, 36 je pořád v pohodě věk, doktorka je teda dost divná - holt ne každej potká budoucího manžela a otce svých dětí v 18 letech… :roll: Tak ať se brzy zadaří! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
23.8.19 20:07

Ahoj holky. Na začátku těhotenství mi zjistil gynekolog dvě dělohy. Miminko bylo v pravé. Až do 4. měsíce jsem spinila (údajně kvůli té druhé děloze). Celé těhotenství probíhalo bez komplikací, ale ve 33. týdnu mi začala odtekat plodová voda a porodila jsem akutním císařskym řezem zdravého chlapečka. Otěhotnět se mi podařilo přirozeně po dvou měsících snažení. Takže hlavně klid, dvě dělohy nemusí být překážkou. Sice jsem rodila dřív, ale vše dobře dopadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.1.21 09:02

Ahoj, taky mám dvě dělohy s dvěma čípky.. vím to už od úplně první gynekologické prohlídky, tenkrát to pro mě bylo dost frustrující 😀 Moje doktorka tenkrát zavolala několik doktoru a sester z jiných oddělení, aby se přišli podívat 😀 Ještě se s tím tenkrát nesetkali… 😀 Proto jsem rada, ze vás tu je tolik se stejným problémem. Jsem těhotná, momentálně v 7tt, otěhotněla jsem hned ten měsíc, co jsme se začali snažit, vajíčko se uhnizdilo v prave děloze, což je u mě ta větší, takže super.. rodit budu pravděpodobně císařským řezem, protože jsem si ještě ke všemu vloni zlomila kostrč a mám ji teď špatně srostlou směrem dovnitř… doufam, ze bude probíhat všechno v pořádku 🙏🏾 Jsem na rizikovem těhotenství už od začátku.. Holky, je tu někdo, kdo třeba potratil, kvůli dvěma dělohám? Bojím se toho.. mám od gynekolozky papír, kde je napsáno, ze u mě hrozí zvýšené riziko potratovosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.21 11:14

Mám také dvě dělohy ale jen jeden čípek. První těhotenství skončilo předčasným porodem ve 33+2tt. Porod přirozený. Nicméně nikdo neví s jistotou, zda to bylo předčasně kvůli deloham. Ted jsem těhotná podruhé, mimčo v pravé děloze a zatím vše v pořádku.
Potrat za sebou žádný nemám a ani mě o potratovosti nikdo neinformoval.

• Citovat
  • Upravit
3387
22.1.21 11:24

@annykub ahoj :mavam: mám dvě dělohy (jeden čípek) a dva zdravé donošené kluky ❤️️🙂 První těhotenství jsem měla taky označené jako velmi rizikové, protože se toho všichni báli, ale kromě občasného špinění (což prý mohlo být že druhé dělohy) vše šlo v pořádku, porod přirozený. U druhého mi ani riziko nedali, byla jsem stejně doma s dvouletým prckem, chovala se normálně a donosila taky - jen porod císařem kvůli předčasné odloučené placentě, ale to se může stát i s jednou dělohou :nevim: Držím palce, hlavně myslet pozitivně a nemyslet na žádný blbosti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
22.1.21 13:15

@annykub ahojky, já mám přepážku v děloze, moje první těhotenství a jsem 28tt 😊 zjistili mi to už v 16 letech při LPSK a nikdy jsem neměla větší problémy, jen s menstruací. Kolem 15tt jsem spinila a trochu krve na toaletaku, no jela jsem na pohotovost, vše ok, paní doktorka řekla že to může být z druhé dělohy. Nyní jsme už veliký, pak doktor mi řekl že je blbost rodit jen císařem. Prý budu moct rodit normálně a porod si užít 😂 jen je možnost předčasného porodu, taky mě vystrašili ale nic se nestalo a malá má nohy za přepážkou 😂 😂 takže v klidu, nestresuj se. Taky jsem od začátku na rizikovém a už se těším do práce ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
23.1.21 10:42

@annykub Ahoj :mavam: Já mám dělohu s přepážkou, dva čípky. Taky jsou u mě lékaři vždy překvapení, asi to není tak časté, ale já jsem si na to rychle zvykla :) ano, ale hůř se zvyká pak v těhotenství, že všechno se točí kolem „dělohy“. I kdyby jsi byla zdravá, tak tu riziko potratu je také a za mě se s tímhle „naším“ problémem riziko moc nezvětšuje, ale pak se to na to případně svede… Ale je to příroda, která se rozhodne to ukončit, pokud není všechno v pořádku. U nás v rodině, kde máma i ségra jsou zdravé, jsou komplikace brzy, předčasné porody, obě rodily 4 děti a všechny dřív, ale u mě to nikdo nechtěl slyšet, jen děloho děloha děloha. Syn se nakonec narodil akutním císařem 31 tt, ale je zdravý. Ke konci to byl hrozný stres, pořád mi říkali, že mám krátký čípek, že brzy porodím, už od 6 měsíce :roll: to mě teď zpětně mrzí. Snažila jsem se o tom všem najít nějaké informace a čím víc jsem si přečetla, tím víc jsem přesvědčená, že není v našich silách moc těhotenství ovlivnit. Miminko se samo pak rozhodne, kdy půjde ven. Proto je důležité být v psychické pohodě, nedělat žádné blbosti, které by ho ohrozily a těšit se na něj. Já vím, je to taková nijaká rada :)
Mně moc pomáhá, že mám teď skvělou gynekoložku, která mi řekne, jak to je. Čekáme druhé miminko, jsem v 19tt a mám zvyšené riziko preeklampsie. Nejdřív jsem z toho byla v háji, riziko předčasného porodu a ještě preeklampsie, ale ono opravdu jediné, co se dá dělat, je být v pohodě, snažit se zdravě jíst, procházky a čekat a těšit se :hug:
Držím palce, ať je všechno v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
24.1.21 07:58
@Cecilia píše:
Ahoj,
tak jsem tu četla o dvou dělohách a těhotenstvích apod.
Já mám dvě dělohy, dva čípky a přepážku. Zjistili mi to až na UZ, normálně při gyn. vyšetření to doktorka neodhalila, ale prý měla pochybnosti. No, myslím si o tom své, ale budíž. Byla jsem pekelně v šoku. Hned jsem se ptala, jak to odstranit atd. Nejde to, alespoň to mi bylo řečeno. Tak jsem se po těžkých depresích s mým stavem začala smiřovat. Nicméně doktorka mě děsila, že prý určitě 2-3 plody potratím, že mě čeká odebrání plodové vody, genetika atd. Byla jsem strašně vyděšená.
Začala jsem nenávidět sex, protože jsem si připadala divná a ani jsem se sama sebe nechtěla dotýkat. Nakonec jsem se s tím tak nějak vypořádala, ale hrozně mi to ublížilo. Jsem mladá (21). Začala jsem pochybovat o tom, zda tedy vůbec někdy budu mít děti a to musím podotknout, že jsem je vždycky chtěla a milovala jsem je.
No prostě nevím, co bude. Nicméně pravda je to, že je to z pohlcení dvojčete. Rozhodně se nejedná o dědičnou vadu, nikdo v naší rodině to nikdy neměl. Další věc, ano při sexu je to poznat. Přepážka se pociťuje. Přítel o ní občas zavadí, ale nebolí to. Otěhotnět člověk může do obou děloh. Pokud se v jedné uchytí plod, může se uchytit i v té druhé a to proto, že prý obě dělohy jsou plně funkční a navíc obě dělohy menstruují na střídačku. Takže v těhotenství bych doporučila se hlídat, pokud teda nechcete dvě miminka najednou. 98% je šance, že budemě (my s dvěma dělohama) mít dvojčátka. No a poslední věc. Bylo mi řečeno, že s touto vadou jsou spojeny i problémy s játry a ledvinami. Prý je skutečně možné mít třeba 4 ledviny a 4 játra. To se mě naštěstí netýkalo.
V každém případě ten, kdo tento problém jako já má, by měl být v klidu, stejně vám nezbyde nic jiného, než si zvyknout. Pro těhulky… zajisté to dobře dopadne a vy se budete těšit z vašeho drobka. :)

Mam to same. Take vse 2×. Mam 2 zdrave deti a ted cekam treti. Rodim vzdy cisarem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
24.1.21 08:32

Jsem v 18tt a toto treti tehotenstvi je masakr. Uz jsem mimi neplanovala, myslela jsem, ze mi zacina predcasny prechod a dr nasel dutinku. Šok. Ale hcg z krve negativni, tak dobry. Behem dvou tydnu jsem dostala covid celkem osklivy a mesic doma. Behem covidu potvrzeni pres test tehotenstvi. Takze nervy co chudak miminko.
V nemocnici mi dr potvrdila tehotenstvi 6+1 v jedno pondeli. Dalsi tyden v utery v noci jsem potratila s velkymi bolestmi. Mam foto, ale je to hnusny.
Rano jsem sla ke svemu letitemu gynekologovi a blbl mu utz zrovna. Rekl, ze jsou v deloze jeste zbytky a musim na vycisteni. Podle ukazane fotky potvrdil potrat.
Jit hned na vycisteni jsem odmitla a sla az v patek. Tam jsem vystresovana cekala a doufala, ze jsem se treba uz vycistila sama krvacenim.. bohuzel stale tam byly zbytky… dr uz se mnou zacala resit predoperacni vysetreni a ja intuitivne jen tak mezi reci jsem se zeptala jestli aspon druha deloha je cista. Zajela utz tedy znovu a zajela hluboko do leva a dostala šok. Bylo tam miminko s akci srdecni 8+6tt malem jsem dostala infarkt. Samy šoky. I sestra vylitla od pc a sla se podivat.
Hned me hospitalizovali a nasadili ascorutin a utrogestan.
Jako dobrodruzstvi nevidane a kdybych nic nerekla tak mimco neexistuje…
Dnes jsem 18tt a stale bojujeme. Je to bojovnice. Ultrazvuky mam vzdy v poradku, ale krev je vzdy 1:130 nebo 1:100 riziko na down syndrom. Bylo mi receno, ze je to kvuli tomu silnemu krvaceni a potratu… 1. Screnning v kombinaci s utz nakonec vyhodnocen jako negativni 1:660 ( do 1:300 to berou jako pozitivni) ted po tripple testu v kombinaci s utz 1:370 do 1:100 to berou pozitivni, 1:500 negativni a ja jsem v sede zone)
Ten drahy test prenascan atd mi bylo receno, ze je pro me spatny, protoze kdyz si ho zaplatim tak diky potratu nevyjde objektivne…
Takze plodova voda. Ale dr mi sdelil, ze vzhledem k veku mam riziko 2% a vzhledem ke svemu stavu 2 deloh a hodne pozasivane je riziko u me 1:10…to je pro me obrovske riziko, ze se neco po…holcicka se tak drzi, neumim si predstavit kdyby plodovka nevysla a ja potratila… pockam tedy do 20tt na dalsi utz a kdyz bude vse ok necham to na prirode. Pokud tam neco najdou tak druhy den pote podstoupim ten odber…budu doufat, ze nebudu muset.
Nevim jestli detatko donosim, nevim kdy deloha uda stpku v elasticite…nevim nic, ale miminku jsem od sameho zacatku chtela dat moznost si tady na svete ten zivot vybojovat. Je mi cerstvych 41let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.1.21 11:48

@elinka Wow, to je silný příběh. Moc držím palce, ať to obě všechno zvládnete. Miminko je opravdu bojovnice. Držte se, lékaři často straší zbytečně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí