Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dekuju moc za uklidnění, holky
Já jsem teď jako na trní, v pátek jdu na kontrolu a už by mohlo být vidět srdicko, tak jsem z toho taková nesvá, aby bylo vše jak má 🙏🏾 Jinak se chci ještě zeptat, jak vypadalo vaše bříško? 😀 nebylo na stranu? Nad tím často přemýšlím, když tedy jsou ty dělohy vedle sebe, abych neměla pupík doprava pak 🙈 😀
@elinka To je hodně silný příběh 🙈 ❤️️ Budu držet palce, ať to dobře dopadne
věřím, ze ano 🙏🏾
@annykub píše:
Dekuju moc za uklidnění, holky![]()
Já jsem teď jako na trní, v pátek jdu na kontrolu a už by mohlo být vidět srdicko, tak jsem z toho taková nesvá, aby bylo vše jak má 🙏🏾 Jinak se chci ještě zeptat, jak vypadalo vaše bříško? 😀 nebylo na stranu? Nad tím často přemýšlím, když tedy jsou ty dělohy vedle sebe, abych neměla pupík doprava pak 🙈 😀
Při obou těhotenství jsem měla bříško napravo a vlevo skoro nic. Ale to je to nejmenší ![]()
@annykub Ta děloha, kde je miminko „utlačí“ tu druhou, takže budeš mít úplně normálně kulaťoučké bříško. ![]()
Edit: Tak Lori má jinou zkušenost, je fakt, že já jsem „jenom“ jednoděložná s přepážkou ![]()
Příspěvek upraven 24.01.21 v 18:35
@Simonacek píše:
@annykub Ta děloha, kde je miminko „utlačí“ tu druhou, takže budeš mít úplně normálně kulaťoučké bříško.
Přesně tak - měla jsem bříško úplně normální u obou dětí, ani pak nebylo poznat na utz, jestli je mimčo v levé nebo v pravé děloze, protože ta druhá se schovala za tu „těhotnou“ ![]()
Kdyz stojim tak je krasne julate. Ale kdyz lezim mam hrbol jen na levo 😊
@elinka to se děje ale i lidem s jednou dělohou - mimčo se různě točí a podle toho se bříško boulí ![]()
Ahoj holky, já mám 2 dělohy, 2 čípky a měla jsem i přepážku v pochvě… tu mi operativně odstranili, ale jen 3/4… 1/4 je vlastně mezi těmi 2 čípky. Jinak jsem v listopadu 2020 porodila. Rodila jsem císařským řezem v 37+2tt kvůli odtoku plodové vody a špatným výsledkům krve a moči. Malá byla a je zdravá, jen měla nízkou porodní váhu… ale to je i díky tomu, že já sama jsem mrnous. Jinak byla PPKP. Před tím jsem asi cca 3× potratila s MS. Jinak jsem byla na rizikovém těhotenství, že začátku kontrola každý týden. A asi cca ve 28tt jsem skoro 2 týdny ležela v nemocnici, protože se mi rozjížděl porod. Naštěstí se podařilo zastavit. Jinak já se to dozvěděla už asi ve 12 letech a tudíž jsem počítala s tím, že bude problém otěhotnět. Začali jsme se snažit v mých 21 letech… a zadařilo se. Jinak ted je mi 23. Jinak při sexu jsem tu přepážku cítila. Na začátku sexu to vždy bolelo… pak už v pohodě… vlastně jen než se ta jedna strana přepážky roztahla. V 17 letech jsem si ji nechala odstranit. Toď asi vše… kdyby měl někdo dotazy stačí napsat 🙂
Věř, že má doktor pravdu, máš doma růženín, ten mají miminka nejradši
@Anicka98 Tak to jsme na tom úplně stejně 😀 😊 Já mám taky 2 dělohy, 2 čípky a přepážku 😀 🙈 a taky se jmenuji Anička a taky mi je 23 😀 🙏🏾 hezká náhoda 😀 😊 Já jsem teď 15tt a jsem taky doma na rizikovém.. Zatím všechno probíhá v pohodě, tak snad to tak i zůstane.. 😊 už víme i pohlaví, sice ne na 100%, ale aspoň se máme od čeho odpíchnout😀 😊 Jenom se chci zeptat, neřekli ti, jestli by jinak byl normální porod možný? Já bych moc chtěla rodit normálně, ale moje gyn mi řekla, ze by to bylo opravdu složité už kvůli tomu, ze jsou ty porodní cesty hodně zúžené a je tam kus te přepážky.. jinak se sexem jsem to měla stejně, mám tam tedy jen kus přepážky, neměla jsem ji po cele pochvě, ale ze zacatku to bylo něco.. Doktorka mi říkala, ze to bude dobrý, takže jsem to neřešila a přepážku jsem si tam nechala a už o ni ani nevim ![]()
@annykub tak to je super náhoda 🤣 🤣 no hele taky jsem chtěla rodit normálně… ale hned řekli císař… mala měla i polohu kp… tak nevím jak by to šlo kdyby měla hlavičku dole… to teď budu zjišťovat u jiného dr tak dam vědět
@Anicka98 Dobře, dej vědět 😊 🙏🏾 Já se totiž hrozne bojím spinalu a celková narkoza se mi zda naprd, protože hned nevidíš mimi.. jak jsi to měla ty? ![]()
@annykub já měla spinal… prave abych malou viděla… pak mi ji totiž donesly až po 5 hodinách… no kdybych věděla co vím teď tak bych se bránila a rvala bych se o to aby byla malá se mnou… jinak můj zážitek se spinalem byl hrůza, ale nechci tě nijak strašit. Každý to má jinak 🙂 🙂
Také mám tuto vadu dvě dělohy dvě pochvy plus přepážku..🤦♀️teď jsem podruhé těhotná první těhu celkem bez problémů rodila jsem cs. Teď druhé první čtyři měsíce zvracení a přešla jsem pozvolna do bolestí které jsou každý den jen ne silné.. dnes aktuálně kontrola 34+5 doktor mi prohmatal břicho od té doby strašná bolest už nevím co je v případě této vady normální bolest a co je znamení něčeho špatného, trpěla tu nějaká maminka s touto vadou jako já? Je to strašné když si kolikrát bolestí ani na záchod nemůžete dojít