Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U nas kluci naposledy narodili, když byly čarodějnice
A nic nedáváme. Ji všechno, včetně ovoce a zeleniny, 2× týdne maji sportovní aktivity, denně jsou venku.. Asi máme strašnou kliku! ![]()
My jsme taky stale nemocni. V zari sjem nastoupila do prace, prvni nemoc Matyska 17.9., po 14 dnech jsem lehla ja, tyden na to oba kluci s teplotou, Adelka taky nemocna. A ted si doma predavame anginu ![]()
Jo a holky, tak jsem na vlastni kuzi zazila, ze dvojcatka jsou fakt „propojena“
Pred 14 dny byly kluci nemocni. Vojtik se během spánku začal budit se strašným pláčem. Poprvé se to stalo v sobotu. Přišla jsem k němu, on úplně vykulené oči, koukal od lampičky (mají ji v noci rozsvícenou na slaboulinké světlo) ke dveřím a hrozně plakal, že se bojí. Mávla jsem nad tím rukou, že se mu něco zdálo v horecce. Ale z nedela na pondeli v noci úplně to samé. A k ránu začal plakal, že se bojí o Matýska, že si chce lehnout k němu, tak jsem ho tam. musela prendat. Po obědě šli kluci spát a Vojtíšek se zase probudil se strašným pláčem, že se bojí o Matýska, že si musí jít lehnout Matýsek k němu do postele. Jako dost ve me hrklo, co tom je.
No a pak se v utery Matysek probudil s oparama pres pul rtu, takze Matyskovi nebylo dobre a Vojtik to citil
@no.comment to je fakt něco mezi nebem a zemí a pravděpodobně to funguje
bráchove ![]()
Holky, mam na vas dotaz z drobet jiného soudku. Jak vam děti spi? Kdo ma děti ve svem spacim pokoji, chodí za vami v noci? Ja už jsem dneska dostala totálně hystericky záchvat. Večer kluky uspavame ve svých postelich. O pulnoci za nami přijde jeden, spi mezi nami, ale už je to dost nekomfortni, protože se většinou na mě šíleně cpe. Takže ja odcházím do pokoje, kde je letiště. Tam už spi druhy, který se tam v noci odstehuje ze sve postýlky, takže dobrý, spime na letišti ve dvou, to je ok, ale pak se za mnou nakvartyruje zase ten, který ke mně o půlnoci přijde do ložnice, ten kvůli kteremu jsem odesla z ložnice. Nalepi se na me, jsme na letišti 3 a ja už nespim, nebo spím skoro v sede, protože se na me jeden lepí a druhý je tam tak roztazeny, že není kde spát. A takhle to máme už několik let
mam pocit, že v noci za mnou furt někdo leze, ja lezu taky do jiné postele a je to na palici. Dneska od 5h jeden knoural, že se chce pomazlit. Rikam mu, že tu nemam misto a at spi, že je brzy a on az do 6h furt poknuroval, že se nemůže pomazlit. Uz mi dneska bouchla kamna. Fakt by se mohli mazlit 24/7,a to nejsou nijak rozmazleny, ale mam pocit, že se musí mazlit snad i v noci. Dneska jsem jim už řekla, že žádné chození za mnou nebude, jinak bude zle. Připravím i sesitek se samolepkami, jakoby odměny, na odměny slyší, tak snad je to už odnaucime. Minimálně 4× za noc se kvůli nic vzbudim, úplně zbytečně
Jak spi vaše dvojky?
@suzka1 U nas spi kluci v jednom pokojiku pokojiku a holka take ve svem. Kluci ti z postele. nevstanou, ale nekolikrat za noc volaji. Chteji plysaka, prikryt apod. Zato dcera zacala chodit, ze nemuze spat apod. Ale nikdy si nelehnou u nas. A pokud uz opravdu „otravuji“ ponekolikate, jdu soat do obyvaku, kde to mam k detem nejblize a oni jsou vlastne pak v klidu, ze jsem blizko nich a spi v pohode.
@no.comment takže tě třeba taky volají. My jsme to dneska zkusili, kluci dostali jasné instrukce, zavrela jsem jim i dveře v pokojiku (cimz se nominuju jako nejhorší máma) a jednou otevřeli dveře a volali, tak jsem je pomazlila, usnuli a pak až v 6h jsem je sla „vysvobodit“. A prej se vyspinkali perfektně, ja božsky, takže rano dostali odměnuu a budeme to praktikovat takhle dále.
@suzka1 jo jo, tak jednou tydne se stane, ze na me v noci nevolaji, jinak minimalne 2×. A spanek dyl jak do pul 7? To jedine kdyz odjedou s tatou na chatu
@no.comment takže také takové podobné. My jsme zavedli spani ve svych postylkach, zavru dveře a rano když je aspoň 6h, tak oteviram. A svete div se, funguje to, i kluci jsou krasne vyspani.
@suzka1 Tak u nás taky noci nejsou ideální, aneb nespí se u sebe. Většinou uspava muž u nás. Až usnou přenese je. Teď je období že kolem třetí přijde Domčo s hromadou plyšáků, lehne si na kraj postele a prituli se. Někdy ani nevím že přišel. Viktorka jednou za čas volá abych pro ni přišla. Ale v podstatě jen potřebuje doprovod a ta si lehne mezi nás, nebo na gauč. Řekla bych že tak 2× do měsíce se k nám nasackuji oba. Máme postel jenom 160cm širokou takže jsme pak fakt jako sardinky
ale nějak moc se nevrti a vyspime se celkem dobře.
Co mi vadí je ráno. Domčo když se vzbudí tak všem zavře dveře ať neruší a hraje si v obýváku. Když se vzbudí slečna tak musím vyskočit a sloužit ji. To jako přikrýt, podat mlíčko s grankem, mokrým ručníkem utřít oči, pustit pohadku a brečí u toho. Jednou za čas se vzbudí bez breku a to je jak zázrak. Nejde ale opravdu nejde najít ani kompromis. Po 10 minutách když se rozkouka tak je uplne zlatíčko. Nechápu že se probouzí takto blbě naladěná.
Jednou jsem narazila na nějaký článek podobný tomuto https://zivotvcesku.cz/…astni-matky/?… a přijde mi že něco na tom bude ![]()
Holky, ahojky, jak se máte?
Holky, vy ktere máte jednovaječne dvojky, prosim, jak mate foto albumy? Chci se konečně pustit do vyvolání fotek a udelat jim pořádně uz albumy, ale na hodně fotkach jsou vyfoceni společně, tak jak to udělat, aby bylo jasne, kdo je kdo? Pisete u každé fotky, kdo je to, nebo to neresite? Priznam se, že občas už se musim hodně zakoukat, kdo to byl
Co teprve, až budu senilní baba
A děláte jedno album pro oba?
Jinak mame po 5 lete prohlídce, kluci maji 118cm a 119cm a 21,4kg a 22kg ![]()
Ahoj holky, jak se Vašim dětem daří? Jak zvládáte školu a práci? Naši nastoupili do první třídy, Tomášek mohl mít odklad, Gábi v pohodě. Dle učitelek ze školky jsem je dala normálně do první třídy a naštěstí si vedou dobře. Za celý rok má syn jenom jednu 2 jinak oba jedničky a to jsem se hodně bála kvůli mluvení. Stále nemluví správně. Teď oba marodili podruhé za školní rok. Jinak jsem byla kazdy mesic na OCR. Divim se, ze si mne v práci nechali. Bylo to fakt peklo dva roky v kuse. Jinak když bylo dětem 3,5 tak jsem zjistila, ze jsem tehotna. Byla to souhra nahod asi protože jsem mela problemy dlouholete s pocetim takze jsme se nechránili. A cekali jsme znova dvojcata, dle lekare jednovajecna. Ja uz tou dobou s panickyma atakama a uzkosti jsem si nedokázala predstavit jak to vsechno sama zvladnu. Mam jen manzela, nikoho z rodiny. A ten jezdi od po do pátku v Německu. Bylo to strašné, ale rozhodli jsme se o přerušení těhotenství. Asi nejhorší situace, kterou jsem v životě musela řešit. Nechapu jak nektere zeny chodi na interrupce jak na běžícím páse.
Strašně rychle těch 7 let uteklo. Mnoho věcí se událo.
Posílám Vám všem mnoho sil 🫶🏻 ![]()
Ahoj. Děti jsou moc šikovný, že školu zvládají. My zvolili přípravnou třídu, Davídek měl taky problémy s výslovností, Terezka do první třídy normálně mohla ale bez něj nechtěla. Učitelka v přípravce je na výslovnost celkem přísná a Davídek od září udělal velký pokrok, teď cvičíme už R. Od září budou pokračovat na stejné škole.
@klara1410 Muselo to být těžké rozhodnutí, sama nevím, co bych v této situaci dělala ale procházet znovu začátky s dvojčaty si neumím představit.
Ahoj, moji kluci měli odklad, v září už musí nastoupit do školy. Mají pořád problém s mluvením, zjištěna Vývojová dysfázie, takže od 3 let navštěvují logopeda.
Ahoj holky, naši kluci jsou už v první třídě a moc se jim líbí a jsou šikovní
K nim máme ještě 13 měsíční Terezku a to je takový rozdíl, když je jen jedna
Máme se fakt moc hezky!
![]()
Zdravím vás všechny a pište, jak se máte ![]()