Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maty3010 jeziiiis tak to je super 🤭 ale tolikrát ohnout papír 🙈
To by mohlo pomoct hlavně holce. Já to zkusím ukázat.
Jinak holky doufám že jste si užili volno bez dětí. Já teda moc ne. Mám kašel a migrény že nejsem schopná nic moc dělat. Ale aspoň mám klid a můžu odpočívat. Už teď se desim podzimu. Udělala jsem zásobu vitamínů a všeho možného, jen ať to aspoň trochu funguje. Přemýšlím ještě že by se asi hodila zimní dovolená u moře, ale obávám se že ji moc nemáme kdy naplánovat ![]()
Ahoj holky, si predstavte, ze my jsme na tu dovolenou nakonec odjeli 😀 Ale to bychom nebyli my, kdyby to bylo bez problemu. V patek pred odjezdem dostala dcera atibiotika na anginu 🙈 No nechali jsme ji doma 2 dny s babi a dedou, nez poradne zaberou antibiotika, a pak nam ji druhy deda s babi privezli. Dovca byla super, je ty deti se vecne hadali, postuchovali a rvali. Dostala jsem tip na bylinne kapky do ousek, tak preventivne kapeme, protoze se ted neustale potapi v bazenu. Leto neskutecne rychle uteklo, kluci jdou do skolky, dcera do 3.tridy a ja od 1.9. konecne supajdim do prace (po necelych 5 letech),hura 😄 Na jednu stranu se desne tesim, ze vypadnu z toho naseho blazince, ale na druhou stranu mam obavy, jak to vse casove skloubime… No nechame se prekvapit.
Jake jste meli prazdniny vy? Decka se tesi do skolky?
@no.comment tak super že nakonec jste tu dovču zvládli. I když opravdu vy nezklamete. Dcerka bývá taky od mala vic nemocná?
Držím palce ať září neomarodite, ať máš nástup do práce v klidu.
Nastupujes na plný úvazek?
Já mám jen poloviční, více méně na home office, ale plný si ještě nedovedu představit. Děti se překvapivě do školky těší. Pořád řeší jakou budou mít značku - je to pro ně životně důležité
Ale já mám stres. Myslela jsem že kakaci problémy už máme dávno vyřešené a teď po prázdninách Domčo opět začal zadržovat. Moc to naštěstí zadržet neumí, ale desim se co ve školce. Snad naopak školka pomůže.
@amitrama Kdyz zacala dcera chodit do skolky, tak skoro nemocna nebyla. To zacalo vlastne az vloni, kdyz zacali kluci tahat vse mozne ze skolky, tak to samozrejme vetsinou schytala i ona. Ale ona nastesti alespon netrpi na ouska. Antibiotika mela podruhe v zivote. Jak rikal pediatr, je to proste po tom covidu…
Nastupuji na plny uvazek a pripadne si pak mohu zazadat o castecny. To uvidime casem… Kluci se taky do skolky tesi. Ty jo s tim kakanim me prekvapili moji kluci. Na dovolene sli poprve kakat az 5.den. Doma chodi jinak kazdy den…
Příspěvek upraven 18.09.23 v 11:20
Ahoj holky, tak se po delší době taky ozyvam. Druhy rok ve školce, a hurá dneska v noci zacala první rýma 😂 se fakt picnu. Jinak v PPP jsme byli loni, poslali nás a výsledek, ze údajně kluci jsou teda trochu opožděný vývoj, za mě mají teda opozdeniu řec i když už se rozkecali slušně, ale proste ty “testy” jsou postaveny jen na skládání nějakých skladacek a když to ty děti vidí poprvé v životě (my doma na skládačky moc nejsme) tak to asi nemůže vyjít dobre. Naši jsou proste víc na pohyb a na věci co je zajímají - auta, technika apod, pohádky je zajímají třeba až posledních par měsíců (čteme večer) jinak proste jen litat, skakat apod. Hlavu si z toho nedělám, než půjdou do školy všichni se srovnaji. Jinak my byli v červnu v Chorvatsku a na konci srpna par dni v Polsku. Naši kluci jsou taky docela veliký, Alík má 105 Cm a 16,5 kg a nás Maxik, ten malinkej nedonosenej prcek má 107 a teď pozor, 23,5 kg
jinak u nás se z motorek přešlo rovnou na kola s koleckama, teď je budu postupně chtít sundat ty pomocný, tak snad to zvladnou. Kluci jsou jinak milacci, ve školce je chválí, jak jsou hodni, takže vše v pohodě, doma je to někdy horší, ale spis pro tu jejich energii. Kdo bože vymyslel, ze děti budou mít asi tak 10× víc energie než rodiče? Šílený ….jo a zacali chodit na krouzek fotbalu!! Maxik nadšený, Ála ne, to je takovej nás prudič, ale chodí s námi a uvidíme jestli se chytí ![]()
Drzte se a nemocim zdar 🙈
Ahoj holky. Tak my minulé pondělí první den ve školce a pak taky doma. Ale oni už načatí byli, takže se to jen víc rozjelo. Vždy čekám zlepší zhorší. Tento týden už chodí normálně, tak je to fajn. Jinak tedy u nás se začíná příští týden s plaváním, tak snad to klapne. Včera na logo, nám dělala testy a tedy, že nějaké dys tam není, v testech vyšli nadprůměrně, ale opoždění vývoj řeči je u nás jasný
Ale zlepšujeme se:-) Tak holky u nás oba 116-117 cm a 23 kg
![]()
Holky, pridavam se k partě nedonosenych deticek
Naši kluci asi 112cm a 20kg a skoro 21kg
Jinak kluci chodi už 1,5 roku do školky. Nově od září chodí na fotbal a do sokola
Jezdí na kole, plavou pod vodou, Kubíček už dělá i čubičku. S mluvením jsou celkem ok, ale stejně jdeme příští týden poprvé na logo. Par pismenek neumi, třeba veverka je beberka :lol Ale mluví standardně ve vetach, nešišlají, ale stejně budeme pilovat ![]()
Super začátek roku…už nám píšou, že ve školce je spálová angína
. Jdu se modlit ať to nemáme
![]()
My mame doma prcky, kluci maji 4 roky a 3 mesice- oba 102 cm, Matej 15 kg, Vojtik 16 kg.
1.9. jsem nastoupila do prace a ode dneska mam prvni OCR
Mates zacal o vikendu psikat a kaslat, vcera vecer zvysena teplota. Tak dneska zustal doma. Paradox je, ze babicka byla vice jak mesic doma na neschopence, tak by se mohla starat, ale vcera sla poprve do prace
No jsem zvedava, jaky bude podzim.
Ale co tak ctu a slysim, tak ted hodne neco radi-hodne prujem, zvraceni, bolest hlavy a celkova schvacenost.
No kazdopadne preju, aby vsichni prezili podzim ve zdravi!
Ahoj vsichni (vsechny:), prosim o radu - cim podporujete detem imunitu (a myslite, ze to fakt funguje)? Oba jsou co druhy tyden doma s rymou a kaslem, a ja mam ted nohu v orteze, sotva pajdam a fakt se mi to nehodi:((((((( dekuju moc.
@Zuzi79 Ahoj. U nás Imunoglukan, na doporučení dětské lékařky. Brzo se uzdravte ![]()
@Zuzi79 My taky imunoglukam, ale nevím zda je to zázrak, ale tak zkoušíme. A ještě nám ze školky nevolali, přijďte si pro ně ![]()
Imunoglukan nás drží už 8 týden ve školce. Zazrak. Přidávám vitamin C v kapkach a ldyz mi přijde, ze na ne něco jde tak preventan akut.