Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak holky
školka od září zajištěna v jiném městě, sice ještě nemáme trvale bydliště, ale vzali nám je. Tak jedná starost vyřízena. S mluvením se pomalinku zlepšujeme, ![]()
@Maty3010 gratuluju! Tak preju, abyste byli vsichni spokojeni. Jdes do prace nebo mas uz jine plany? Odpocinek? ![]()
Ahoj
já dnes první den v práci, děti poprvéspaní ve školce, vše zvládli na jedničku, hlavně, ať jim to vydrží ![]()
Ahojky
Tak na vzali děti taky do školky, ufuf. Dávala jsem do 4 školek a když jsem viděla na webu prvotní čísla, tak jsem si říkala, že je snad nevezmou. Ale ke včerejsku byli přijati do 3 školek, aley stejně měli jasno. Jdou do té nejbližší a včera jsme se byli upsat. Takže v září
Jsem na ně zvědavá 😂 Mluvení je u nás nic moc, já rozumím co remcaji
Ale byli jsme na tříleté prohlídce a Dr nám radši dala doporučení na logopedii, tak jdeme na konci června. Dostali očko na klíšťata, tak ještě bude v červnu druhá dávka.
@Maty3010 píše:
@suzka1 ten řev není z neštovic, to je pořád nějaké tahání o hračky, o to kdo půjde první na velký záchod, komu budu prvnímu čistit zuby, noooo hruuuuzaJo jo má to jen jeden, tento týden čekám kdy vyskočí pupínek u druhého
Ať už jdou do školky
Jako tohle je u nás denodeni boj, několikrát, je to šílený a už nevím, jak na ně
Odcházíme ven s řevem, vracíme se s řevem…kd půjde první z/do výtahu. Kdo dnes vezme klíče a strčí ke do zámku. Kdo si dřív sundá boty. Kdo si dřív umyje ruce. Naštěstí spíš chodi na nočníky, tak s velkým záchodem to zatím jde…furt slyším jen já, já, já 😀 😃 😂
A pak za 5 min si říkám, jaký je ticho a oni stojí nad panenkou a vysetrujou ji a já jsou důležití. Měří teplotu, koukají do pusy, poslouchají
.
A stejně je nejlepší být s nimi venku ![]()
@sonci82 Ahooooj. No tak vidím, že je to všude stejné
Já to tu psala, kluci na logo chodí, není tam nic, krom toho, že mají opožděný vývoj řeči. Už se zlepšují. Dávám tomu čas, já jim taky rozumím
Jo jo, to je sranda, že musí oba - a řev kdo je první a kdo druhý. Noo, snad to do 18 let nebude trvat. Souhlasím, venku to je nejmíň na nervy
A máš malou a malého stejně velké, nebo už máš cm či kg rozdíl?
@Maty3010 Linda je o 3 cm vyšší než Samík, ona má nějak 94. A na kg jsou +- na stejno, kol 12,5
A tady taky dovolat se na logo je šílený a když jsem se dovolala, tak měla volno jedna až v září. Oukej. A ta mi hned řekla, že klidně do září, než přijdeme, tak se rozmluví. A pak jsem se dovolala ještě jiné a ta nás objednala právě na konec června. Tak počkám, co tahle a případně pak zruším tu zářijovou ![]()
A ještě jsem se zmínila dětské, že Samík si občas stěžoval na to, že ho bolí záda, když jezdi venku na kole (odrážedle) a ona pá koukala, jak jde a prý nějak divně točí nohy, takze ještě s nim na fyzio, ale máme 8 návštěv až od půlky července, taky to dřív nejde.
Hlasime se do klubu prijatych do skolky, jupi
i kdyz teda jsem s tim pocitala. Mame malou veanickou skolku a reditelka je nase znama. Jo a rev je u nas neustale. Kluci tu tlamicku nezavrou, porad brebenti anebo se hadaji. teda spis Mates se dohaduje, Vojta si to vetsinou necha libit. Ted me strasne stvou s trampolinou - jeden na ni vleze, sedne si do dveri a druheho nechce pustit nebo do nej strka. Mam strach, ze se shodi. Ted navic mame doma babi s operovanym kolenem a ta je neustale okrikuje, komanduje atd. No hruza.
@sonci82 taky nemas decka moc velky, co? Kluci maji teda shodne 92 cm a 13 kg. Kamosky dvojcata maji 99 cm a 17 kg ![]()
Jo a u kluku uz je videt rozdil ve schopnostech. Mates umi jezdit na koloodrazedle, krasne hazi kaminky atd. Vojta je na tohle kopyto. U niceho nevydrzi poradne sedet, nic je nebavi, vse vykramari, roztrhaji… Ale porad si rikam, ze je to hlavne tim, ze jsou 2 a predhani se
@no.comment tak super! A ty jdeš do prace?
Já právě mam rodicak až do ledna, takže zatím neřeším a nebudu řešit.
Jsou menší, i doktorka na kontrole říkala, že jako žádný zázrak, ale Linda je pořád v normě a Samík pry trochu pokulhává a že pokud do 4 let nepovyroste o 5 cm, tak pak by se musel vyšetřovat rustovej hormon
Já si z toho teda zatím nic nedělám. Hlavně ty jsi měla taky ale kluky o hodně dřív venku. Kolik měli, kilo?
@sonci82 ja budu mit neplaceny volno do 4 let deti. Predpokladam, ze stejne budou vic doma nez ve skolce…
Tak ja si z toho nic nedelam, kluci byvaji mensi a rostou az v puberte… Dcera byla burtik, ta mela o 3 kg vic nez kluci. Kluci meli porodni vahy 1080 g a 1290 g.
Tak nás taky vzali do školky. Taky jsem dávala přihlášky do 4 a vzali je tedy nejdřív jen do jedné. Do té kam jsem chtěla nejvíc brali max únorové děti, takže moji srpnaci nic moc šance. Ale když jsem tam byla vyzvednout papíry o neprijeti, paní ředitelce jsem tam trochu fnukala a vychvalovala to tam. Vůbec by jsem nečekala že by to bylo k něčemu dobré. A když se uvolnili dvě místa tak mi zavolala. Takže jsem šťastná jako blecha, že to budeme mít v pěší dostupnosti a navíc v moc pěkné školce. Sice tam budou úplně nejmladší, ale může to být naopak výhoda.
A zrovna dnes mi volali z práce jak si to představuji a kdy se chci vracet. Priorita byla udat deti do školky a trochou jsem počítala s variantou být do konce roku doma, ale tak nějak nevím. Nabízeli mi různé pozice, zkrácený úvazek není problém, s marodenim budou počítat, ale mám to tam přes celou Prahu a to dojíždění jsem úplně nesnášela. HO nechci, potřebuji už mezi lidi. No to zas bude než vymyslím co budu dělat ![]()
@sonci82 u nás je přesně stále Domco taky nižší o 2 - 3 cm. Častokrát děti mladší i o rok jsou o hlavu vyšší. Snad se vytáhne. A na fyzio chodíme teď taky. Vtaci špičky a nohy má do x, má slabé břicho. Spolupracovat téměř nechce, tak nevím co tam teď na kontrole předvede.
Domco mluví dost blbě, snaží se ale spoustu písmen neumí říct a tak si slova přizpůsobuje nebo úplně vymýšlí jiné. Ségra to samozřejmě opakuje takže i když něco umí říct pěkně, použije na to radši Domči blábol 🤦🏻♀️. Ale je moc šikovný a zajímá se o knížky a čtení. Nedávno jsem přišla na to že už několik písmen zná, jak k tomu přišel vůbec netuším. Vím jen že na mojich leginach mám nějaký nápis který pořád zkoumá a tak jsem mu řekla co tam je.