Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Blueangel111 Mě to taky mrzí
ráda bych s dětmi zvládala víc. Ale určitě to přijde
budeme trénovat a v létě už to půjde bez problému ![]()
@Jana 212 U nás teď hodně frčí lego. Známá koupila dětem nějakou domácí tělocvičnu, prý to má také velký úspěch ![]()
Holky, řešíte tu už některá návrat do práce?
@Nugetkka Já už pracuji z domova na 4 hodiny, ale protože práce zahrnuje i hovory se zákazníky, tak mi pomáhá moje máma, která je hlídá.
@Blueangel111 Dětem budou v květnu 3, takže bych se měla vrátit do práce. Jenže, přes prázdniny je nemá kdo hlídat, tak budu žádat o prodloužení RD. Od září si stejně musím najít něco nového, pracovat 7-18 je pro mě nereálné. Ideální by bylo, kdyby mi dali v práci výpověď, jenže to se jim asi chtít nebude
tak nějak nevím, jak to řešit ![]()
@Nugetkka Já bych do práce jinak nešla kdyby to bylo časově náročné, bydlím na vesnici a dopravit se ráno do Prahy je dost náročné, takže mne maximalne vyhovuje, že jsem vlastně doma a i kontroluju co dělají kluci. Letos školku asi ještě řešit nebudu, kluci jsou na mě strašně fixovaní a terpve se rozmlouvají, moc jim to ještě nejde.
@Blueangel111 Děti už od září do školky chodí, letos jen 2× v týdnu na 4h, od září půjdou už na celý den. Ale i tak bych je nestíhala vyzvedávat ![]()
Tak my jsme bez kočárku taky dlouho. Přišlo mi lehčí je chytat, než chytat děti a ještě se starat o kočárek
je fakt, že my máme velký výběr hřišť kolem baráku, tak jsme postupně chodili na jedno na druhé. Hodně jsem chodila s kamarádkou co má stejné starého kluka, byla sranda. Musím uznat, že mi kluci nikdy moc nebehali jinym smerem. Když chtěl jeden tam a druhý jinam, sedla jsem si a čekala až se „domluví“
No řevu bylo, ne že ne
Chodili jsme ven často-prseli, hnusně, my venku, páč co s nimi doma, že jo
Ted už si s námi i zahranou nějakou hru. Baví je stříhat, kreslit. My máme od září kluky ve školce, už tam vydrží i s obědem a snad za 14 dní budeme trénovat spaní. V březnu se vracím pracovat, to už pak nebude zbytí ![]()
@Nugetkka Ja už se od unora vracím zpět do práce, ale budu mit 100% home office. Prodloužení RD jakoby ofiko pojem neexistuje. Můžeš si zazadat o neplacene volno, ale už ti nemusí držet misto, ze kterého si odešla a můžou ti přidělit nesmyslnou praci, třeba práci uklízečky (fakt úplně haluz příklad
, abys případně ty dala sama výpověď, samozřejmě bez nároku na odstupné. A do toho musíš na zdravce dat papir, že celodenne a řádně pečuješ o děti do 7 let, aby ti zdravka platila zdr. pojištění, ale děti nesmíš mít více jak 4hodiny denně ve školce. Bacha na to, je to drobet čtení na netu, ale všechno jde ![]()
@suzka1 Děkuju za tipy
prvně do práce zavolám a pokusím se s nimi domluvit, pokud to nepůjde, budu zjišťovat dál, co a jak. Já hned po VŠ nastoupila do práce, později si našla lepší místo, bez problému jsem se domluvila na odchodu, pustili mě vlastně hned, tak v tom všem teď trochu plavu ![]()
@Nugetkka oni jsou všechny tyhle zakonitosti celkem oříšek, nikdo se v tom moc neorientuje. Ale určitě ti poradí. Kdybys ještě pobirala dal RP a měla neplacené volno, tak jsi jakoby taky osvobozena od zdravotního pojištění. Nebo právě na DPP třeba a tak. Určitě se domluvíte. Nebo další miminko ![]()
