Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Menudo ahojky, já jsem teda přímo nekrvácela, ale několikrát jsem během těhu zašpinila a bylo mi řečeno, že to MOHLO BÝT z té druhé dělohy…
takže jinými slovy věděli prdlajz a když se něco dělo mimo obvyklý rámec, tak se to svádělo na druhou dělohu. Ale co jsem tak četla, tak prý je to klidně možné, že v druhé děloze probíhá ještě chvíli normální cyklus - i s ms, i když je ta první už těhotná
Tam je potom to riziko, že můžeš otěhotnět ještě jednou a mít „dvojčata“ třeba 2 měsíce od sebe
Ale to je asi opravdu ojedinělé…
ale jo, můžeš být těhotná a přesto normálně krvácet (ale tak to se děje i těm „jednoděložnejm“
)
a co, už jsi teda v tom? ![]()
@Menudo Nemám úplně dvě dělohy, ale přepážku, díky níž se děloha dělí na dvě části, každá směřuje trochu jinam - takové srdíčko. Mám za sebou 4 těhotenství. Dvě zamlklá, dva syny jsem porodila. A krvácela jsem vždycky při všech. Někdy jen špinění, při posledním těhotenství jsem měla téměř normální MS - díky tomu jsem netušila, že jsem těhotná
. Při druhém těhotensví (prvním úspěšném) jsem krvácela až do 20. týdne často, někdy vyloženě proudem ze mě tekla krev.. Myslím, že ke krvácení dochází i u matek s jednou dělohou, natož tak se dvěma
.
Ahoj Musicgirl, mám to úplně stejně jako ty tzn. uterux duplex, přepážku jsem si nechala odstranit loni. Chtěla jsem se Tě zeptat, jestli Ti už doktorka říkala jakým způsobem budeš rodit? Já jsem nyní taky těhotná jsem dnes 16+5 a taky mám holčičku v levé děloze
Co jsem četla, tak většinou holky rodily plánovaným císařem. Ještě když jsem nebyla těhotná, tak doktor o císaři mluvil, teď už nemluví, tak by mě zajímalo jak to teda bude
Moc děkuji za jakékoliv info ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s vývojovou vadou Uterus duplex, kdy žena má dvě dělohy. Menstruace neodcházela celá, tvořil se hematokolpos, to je nahromadění menstruační krve, muselo to být operativně odstraněno. Pročítám net, ale nikde nepíšou přesně tento můj případ. Je tu někdo se stejnou vývojovou vadou? Otěhotněli jste a porodili bez problému? Děkuji ![]()
Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka má dvě dělohy a otěhotněla 3×. Má teda jedno zdravé dítě, ale ty ostatní těhotenství nedopadly z jiných příčin (VVV a interupce).
@Kmínek ahoj, omlouvám se za pozdní odpověď
Jsem nyní 38.tt a za týden jdu do porodnice se domluvit, jestli císař nebo normální porod. Řekli mi, Že je to individuální a že mě musí pořádně vyšetřit, tak uvidím. Moje doktorka mi řekla, že normálně to jde, ale je to na rozhodnutí porodnice. Já sama bych asi chtěla císaře, už kvůli té děloze, prece jen je to anomálie a co jsem četla, tak nemá takovou vypuzovací schopnost jako normální děloha. Ale nechám to na doktorech. Miminko je hlavou dolů, žádné komplikace nemá, tak třeba to přirozeně půjde… já jsem ráda, že se těhotenství povedlo samo a bez potratu a komplikací, kterými mě strašili, tak to už nějak doklepu ![]()
@Kmínek @musicgirl holky, já mám uterus duplex, těhotná jsem byla v levé děloze - otěhotněla po roce snažení přirozeně, zezačátku taky mluvili jedině o plánovaném císaři kvůli pravděpodobně nedostatečné děložní činnosti. Nakonec jsem porodila úplně přirozeně v 39.tt, bez medikace od prvních kontrakcí za 3 hodiny, takže na prvorodičku celkem fofr
takže nebojte, naděje na přirozený porod je veliká ![]()
@musicgirl @Barissima Ahoj holky, díky za info. Já jsem teď ve 20 týdnu, takže času mám dost, ale celkem bych chtěla vědět jak to tedy bude
Barissima a připravovala jsi se nějak na přirozený porod? Cvičila jsi např. s Epi-no? Musicgirl držím moc palce a pak určitě napiš jak se máte ![]()
@Kmínek ne, jelikož jsem byla kvůli tý zdvoj. děloze na rizikáči od začátku, tak jsem nic takovýho nechtěla riskovat.. a teda popravdě ani nejsem moc zastáncem těchhle cvičení - připadá mi to zbytečný - tělo ví samo, co dělat, když to přijde
ale to je na každým ![]()
@Barissima Jsem ráda, že jsi napsala. Konečně někdo kdo rodil přirozeně a bylo vše v pořádku ![]()
@Kmínek Kočko moc gratuluju a určitě dej vědět, jak to nakonec s porodem dopadlo a vlastně i vše kolem těhu
Já holky pořád nic
všichni mě děsili, že bude potíž s udržením a budou potraty, ale že se nepodaří ani počít… to by mě jeblo ![]()
@Menudo neboj, to se povede
nám se taky zadařilo až po roce, ale stálo to za to si počkat, když se teď dívám na toho našeho drobečka nejzlatějšího…
ta vada nemá na početí žádnej vliv, spíš psychika, no… tak se uvolni a užívej si to - snažení je taky krásný období!!
![]()
@Menudo My se snažili necelý rok, pak mi doktor udělal z krve hormonální profil a přišlo se na to, že mám něco se štítnou žlázou. Nasadili mi Letrox a za dva měsíce jsem byla těhotná
V šestém týdnu jsem zašpinila, pak zakrvácela - naštěstí vše v pořádku a teď už jsem v půlce
Moc Ti přeji ať se Vám co nejdříve zadaří. Člověku se pak fakt uleví.. Ty už jsi prodělala nějaké vyšetření?
@musicgirl Ahoj, jak jsi dopadla u doktora? Už víš něco bližšího? Držím pěsti ![]()
Ahoj holky,
dneska jsem se na preventivní prohlídce dozvěděla (u nové paní dr.), že mám dvě dělohy, a to chodím na gyndu už 17 let! jak bych začala… otěhotněla jsem úplně neplánovaně, z kapičky, donosila jsem krásnou zdravou holčičku
, spontánní vaginální porod v 38 tt, těhotenství úplně bez potíží, jenom jsem brala magnesium a něco na křečové žíly, do zaměstnání jsem jezdila 150 km a vše proběhlo tak, jak mělo. podezírám paní doktorku ke které jsem těch x let chodila, že mi to neřekla schválně, aby mě nestresovala. Také mi přijde divné, že si toho žádný dr. nevšiml, ale říkám si, že toto by měl sdělovat vlastní gynekolog a ne třeba dr. v prenatálním centru.
tím chci říct, abyste se vaší diagnozou nestresovaly, že všechno dopadne dobře a hlavně nehledejte diagnózy na internetu, já jsem si tím ušetřila asi hodně hodin hledání a nervů.