Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
609
7.5.22 11:05

Tak holky :) školka od září zajištěna v jiném městě, sice ještě nemáme trvale bydliště, ale vzali nám je. Tak jedná starost vyřízena. S mluvením se pomalinku zlepšujeme, :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
15.5.22 10:31

@Maty3010 gratuluju! Tak preju, abyste byli vsichni spokojeni. Jdes do prace nebo mas uz jine plany? Odpocinek? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
16.5.22 13:35

@Zuzi79 ahoooj. Ja už makám na celý úvazek od března :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
16.5.22 19:14

Ahoj :mavam: já dnes první den v práci, děti poprvéspaní ve školce, vše zvládli na jedničku, hlavně, ať jim to vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
16.5.22 20:45

@Nugetkka supeeeer…ať to jde i tak dál.. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
24.5.22 11:56

Ahojky :pankac: Tak na vzali děti taky do školky, ufuf. Dávala jsem do 4 školek a když jsem viděla na webu prvotní čísla, tak jsem si říkala, že je snad nevezmou. Ale ke včerejsku byli přijati do 3 školek, aley stejně měli jasno. Jdou do té nejbližší a včera jsme se byli upsat. Takže v září :mavam: Jsem na ně zvědavá 😂 Mluvení je u nás nic moc, já rozumím co remcaji :) Ale byli jsme na tříleté prohlídce a Dr nám radši dala doporučení na logopedii, tak jdeme na konci června. Dostali očko na klíšťata, tak ještě bude v červnu druhá dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
24.5.22 12:03
@Maty3010 píše:
@suzka1 ten řev není z neštovic, to je pořád nějaké tahání o hračky, o to kdo půjde první na velký záchod, komu budu prvnímu čistit zuby, noooo hruuuuza :roll: Jo jo má to jen jeden, tento týden čekám kdy vyskočí pupínek u druhého :lol: Ať už jdou do školky :lol:

Jako tohle je u nás denodeni boj, několikrát, je to šílený a už nevím, jak na ně :pocitac: :pocitac: Odcházíme ven s řevem, vracíme se s řevem…kd půjde první z/do výtahu. Kdo dnes vezme klíče a strčí ke do zámku. Kdo si dřív sundá boty. Kdo si dřív umyje ruce. Naštěstí spíš chodi na nočníky, tak s velkým záchodem to zatím jde…furt slyším jen já, já, já 😀 😃 😂
A pak za 5 min si říkám, jaký je ticho a oni stojí nad panenkou a vysetrujou ji a já jsou důležití. Měří teplotu, koukají do pusy, poslouchají :D :mrgreen:.
A stejně je nejlepší být s nimi venku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
25.5.22 09:52

@sonci82 Ahooooj. No tak vidím, že je to všude stejné :mrgreen: Já to tu psala, kluci na logo chodí, není tam nic, krom toho, že mají opožděný vývoj řeči. Už se zlepšují. Dávám tomu čas, já jim taky rozumím :lol: Jo jo, to je sranda, že musí oba - a řev kdo je první a kdo druhý. Noo, snad to do 18 let nebude trvat. Souhlasím, venku to je nejmíň na nervy :palec: A máš malou a malého stejně velké, nebo už máš cm či kg rozdíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
25.5.22 12:52

@Maty3010 Linda je o 3 cm vyšší než Samík, ona má nějak 94. A na kg jsou +- na stejno, kol 12,5

A tady taky dovolat se na logo je šílený a když jsem se dovolala, tak měla volno jedna až v září. Oukej. A ta mi hned řekla, že klidně do září, než přijdeme, tak se rozmluví. A pak jsem se dovolala ještě jiné a ta nás objednala právě na konec června. Tak počkám, co tahle a případně pak zruším tu zářijovou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
25.5.22 12:54

A ještě jsem se zmínila dětské, že Samík si občas stěžoval na to, že ho bolí záda, když jezdi venku na kole (odrážedle) a ona pá koukala, jak jde a prý nějak divně točí nohy, takze ještě s nim na fyzio, ale máme 8 návštěv až od půlky července, taky to dřív nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
26.5.22 21:21

Hlasime se do klubu prijatych do skolky, jupi :lol: i kdyz teda jsem s tim pocitala. Mame malou veanickou skolku a reditelka je nase znama. Jo a rev je u nas neustale. Kluci tu tlamicku nezavrou, porad brebenti anebo se hadaji. teda spis Mates se dohaduje, Vojta si to vetsinou necha libit. Ted me strasne stvou s trampolinou - jeden na ni vleze, sedne si do dveri a druheho nechce pustit nebo do nej strka. Mam strach, ze se shodi. Ted navic mame doma babi s operovanym kolenem a ta je neustale okrikuje, komanduje atd. No hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
27.5.22 09:32

@sonci82 taky nemas decka moc velky, co? Kluci maji teda shodne 92 cm a 13 kg. Kamosky dvojcata maji 99 cm a 17 kg :lol:

Jo a u kluku uz je videt rozdil ve schopnostech. Mates umi jezdit na koloodrazedle, krasne hazi kaminky atd. Vojta je na tohle kopyto. U niceho nevydrzi poradne sedet, nic je nebavi, vse vykramari, roztrhaji… Ale porad si rikam, ze je to hlavne tim, ze jsou 2 a predhani se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
27.5.22 12:39

@no.comment tak super! A ty jdeš do prace?

Já právě mam rodicak až do ledna, takže zatím neřeším a nebudu řešit.

Jsou menší, i doktorka na kontrole říkala, že jako žádný zázrak, ale Linda je pořád v normě a Samík pry trochu pokulhává a že pokud do 4 let nepovyroste o 5 cm, tak pak by se musel vyšetřovat rustovej hormon :mrgreen: Já si z toho teda zatím nic nedělám. Hlavně ty jsi měla taky ale kluky o hodně dřív venku. Kolik měli, kilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
27.5.22 13:23

@sonci82 ja budu mit neplaceny volno do 4 let deti. Predpokladam, ze stejne budou vic doma nez ve skolce…
Tak ja si z toho nic nedelam, kluci byvaji mensi a rostou az v puberte… Dcera byla burtik, ta mela o 3 kg vic nez kluci. Kluci meli porodni vahy 1080 g a 1290 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
2.6.22 21:15

Tak nás taky vzali do školky. Taky jsem dávala přihlášky do 4 a vzali je tedy nejdřív jen do jedné. Do té kam jsem chtěla nejvíc brali max únorové děti, takže moji srpnaci nic moc šance. Ale když jsem tam byla vyzvednout papíry o neprijeti, paní ředitelce jsem tam trochu fnukala a vychvalovala to tam. Vůbec by jsem nečekala že by to bylo k něčemu dobré. A když se uvolnili dvě místa tak mi zavolala. Takže jsem šťastná jako blecha, že to budeme mít v pěší dostupnosti a navíc v moc pěkné školce. Sice tam budou úplně nejmladší, ale může to být naopak výhoda.
A zrovna dnes mi volali z práce jak si to představuji a kdy se chci vracet. Priorita byla udat deti do školky a trochou jsem počítala s variantou být do konce roku doma, ale tak nějak nevím. Nabízeli mi různé pozice, zkrácený úvazek není problém, s marodenim budou počítat, ale mám to tam přes celou Prahu a to dojíždění jsem úplně nesnášela. HO nechci, potřebuji už mezi lidi. No to zas bude než vymyslím co budu dělat :zed:
@sonci82 u nás je přesně stále Domco taky nižší o 2 - 3 cm. Častokrát děti mladší i o rok jsou o hlavu vyšší. Snad se vytáhne. A na fyzio chodíme teď taky. Vtaci špičky a nohy má do x, má slabé břicho. Spolupracovat téměř nechce, tak nevím co tam teď na kontrole předvede.
Domco mluví dost blbě, snaží se ale spoustu písmen neumí říct a tak si slova přizpůsobuje nebo úplně vymýšlí jiné. Ségra to samozřejmě opakuje takže i když něco umí říct pěkně, použije na to radši Domči blábol 🤦🏻‍♀️. Ale je moc šikovný a zajímá se o knížky a čtení. Nedávno jsem přišla na to že už několik písmen zná, jak k tomu přišel vůbec netuším. Vím jen že na mojich leginach mám nějaký nápis který pořád zkoumá a tak jsem mu řekla co tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí