Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
9.6.22 08:30

Ahoj holky, po dlouhé době se taky hlásím. Kluky nám vzali do školky hned vedle baráku - takže super. Na tříletou jdeme v půlce července. Kluci jsou super asi 90% času a zbylých 10% bych je nejradši zabila :lol: mluvení začíná poslední asi dva měsíce, žádná sláva ale zlepsuje se, tak uvidíme co nám na to rekne MUDr. Kluci jsou jak pytel blech, chvíli neposedi, člověk je z nich večer úplně ko. Jinak valcime s plinkou. Maxik celkem ok, cura na nocnik, když chce dělat bobek rekne si o plinku, ale venku zatím nezkousime. Ala vi co je nocnik a co se na nej děla, ale cura všude jinde a má z toho srandu, tak je zatím s plinkou. Ale musím to za ty tři měsíce vyřešit jinak nám je nevezmou do školky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
13.6.22 10:19

@amitrama Ahojky. Ohledně té práce - ber HO nebo částečný úvazek, fakt. Pracuju v personálce a hodně firem nam potichu stále říká, že matky po mateřské nechtějí. Ja pracuju na 100% HO, přestěhovali jsme se z Prahy do jižních Čech, takže kdyby mi nebyl dovolen HO, tak bych musela samozřejmě odejít, ale zatím na tom vidím jen výhody. Rano v klidu odvedu děti do školky. Když vola učitelka, že maji rymu nebo cokoliv jineho, jdu si je vyzvednout. Za pul roku byli kluci 3×nemocni po 2 týdnech a nikdy jsem si nebrala OČR, protože na tom HO se to nějak schová. I když je to samozřejmě na hlavu, když máš nějak pracovat a zároveň se starat, ale kluci meli vždycky jen rymicky, takže velmi živí, ale do školky to prostě nebylo. Do Prahy do kanclu můžu přijet kdykoliv a jezdím 1×za 3 měsíce :) Denne pohovoruju lidi, takže v kontaktu s lidmi jsem, s kolegy si volame a jsem čerstve po teambuildingu, takže mě to takhle vyhovuje a fakt to není špatné. Tak píšu jen tak pro zamyšlení, moji zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
22.6.22 08:34

Ahojky holky, tak se po delší době hlásím a holky jsou taky přijaté do školky tak od září to budeme zkouset, i když si myslím, že se jim tam bude líbit, mají tam starší ségru a vždy když sme tam šly tak by tam nejraději vlitly. A minulý týden sme se tam byly podívat na dní otevřených dveří a holky tam radily Teda. Ale čeho se bojím tak, že je učitelky nezvladnou, litaly jedna tam a druhá sem a Verunka si pořád umyvala ruce a vytahovaly hračky atd. Eliška ta si pěkně hrála, to sem koukala jak je šikovná, ale ta to tam zná a asi ji dají už do jiné třídy k větším dětem. No jinak s řečí pusu Teda nezavrou Terezka ta zopakuje všechno, ale Verunka má lepší výslovnost, ale uvidím co nám řekne doktor a tříleté prohlídce. No je to s nima o hodně lepší, ale jak mám 4deti tak pořád náročné, ale to už tak asi bude pořád :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
22.6.22 08:39

Teď když vás docitam tak holky taky zkouším bez plínky a ono by to šlo na nočník pěkně chodí jak to vidí u starší ségry, ale musim je pořád upominat a nebo pořád jen lítám vynášet nočník :).mame tu naštěstí školku která bere děti snad od dvou let a i když mají děti plínky, ale chtěla bych je do toho září odplenkovat. Školku máme tak ani pět minut od baráku tak je to fajn a škola ještě lepší potom tak je hned u baraku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
7.7.22 18:01

Ahoj holky, neni tu nekdo, kdo s detma chodi na logo a rekl by mi, co vam tam poradili? Kluci (v zari 3 roky) rikaj jen par slov a moc se jim nechce, maj proste svoji rec a zvuky.
A nestalo se nektere, ze deti chodi uplne v pohode na nocnik jen kdyz maj hole zadky? Jakmile dam teplaky, tak to proste pusti i kdyz je porad upominam :zed: uz si nejak nevim rady a nechci byt porad doma kvuli trenovani nocniku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
14.7.22 09:21

@suzka1 tak to máš moc dobře zařízené. Já vůbec nevím co od dětí očekávat. Moc nemocní nebývají, ale kovid nám to pokaždé rozhodí. Měli jsme ho 2× vždy v lednu a pak se z toho nešlo vyhrabat. Na střídačku měli minimálně nudle. Teď jsme byli 2 týdny u moře a konečně se dali dohromady.
Zatím jsem si v práci požádala o neplacené volno do října a pak to začnu řešit jestli se vracet (je to přes celou Prahu, obávám se že už mi nabídnout místo které by mě naplňovalo) nebo hledat něco nového a hlavně si to už v hlavě srovnat co bych chtěla dělat. Když bych nastupovala v listopadu tak je to fajn. Případně by si očr bral muž. Uvítal by to. Po druhém kole kovidu kdy ho chytil přes oči má s nimi problémy a nezvládá dlouho koukat do počítače, což jeho práce vyžaduje. Navíc mají v prosinci nařízenou dovolenou tak bych začátek v nové práci mohla zvládnout dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
14.7.22 09:28

@L_cie držím palce ať to zvládnete s WC. To máme naštěstí už komplet vyřešené. S Domikem byla nakonec větší práce, ale zvladl to. Já začala odplenkovavat loni v létě. Hlavně kluky to baví to čůrání na terč :) doporučuji se toho nebat a ven nostit náhradní kraťasy. Vikinka mi na to kašlala a pak v září si sama sedla na nočník a už nebyla téměř žádná nehoda. O tři měsíce později jsem se odhodlala a už ani v noci neměla plinu. To Domino pak asi ještě 3× měl období kdy najednou zapomněl jak se chodí na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
14.7.22 09:35

@Jana 212 holky jsou moc pěkné a sikulky teda :lol:
@Karolka260 já myslím že nás posle dr teď v srpnu na logo. Jako oba se snaží ale hrozně komolí slova, obzvlášť Domik a pak to od něj chytne i ségra. Některé písmena vůbec nedokáže vyslovit. Myslím že minimálně s ním tam určitě chodit budeme.
A s holým zadkem jsem to u kluka měla taky tak, přešlo to. Když ale jde na zachod tak si všechno od pasu dolu svlíkne a už neoblikne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
23.7.22 06:51

Holky, mate nekdo dvojky v obdobi vzdoru, ale jakoze vyzivnem? U nas se to dostalo az do stadia, ze cokoliv reknu, tak se neguje („pojd se najist“ vs. „nechci jist“, „nedelej to“ vs. „delej to“ apod.),do toho se perou o hracky, pak si navzajem neco prikazuji, co ten druhy ma udelat, ten to delat nechce, takze zase se rve. Vsechno si chteji jen vykricet, domluva po dobrem vubec neexistuje. Jsem z toho uz na palici. Kdyz maji „dobry den“,tak jsou absolutne super, uz naprosti partaci, ale pak se neco stane a silenost. Uz aby asi zase sli do skolky :palec: Nebo zacnu pit? Uz fakt nevim :lol: Resite nekdo neco podobneho? A jak to resite, kdyz s tema detma nejde hnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
23.7.22 18:02

@suzka1 u nás naštěstí jen jeden kousek. Já vlastně ani nevím jestli je to období vzdoru nebo tvrdohlavost nebo prostě ženské nálady. Ale já bych někdy Vikinu roztrhla vejpůl. Navíc ráda provokuje. Jak píšeš domluva vůbec bez šance. Po dobrém po zlém, vidirani slibovani odmeny… Nic. Jediné co tak nejak zabírá je si toho nevsimat a nechat být (uz nemám sílu se s ní rozčilovat, navíc když je naštvaná tak v ní vidím sebe. Myslím fyzickou podobu, já se doufám tak nechávám :D ) jenže to ne vždy jde ze jo…No a na školku jsem zvědavá, opravdu se těším až tam nastoupí. Jsem už opravdu unavená z věčného dohadování a šikany od ní. A přiznám se že já si tedy tu skleničku na nervy dám, klidně i k obědu když cítím že je toho už dost. Řešení? Fakt bych ho chtěla znát. Koukla jsem i na Nevychovu kde zrovna období vzdoru probírali, pro jistotu 2× a tedy nemůžu souhlasit, u nas „návod“ nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
23.7.22 19:37

@amitrama u nás to mají oba. Do toho furt tak bojujeme s jidlem. Oni tak nechtějí sami jist. Ve školce ji, to maji časovou prodlevu a maji hlad, tak ji, ale ted jsme 4 dny v Krkonoších a nechtějí vůbec jist. Ja je nechci krmit, moje mamka, co je tu se mnou, je proti mé vůli krmí, takže my se už snad roky neuvidíme, jak si lezeme na nervy a do toho ti dva, všechno, co řeknu nechtějí, jen to naopak a fakt to mysli vážně, hned se rozjeci. Fakt jsem už úplně na krupici z toho. Vůbec nevím, co s nimi dělat, tohle projíždím na plné čáře a už jsem úplně vydeptana. Po dobrym to nejde, po zlym to nejde, slibovani, vyhrožování, nic. A mama je krmi, at je prej klid. Jasně, nejlepší řešení. Příští týden jdou na příměstský tábor, vůbec nevím, jak to tam zvládnou. A je mi to lito, ale rozhodně nebudu mezi prvními maminkami, kdo si je bude vyzvedávat, byť je mi to líto, ale snad horší období jsem nezazila. Nebo už jsem po 3,5letech unavená. Jiny děti vypadají tak v pohodě, poslouchají, ja nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
23.7.22 20:10

@Karolka260 Ahoj, moji kluci budou mit 3.narozky na konci srpna a taky jen par slov a zvuku…na logo jdeme zacatkem srpna, v zari mame mit 3letou prohlidku a uplne se toho desim co mi rekne dr a kam vsude me bude posilat s klukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
24.7.22 13:26

Ahoj holky. Tak tedy my s jídlem nikdy nemuseli nic řešit, naši jsou kyseliny a u jídla je největší klid, sedí a jí :lol: Už se pomalinku začínají rozmlouvat a občas i něco chtějí zopakovat, tak se blýská na lepší časy. Konečně si trochu více spolu pohraji, ale bitky jsou u nás taky dost časté :roll: Pořád nám po obědě spi, teď na dovolené si i dali 4hodiny ;) Za to v autě u nás nic moc, to se teď spíš zvatla a nezavřou pusu, obzvláště jeden. @Blueangel111 my nikde nebyli. Chodíme jen na logo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
24.7.22 13:32
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
26.7.22 12:50

Ahoj holky, stalo se Vám, že na 3 leté prohlídce u dr nechtěly děti spolupracovat/ brečely? Nás to čeká v září a vím, že min. Míša spolupracovat nebude, navíc oba moc nemluví, takže co jsem zjišťovala, tak by se měl dělat sluchový test aby opakoval slova a nebo říkat co vidí na obrázku. Přemýšlím, že bych doma udělala video jak trénujeme tvary, nebo jak zpívá…jsem z toho už teď nervozní. Na logo jsme objednaní v srpnu, dle dětského psychologa jsou děti ok, jen pár měsíců pozadu ve vývoji..Nočník celkem chápou, nají se částečně i sami, umí si třeba obléknout tričko, mikinu nebo obout boty, učesat se, umýt ruce, jen ta řeč nic moc a to jim denně říkám různé říkánky, básničky, zpíváme si, popisuju co děláme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí