Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Již druhý týden si nahmatávám bulky v levém prsu. Momentálně jedna má okolo 5cm a druhá asi cca 3cm. Zítra razím na gyn se optat. Byla jsem na chirdě asi před 2-3 lety, kdy mi byl zjisten 2cm zlazovy uzel - benigni se zanetem. Ted to prso mam hrozne otekle. Nevite jak se toto resi? Ms ma zpozdeni uz 4 den ( jsem sama, tehotenstvi je vylouceno ). Tak si rikam jestli to neni tim a jestli nepujdu zbytecne. Nemate nekdo zkusenosti?
Myslím, že v případě bulky v prsu není žádné vyšetření „zbytečné“. Jen pro klid pěkně hned jdi.
Lepší jít zbytečně, než pak přijít pozdě. Jestli to máš oteklé, tak se možná rozjel zánět a bude to chtít atb. Vůbec bych s návštěvou neváhala.
@jajda32 dekuji, zitra tam teda skocim. Ale nevim jestli to vazne neni skrz spozdeni ms ![]()
@ivašot. prave ze atb jsem dobrala min. tyden kvuli zanetu delohy. Tudiz kdybych to mela i v prsu nepusobily by i na to?
@Catriona jj pujdu snad me vemou, kdyz ne tak na chir. Ale myslim, ze to nic nebude. Max vetsi zlazovy uzel.
@Catriona píše:
Neblázni a jdi…HNED zítra, prosím
Souhlasím!!! Na nic nečekat!
@Frederi píše:
@Catriona jj pujdu snad me vemou, kdyz ne tak na chir. Ale myslim, ze to nic nebude. Max vetsi zlazovy uzel.
Můžeš jít klidně k obvoďákovi, nemusí to být nutně gynekologie. Ať už se jedná o žlázky, (nedej Bože) rakovinu nebo něco jiného, nikdy tě neodbyde! ![]()
@Petule030 no uvidim, ale zitra urco zajdu, uz to celkem boli, ale porad se to da vydrzet. Jen by me zajimalo zda se to nejak odstranuje ci tak
Určitě si zajdi, ale každopádně pokud to bolí, tak to bude zánět. Rakovina nebolí..:-)
Jdi, posle te na sono. Ja si takhle bulku nahmatala v 17letech, celou noc jsem nemohla spat a hned rano jsem upalovala k doktorovi a on mi rikal, ze kdykoli si neco v prsu nahmatas, ze je nutny prijit IHNED. I kdyz to v 90% neni nic vaznyho. Ja tam mam zatvrdliny, prej se to v mladejch prsou dela. Posle te na sono a tam ti reknou vic, snad to bude dobry, drzim moc palce!
edit: Koukam jeste, ze se ptas, co s tim delaj. Me to tam zatim nechali. Ale kazdej rok chodim na kontroly. Asi se to tak dela, pokud to neni vylozene treba cysta nebo tak neco.
Příspěvek upraven 18.03.15 v 19:48
@Frederi nedávno jsem byla na mamografu. Skočila jsem na gyndu, napsali mi doporučení, mamografické vyšetření jsem proto měla zdarma. Uklidnilo mě to.
@Azeretereza no ja tam taky mela chodit kazdy rok, nejak jsem zapomnela a pak se mi uz nechtelo
kazdopadne kdyz jsem dobrala min. tyden atb nemelo by to na pripadny zanet v prsu taky vliv? Ze by to rozehnalo i v tom prsu
no chytrejsi budu asi zitra
@blecha72 me delali jen ultz, nikdy mamograf, myslim, ze i zitra tomu tak bude. A jak jsi dopadla? Pokud se teda moc neptam.
@Ballnejka taky si myslim, ze rak to nebude. Boli a neboli. Vydrzet se to da, spis me boli ta napnuta kuze u te bulky jak je strasne velka, jinak dobry. Tipuji asi zvetseni toho uzle, ty atb by zanet snad rozehnaly