@suzka1 Další bych klidně ještě brala
jen, aby to nebyla zase dvojčata
to už vážně nééé
přítel zatím nechce a má pravdu, máme ještě hodně práce na baráku a kolik teď vše stojí, bylo by to náročné ![]()
@Nugetkka ja mam nastaveny rodicovsky prispevek do 4 let deti. Rodicovskou dovolenou do 3,ale budu zadat o neplaceny volno do jejich 4 let. Jednak se mi do prace nechce-predstava denniho dojizdeni
vice jak hodinu do prace, navrat treba v 7 vecer, je silena. A on i ten kolektiv nic moc. A hlavne si myslim, ze ten prvni rok ve skolce budou dost nemocny, tak bych stejne byla vicemene a nima doma… Smad to v oraci klapne a daji mi volno
@amitrama hele u nás s Maxikem docela válka s jídlem byla teď tak dva, možná tři měsíce, nic nechtěl, jen dobrutky, občas těstoviny, ryži, kaši, byla jsem z toho na nervy ale přestala jsem docela řešit a pomalu se to srovnává samo, je fakt, ze mu lezly poslední stoličky, teď je má venku a začíná zas normálně jist, dokonce když sám chce jist, sedne si do židle a ceka co mu naserviruju
přeju pevné nervy, je to na palici
Jinak všem opožděný šťastný novy rok… u nás na procházku bez kočárku ani omylem, jeden jde hezky, jeden vůbec. Oba stejně když už jdou a chceme jít jinam než kam se rozhodli oni, tak jen řev a řev, na to nemám nervy. Na nákupy jsou buď v kocare a jeden Kosík a nebo oba ve svém košíku a každý vezeme jednoho. Malé nákupy řeším normálně v kocare s košikem do ruky. Kluci nám zatím nemluví, teda pindaji něco cely den, ale rozumět jim není. Maxikovi par slov. Ala jen mňam mňam
taky se těším až jim bude tak 3+
@L_cie dekuji,no tak snad to taky prejde, jinak se zblaznim. Dnes opet jen suchou ryzi a k tomu si ji hazela z misky ven a pak to zobala jako slepice i pod stolem
Ona zatim nema ani naznak po dalsich stolickach. To bracha je uz ma a pro jistotu si uz odmita cistit zuby. Asi to ma jeste bolave.
Jinak u nas se rozmlouva jen Viktorka a je ji rozumet dost spatne ale uz mi i neco povi, i kdyz ji rozumim jen ja a muz. Domino ten ji dost brzdi. S nim kdyz si „povida“ tak v tom se slova nedaji moc hledat. Nejak mi to nechybi, vim ze pak to bude teprve o nervy ![]()
Ale velky pokrok, hraji se spolu bez moji asistence uz celkem dlouho a neudelaji moc velky binec a je to teda bomba. Aspon mam nejaky cas pro sebe, kdyz mi pres den nespinkaji.
Ze života našich dvojčat. My tedy máme od mala jedliky. Ještě že tak, jídlo fakt nemusím řešit. Pravda občas jeden je jeden dva dny vegetarián, ale kuřecí si dá vždy
Ve školce už si přidávají, snad to tak zůstane (myslím to jídlo a ji všechno)
Mluvení- už jeden řekne na víc bota a pome (jako pomeranč
). Teď nas v lednu čeká logo. Mezi sebou se víc domlouvají a všemu rozumí (takže jen budeme čekat než se rozmluví). Já se vždy směju a říkám si, až budou mluvit tak si to uzijou ve školce neb já budu už v praci
Jinak u nás si víc kluci hrajou samy než spolu. Dohromady hrajeme nějaké hry, hazou kostkou- to chápou a jde jim to. Pexeso taky dobrý. Přes Vánoce jim dorostl poslední stoličky-tak zubní chrup komplet
Spani mame cca 20-6 a po obědě 2,5 hod, občas tři
Jsem zvědavá kolik budou měřit a vážit na tříleté prohlídce. Doma to je cca 102/18 ![]()