Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3716
11.11.21 13:34

@zavlacka Na spani meli zimni spacak, jinak byli v kombineze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
14.11.21 20:13

Holky, u nás 2r3m, období vzdoru jako blázen, do toho rostou poslední stoličky, valeni na zemi, řev, hysteraky, štípání, odmítání jídla a další, máme, známe, snažíme se byt trpělivi, kluci nemluví, teď začali anglicky čísla takže taky super, nocnik neucime, zatím na to nemám nervy, jeden ji krásné u stolu už na velké naši židli, druhej nejí, odmítá, vzteka se, chce jen dobroty. Vstávají jeden kolem 6:30, druhy 7:30, chodí spat po 21h, mliko mají na odpo spánek (spi 2 až 2,5 hod) a pak vecer, v noci už ne. Valcime a doufáme, ze to dobre dopadne. Školku chceme teprve zkoušet asi až vyrostou ty zuby, teď jsou furt takoví uknourani, a separační úzkost asi u jednoho, ten mi je furt za zadkem a furt mě tahá za ruku ať s nim někam jdu a tak.
No je to náročné období, člověk musí vydržet, snažím se těšit na lepší zítřky, ale někdy mám taky nervy v kýblu. Tak se držte!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.11.21 23:08

@Nugetkka Ahojky Děkuji, unas je ten problém že Karkulka je šikovnejší než Krýša. Karkulka nemá problém chodit ale Kryštůfek jak má exzorční tah a vložky, na nožky tak je líný. JINAK JÁ JAK JSEM 6 DĚTMI VĚČNĚ SAMA TAK. JE PRO MĚ JEDNODUŠÍ POUŽÍVAT KOČÁR. :( @L_cie Ahojky u nás je to podobné jen s tím rozdílem že, jídlo končí u jednoho z děti neustále na zemi. A ani nechce jíst pěkně příborama. TAK SE OBÁVÁM JESTLI SE TO NAUČÍ KDYŽ ZA 10M JSOU DO Školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
18.11.21 10:44

Holky, jak resite cisteni zubu? Chtela bych prejit od zvykani kartacku k necemu rozumnejsimu, ale Danielka je “sama, sama” a Jirka “neeee”, takze nevim uplne jak. Diky za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3716
18.11.21 11:15

@Zuzi79 zacinali jsme společným cistenim zubu, tzn. ze ja jsem si cistila zuby, jim dala kartacky do ruky a navadela je, aby mi s kartacky sahali do pusy, jakože čistí a efekt byl ten, že olizovali tu moji pastu a ze za odmenu si nechaji vycistit zuby i oni. Vždycky před cistenim jim dam snist dětskou zubní pastu a dřív jsem jim říkala u toho básničku. Ted už sami si běží pro kartacky, otevřou pusu a nechaji si krásně zuby vyčistit. Ale bez pasty jen s vodou to byl vždycky taky boj, takhle je podplacim :P A až ted nedavno, třeba měsíc, jim to cistim ve stoje nebo v sede, jinak jsem jim to cistila jedině v leže a casto museli i oni mit jeden kartáček v ruce, nebo pastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
18.11.21 19:44

@Zuzi79 kluci si cistit zoubky nechteji. Vzdy si cistime spolecne. Teda ja si cistim zuby a kluci maji kartacky, ale spis olizuji pastu a kartacek zvykaji. Kdyz si ja vycistim zuby, tak jdu na ne. Vezmu na klin nebo delaji haji a ja jim cistim zuby, ale bez revu se to neobejde, vetsinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
19.11.21 14:04

My teď pouštíme buď zizalaky nebo Pepu a zuby čistíme. Období, kdy jsme museli prilehnout a čistit taky bylo. Tak vydržet a ono to časem půjde líp a líp. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
21.11.21 13:45

Jo a jednu.dobu zabíralo, že zuby čistí nějaký plyšák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.11.21 20:00

@Zuzi79 u nás začínali sami, spis jen zuzlali a okusovali, pak jsem začala já, někdy Dobry, někdy je musím trochu prikleknout :D ale zvykli si a teď už většinou si je vezmu na klín a docela otevřou a nechají si vyčistit. Chce to trochu na sílu a vydržet než si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
29.11.21 20:13

Ahoj holky jaký jste měli den?? Já mam pocit poslední dobou pocit, že se snad zblázním. Děti hrozně vyvádí. A vše se se..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
29.11.21 21:41

@zavlacka ahojky, já mám teď ten samý pocit, vše úplně na prd a mám všeho dost. Minulé pondělí u nejstarší vyšel pozitivně test na covid ve škole a pak i následně pcr. Tak, týden ležela s mírným průběhem, ale v týdnu se do toho přidaly i ostatní holky a v pátek u všech holek potvrzeno že ho taky mají. My s manželem sme očkování a zatím Teda negativní, když si děláme antigenni. Holky mají teda lehký průběh, ale jsou čím dál tím víc ukramovany a řádí a nebo jsou protivný a ufnukany. Jeste jim rostou oběma 4zuby najednou tak je to vše dohromady. Teď mám všechny 4 doma ven jít nemůžeme, protože u dvojčat a Elišky se střídají teploty a kašel. A ještě s nejstarší dodělávat školu. No je to na palici. A to sem si říkala tak před dvěma týdny kdy už se holky dostaly z nachlazení že už máme aspoň na rok nemoci vybraný. Aspoň, že sme stačily oslavit druhé narozeniny dvojčat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.12.21 21:30

Ahoj, chci se poradit jestli je na tom nekdo podobne jako my. Kluci maji ted 2 roky 3 mes. Moc nemluvi, cca 40 slov vcetne citoslovci, nocnik zatim nic, ale lzickou uz jedi celkem pekne, zoubky si taky cisti. Nejradsi kramuji, obcas hazi se vsim, ale kdyz maji naladu, tak mi nosi knizky a ukazujeme si, jezdi na odrazedle, cmaraj, bavi je vkladacky, provlekavky a puzle (hlavne Míšu, Tom rad beha a vsude leze). Jinak se vztekaj s kdyz po nich neco chci, tak mi odsekavaji uz ze nene. Taky ty vecne otazky od tchyne kdy budou uz mluvit a proc nechodi na nocnik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
12.12.21 11:22

Kliid..ti naši umí pár slov a v únoru jsou jim tři. V lednu zkusíme logo a uvidí se. Rozumí všemu, domluvíme se, tak čekáme kdy to přijde :lol: Nocnik kluci zvládli kolem 2 a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
14.12.21 10:20

@Jana 212 fakt te obdivuju, jak to s vsema holkama zvladas. My s Adelkou delame ukoly do skoly, kdyz kluci spi, jindy to nejde. Nastesti spi kluci po obede, kdy Ada chodi domu, tajze ukoly delame hnedka.
S klukama je to ted dosliva ocistec. Vsude lezou, hlavne na linku a vse vezmou, neustale jeci, postuchuji, na me porad neco volaji. Jeden sedi na zachode, druhy na nocniku a oba najednou chteji utrit zadky atd… No des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
14.12.21 12:25

@no.comment no nakonec sme covid dostaly vseci, dalo se to čekat, ale myslím, že díky očkování sme s manželem měly lehký průběh já sem jen pár dnů neměla čich a chuť a měla jsem takovou vnitřní teplotu, ale jinak dobrý, mohla sem fungovat pořád s detma a manžel to chytl jako poslední a taky dobrý, jen jako astmatik se trochu zadychava. Tak ho máme doma a protáhne si neschopenku do konce roku tak to taky bude fajn, že nebude muset do práce. S holkama už konečně chodím ven jak se odpoledne vyspi tak je to o dost Lepší. Ted poprvé chodily ve sněhu a hrály si a je to kouzelný je pozorovat. Jsou to teda lumpici, všude kramuji, všechno vytahují, když si chce malovat Eliška tak, chtějí taky a pak okusuji pastelky atd. Co dělá jedna, chce druhá a třetí. Ale i tak je to s nima lepší a veselejší. No jak holky po obědě spí tak já ležím s Eliškou a kolikrát si taky schrupnu, Eliška by sama neusla a já si aspoň odpocnu. No ve tři chodí nejstarší že školy tak uděláme úkoly a jdeme ven a pak se ještě učíme a hrajeme si. Tak nějak to jde, musí :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí