Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1367
4.1.22 11:57

@Blueangel111 Mě to taky mrzí :roll: ráda bych s dětmi zvládala víc. Ale určitě to přijde :oops: budeme trénovat a v létě už to půjde bez problému :palec:
@Jana 212 U nás teď hodně frčí lego. Známá koupila dětem nějakou domácí tělocvičnu, prý to má také velký úspěch :mavam:
Holky, řešíte tu už některá návrat do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.1.22 12:00

@Nugetkka Já už pracuji z domova na 4 hodiny, ale protože práce zahrnuje i hovory se zákazníky, tak mi pomáhá moje máma, která je hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
4.1.22 12:41

@Blueangel111 Dětem budou v květnu 3, takže bych se měla vrátit do práce. Jenže, přes prázdniny je nemá kdo hlídat, tak budu žádat o prodloužení RD. Od září si stejně musím najít něco nového, pracovat 7-18 je pro mě nereálné. Ideální by bylo, kdyby mi dali v práci výpověď, jenže to se jim asi chtít nebude :roll: tak nějak nevím, jak to řešit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
4.1.22 12:59

@Nugetkka Já bych do práce jinak nešla kdyby to bylo časově náročné, bydlím na vesnici a dopravit se ráno do Prahy je dost náročné, takže mne maximalne vyhovuje, že jsem vlastně doma a i kontroluju co dělají kluci. Letos školku asi ještě řešit nebudu, kluci jsou na mě strašně fixovaní a terpve se rozmlouvají, moc jim to ještě nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
4.1.22 13:05

@Blueangel111 Děti už od září do školky chodí, letos jen 2× v týdnu na 4h, od září půjdou už na celý den. Ale i tak bych je nestíhala vyzvedávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
4.1.22 13:36

Tak my jsme bez kočárku taky dlouho. Přišlo mi lehčí je chytat, než chytat děti a ještě se starat o kočárek :lol: je fakt, že my máme velký výběr hřišť kolem baráku, tak jsme postupně chodili na jedno na druhé. Hodně jsem chodila s kamarádkou co má stejné starého kluka, byla sranda. Musím uznat, že mi kluci nikdy moc nebehali jinym smerem. Když chtěl jeden tam a druhý jinam, sedla jsem si a čekala až se „domluví“ :lol: No řevu bylo, ne že ne :lol: Chodili jsme ven často-prseli, hnusně, my venku, páč co s nimi doma, že jo :lol: Ted už si s námi i zahranou nějakou hru. Baví je stříhat, kreslit. My máme od září kluky ve školce, už tam vydrží i s obědem a snad za 14 dní budeme trénovat spaní. V březnu se vracím pracovat, to už pak nebude zbytí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
4.1.22 13:45

@Nugetkka Ja už se od unora vracím zpět do práce, ale budu mit 100% home office. Prodloužení RD jakoby ofiko pojem neexistuje. Můžeš si zazadat o neplacene volno, ale už ti nemusí držet misto, ze kterého si odešla a můžou ti přidělit nesmyslnou praci, třeba práci uklízečky (fakt úplně haluz příklad :)), abys případně ty dala sama výpověď, samozřejmě bez nároku na odstupné. A do toho musíš na zdravce dat papir, že celodenne a řádně pečuješ o děti do 7 let, aby ti zdravka platila zdr. pojištění, ale děti nesmíš mít více jak 4hodiny denně ve školce. Bacha na to, je to drobet čtení na netu, ale všechno jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
4.1.22 19:16

@suzka1 Děkuju za tipy :palec: prvně do práce zavolám a pokusím se s nimi domluvit, pokud to nepůjde, budu zjišťovat dál, co a jak. Já hned po VŠ nastoupila do práce, později si našla lepší místo, bez problému jsem se domluvila na odchodu, pustili mě vlastně hned, tak v tom všem teď trochu plavu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
4.1.22 19:22

@Nugetkka oni jsou všechny tyhle zakonitosti celkem oříšek, nikdo se v tom moc neorientuje. Ale určitě ti poradí. Kdybys ještě pobirala dal RP a měla neplacené volno, tak jsi jakoby taky osvobozena od zdravotního pojištění. Nebo právě na DPP třeba a tak. Určitě se domluvíte. Nebo další miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
5.1.22 11:32

@suzka1 Další bych klidně ještě brala :lol: jen, aby to nebyla zase dvojčata :lol: to už vážně nééé :lol: přítel zatím nechce a má pravdu, máme ještě hodně práce na baráku a kolik teď vše stojí, bylo by to náročné 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
6.1.22 11:00

@Nugetkka ja mam nastaveny rodicovsky prispevek do 4 let deti. Rodicovskou dovolenou do 3,ale budu zadat o neplaceny volno do jejich 4 let. Jednak se mi do prace nechce-predstava denniho dojizdeni
vice jak hodinu do prace, navrat treba v 7 vecer, je silena. A on i ten kolektiv nic moc. A hlavne si myslim, ze ten prvni rok ve skolce budou dost nemocny, tak bych stejne byla vicemene a nima doma… Smad to v oraci klapne a daji mi volno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
8.1.22 12:25

@amitrama hele u nás s Maxikem docela válka s jídlem byla teď tak dva, možná tři měsíce, nic nechtěl, jen dobrutky, občas těstoviny, ryži, kaši, byla jsem z toho na nervy ale přestala jsem docela řešit a pomalu se to srovnává samo, je fakt, ze mu lezly poslední stoličky, teď je má venku a začíná zas normálně jist, dokonce když sám chce jist, sedne si do židle a ceka co mu naserviruju :D přeju pevné nervy, je to na palici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
8.1.22 12:27

Jinak všem opožděný šťastný novy rok… u nás na procházku bez kočárku ani omylem, jeden jde hezky, jeden vůbec. Oba stejně když už jdou a chceme jít jinam než kam se rozhodli oni, tak jen řev a řev, na to nemám nervy. Na nákupy jsou buď v kocare a jeden Kosík a nebo oba ve svém košíku a každý vezeme jednoho. Malé nákupy řeším normálně v kocare s košikem do ruky. Kluci nám zatím nemluví, teda pindaji něco cely den, ale rozumět jim není. Maxikovi par slov. Ala jen mňam mňam :D taky se těším až jim bude tak 3+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
9.1.22 16:07

@L_cie dekuji,no tak snad to taky prejde, jinak se zblaznim. Dnes opet jen suchou ryzi a k tomu si ji hazela z misky ven a pak to zobala jako slepice i pod stolem :roll: Ona zatim nema ani naznak po dalsich stolickach. To bracha je uz ma a pro jistotu si uz odmita cistit zuby. Asi to ma jeste bolave.
Jinak u nas se rozmlouva jen Viktorka a je ji rozumet dost spatne ale uz mi i neco povi, i kdyz ji rozumim jen ja a muz. Domino ten ji dost brzdi. S nim kdyz si „povida“ tak v tom se slova nedaji moc hledat. Nejak mi to nechybi, vim ze pak to bude teprve o nervy :P
Ale velky pokrok, hraji se spolu bez moji asistence uz celkem dlouho a neudelaji moc velky binec a je to teda bomba. Aspon mam nejaky cas pro sebe, kdyz mi pres den nespinkaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
10.1.22 06:18

Ze života našich dvojčat. My tedy máme od mala jedliky. Ještě že tak, jídlo fakt nemusím řešit. Pravda občas jeden je jeden dva dny vegetarián, ale kuřecí si dá vždy :lol: Ve školce už si přidávají, snad to tak zůstane (myslím to jídlo a ji všechno) :lol: Mluvení- už jeden řekne na víc bota a pome (jako pomeranč :lol: ). Teď nas v lednu čeká logo. Mezi sebou se víc domlouvají a všemu rozumí (takže jen budeme čekat než se rozmluví). Já se vždy směju a říkám si, až budou mluvit tak si to uzijou ve školce neb já budu už v praci :lol: Jinak u nás si víc kluci hrajou samy než spolu. Dohromady hrajeme nějaké hry, hazou kostkou- to chápou a jde jim to. Pexeso taky dobrý. Přes Vánoce jim dorostl poslední stoličky-tak zubní chrup komplet ;) Spani mame cca 20-6 a po obědě 2,5 hod, občas tři :lol: Jsem zvědavá kolik budou měřit a vážit na tříleté prohlídce. Doma to je cca 102/18 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí