Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3163
18.4.23 11:48

@Maty3010 jake je pokracovni s
reditelkou ve skolce?

Minule jak jsem psala, ze jsou 4 dny ve skolce, tak o vikendu jsme pak zase byli s Vojtiskem na pichani ouska a tyden na to s Matyskem a ten mel pichla obe ouska.. Od te doby jim kazdy den proplachuju nos konvickou, u Vojty s velikanskym odporem, ale snad to pomaha.
Ve ctvrtek se jdu podivat na misto, kde snad budu pracovat, pokud to vyjde. Drzte mi pesti 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
20.4.23 06:58

@no.comment ty jo, vy tedy jedete s tema ouskama. Vůbec si to nedokážu představit, chlapici jsou sikulky, že to zvládají!! Cim to, že to maji tak často? My zase pro změnu řešíme zuby. Matysek ma jeden hluboky kaz a poslední 2 měsíce jen volam a konzultuji se zubari, co s tim a dneska jedeme na jednu kliniku se domluvit na celkovou anestezii, protože všichni říkají, aby se petka stolicka netrhala a ještě neni ani na vytrzeni, je na ošetření, ale Matysek prostě pul hodiny nevydrzi, aby mu někdo vrtal zub, 4letemu to prostě nevysvetlim a co si budem, sama to nesnáším. A to od tohodle zubu se mu lizly všechny dolni stoličky, takže tam se vrtalo a vydržel bez problému, ale tady to asi jinak nepůjde.

@Maty3010 Napis, jak ve školce, už se to uklidnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
20.4.23 08:55

@suzka1 @no.comment Ahoj, tak pokračování je takové, že kluci teď sekají latinu a je to v pohodě. Stále se ptám co tedy ten den bylo, abych mohla reagovat hned „výchovně“ :lol: Takže PPP odkládám a neřeším. Jen za 14 dní jsou přihlášky, tak uvidím co ředitelka, jestli bude tlačit, že chce „papír“. Jediná ona tam něco vidí, ostatní nic. Takže asi tak. Neříkám, že nezlobí a že jsou svatí :lol: :lol: Pro mě je důležité, že domluva pomohla, kluci to pochopili a chovají se dle toho. Jinak u nás se už válí na kolech jako ďasové, dost je kolo chytlo. Mějte se hezky a hlavně ať děti jsou zdravé a vy máte „klid“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.4.23 10:53

Ahoj holky, dlouho jsem se neozvala. My si žijeme celkem ve zdraví. Sem tam nějaká rýma, kašel. Většinou to odnesu stejně já. Ještě že mám poloviční úvazek a jeden den celý volno. To vždy naberu sílu. Akorát u Domika zjistili hraniční výsledky na tupozrakost a tak jsme jeli na oční a ejhle tupozrakost jako vyšitá. Jedno ocicko má fakt špatné. Naměřili mu 5dioptrii. Brýle má už 2 týdny a teprve od včerejška si je nechal na celý den tak jsem ráda. Další kontrola v červnu. Snad se to alespoň zastaví.
Ve školce jsem taky měla povídání o Viktorce. Vikča s učitelkami moc nemluví, hraje se většinou sama nebo s Domikem, případně ještě s jednou holčičkou a začala si dost tvrdohlavě prosazovat své. Učitelky z toho byly na prášky protože v kombinaci s jej komunikací nevěděly jak na ni. Začali se ohánět diagnózou jako selektivní mutismus a taky nás chtěly poslat do poradny. Je pravda že v komunikaci s cizími je stydlivá, ale když je vyzvedávám tak ji vidím že si i s učitelkami povídá tak nevím co to byl za názor. Bavila jsem se o tom i s další a ta jen řekla že potřebujete víc času, víc trpělivosti a trochou spesl přístup, že je nejmenší a proto za ostatními zaostává. Tak jsem ráda že aspoň jedna učitelka děti bere individuálně.
@no.comment to konvickovani lze udělat i tak nějak snadno bez větší spolupráce? Moji pořád neumí smrkat 🤦🏻‍♀️ už nevím jak je to naučit a toto by je aspoň hezky protáhlo.
@Maty3010 já se toho strašně bojím. Teď zatím drandi jen na odrážedle a teda už se s nimi pěkně proběhnu. Na kola se bojím že jim nebudu stacit :D domluvili jsme se že podřídíme až v létě k narozkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
27.4.23 11:00

@amitrama U nás se už jelo na 7 km výlet na kolech, 3,5 tam - byla slíbena zmrzlina a pak zpět domů, zvládli to. U nás kolo fakt je teď oblíbené, až se divím jak jim to šlo rychle.
Co se týká PPP tak zachovávám klid a neřeším. Dokud zase nepřiletí z ničeho nic, že tedy PPP :lol: :lol: A šlo vidět jak se každý den ptám učitelek co tedy, jak už jsou otrávené, že mi mají pořád odpovídat, že ok :mrgreen: :mrgreen:
A jak se jako tak zjistí, že dítě nevidí. Já pořád přemýšlím, jak bych na to přišla, kdyby se tedy nemotali jak po 5 pivech..I když teď jak jsou větší, tak si myslím, že bych na to snad přišla :lol: :lol:
Jdu kouknout co je to selektivní mutismus 8o Holky, jak já jsem ta starší rodička tak se v těch „novodobých diagnozách“ vůbec nevyznám :lol:
Hezký den všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.4.23 14:35

@Maty3010 no já jsem musela taky googlit. No od kdy jsem si popovidala s učitelkami tak je to lepší i ony mi to potvrdily, že už vědí jak na ni a že se rozpovidava. Takže stačilo jen pípnout dřív… Je prostě jen stydlivější. A jak jsem se dozvěděla tak to má po tatínkovi. A vybízení k odpovědi je jen na škodu, to se sekne. Prostě prozatím žádnou diagnózu nemá.
Na oční vadu jsme přišli kontrolou, takové to kontrolní přístrojové měření jak dělá optometrista. Jenomže to vůbec není přesné. Chce to klasického ocare. Ale lehce si to můžeš zkontrolovat i sama. https://www.detskeoci.cz/…ve-ostrosti/ Domik odmítl s jediným zakrytým okem spolupracovat. Vztekle mi řekl že když má zakryté to jedno zdravější oko že to nevidí. S druhým ok spolupracoval to E ukazoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
1.5.23 20:36

@suzka1 co jsem slysela, ze jakmile je jednou ousko pichnute, tak se pry na nej trpi… No uvidime casem… Ale hodne to ma spojitost s tou rymou, no
@Maty3010 to jsou prdaci sikovny. U nas jeden konecne prisel na to, ze se na kole slape dopredu a uz jezdi, s koleckama teda.
@amitrama Hele musi spolupracovat v tom smyslu, ze musi stat u umyvadla a drzet hlavu nad nim 😁 Ja nemam primo konvicku, ale takovouhle flasku, kterou zmacku a ono jim to protece. Nasi kluci si ve skolce taky hraji jen spolu. Jak moc mebyli ve skolce, tak se s tema detma moc neznaji a nedokazi se sami skamaradit mi prijde… Oni se stydi, jak jsou v cizim prostredi a jsou hodni. Ale jak prijdou domu, tak jeci, perou se apod.
My s klukama jezdime na ocni na Barrandov, kam jsme byli objednani kdyz kluky propustili z porodnice. Jako nedonoseni tak budou pod kontrolou do 6 let. Nejake dioprtrie jim vzdy namesri, ale rikala, ze je to spravne, ze ty ocicka porad pracuji a na bryle to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
26.5.23 10:22

Ahoj holky, tak jak to u vás všechno jde? My s jedním musíme, nejspíš, řezat uzdičku pod jazykem - nějak se mu nehýbe, říkala logo :) Druhý je v pohodě. Konečně se kluci spolu víc vyhrají a už to nejsou neustálé rvačky a řev, snad to už tak zůstane a lepší by bylo, kdyby se to ještě zlepšilo. Tak hezký den a spokojený víkend. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
29.5.23 20:48

@Maty3010 Sestrenka kdysi taky byla na uzdicce, nic hrozneho. Ja o logopedii taky uvazuju. Vojta mluvi obstrojne, jen po odstraneni nosni mandle obcas zahuhna, ale Matysek ten si zase vetsinou dela legraci a mluvi tak, ze dava hodni patro hodne dopredu a malo otevira pusu, tudiz je mu spatne rozumet…
Pred 13 dny jsme byli na kontrole na ocnim a uz tam nemusime, hura. Ocicka maji v poradku, maji oba zhruba 1 dioptrii, ale to je ory v tomhle veku normalni a ocicka se jeste vyvijeji…
Jinak my mame opet zlutou hnusnou nudli, ja uz pres 3 tydny, ale konecne se to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
2.6.23 14:27

@no.comment To je super, že na oční už nemusíte. Tak ten rozdíl v mluvení těch našich dvou je znát, není to nic extrémního, ale tomu s tím „líným“ jazykem o malinko míň některá slova rozumím. My už kupodivu teď nějak do školky chodíme, uf. Pořád je drží to kolo, tak se s nimi dá dojet na hřiště a trochu se i projet. Ve školce je klid po pěšině, tak asi ok.
Holky, co budete dávat, jestli tedy dáváte, na konci roku učitelkám? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
3.6.23 08:42

@Maty3010 s tema kolama jste kabrňáci. Naši ještě jezdí s kolečka, zkusíme jim to vzít v létě, ale nehrotime to. Jeden preferuje kolo, druhý koloběžku a oba chtějí k vanocum skateboard :D :D Mam pocit, že naši kluci se směřují k takovým těm klukum, jak jsou sileni na těch rampach na skatu, kole, koloběžce :lol: :lol: A Matysek je úplně sžitý s míčem - perfektně kope, chytá, hraje basket.
Jinak my loni davali učitelkam takové balení o 3 makronech, jako pozornost. Letos nedávám nic :lol: :lol:
Holky, chystáte se s dvojkama letos někdo letecky k moři? My letos planujeme jet opět, kluci poletí už potřetí a letos na Djerbu. Pokud máte však i vy plany, podělte se klidně i s linkem, kam jedete :D A pro pracující - jak řešíte přes léto uzavřenou školku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
5.6.23 13:37

@suzka1 tak asi kolo, koloběžku prodáte a pofrčí na skejtu :mrgreen: My možná k moři, ale fakt možná. Máme jako každoročně chalupu samé ženské a děti, jezdíme tak už 4 rokem. U nás je školka v červenci otevřená a srpen zavřeno, takže babička, příměstský tábor a 14 dní dovolená a je pokryto :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
6.6.23 18:53

@suzka1 My se porad rozhodujeme, zda na Djerbu letet nebo ne. Koukam na dovolenou, ale bud nejsou vhodne terminy nebo ke to strasne drahe. Tajze to nejspis nechame az na pristi rok
@Maty3010 Jo jo, jsem rada, ze uz na ocni nemusime.

Klukum se blizu 4.narozky a vubec netusim, co jim koupit. Nemate nejaky napad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
7.6.23 08:18

@no.comment my pojedeme sem na djerbu, https://www.blue-style.cz/…orld-djerba/?…
Doufám, že nam kluci 2 dny před odletem neomarodi, stalo se nam to takhle před 2 lety :roll:
Jinak my k narozkam kupovali kola a lega a byli nadseni. Lego jsme kupovali takovyto city, je to asi pro lete, ale s naší pomocí to hravě zvládli. Když to skladali potřetí, tak úplně už sami bez návodu. Nebo jestli jedou v tlapkove patrole, tak nejaky tlapky s tlapkatorem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
7.6.23 09:35

@no.comment my taky kola. A třeba dostali od babi takovou sadu na vaření a s tím si hrajou pořád. Z krabice jsem jim udělala jako troubu a stále máme hranolky, hambáč :lol: :lol: Víš jak, co je baví, tak tam se zaměř. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí