Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A tip ohledne problemu se spanim - Jirka na zacatku leta prestal chtit spat, videl postel a rev, uspavani hodina a pul, pres den vubec. Byl to asi nasledek ockovani, projevuje se to cca 6 tydnu po. Tak dostal homeopatika a pomohlo to.
A Daniela mela v srpnu a ted nedavno nocni desy, a ten posledni fakt silny - behaa po byte, kricela, nechtela na sebe sahnou, ale byla mimo sebe. Desnej zazitek. Dostali jsme na oboje situace jina homeopatika a dobry!
Treba dnes deti spaly celou noc!!! (Ja se teda 2× probudila, uz neumim spat ![]()
Na to, jaky jsem byla k tem homeopatikam ignorant, tak ted mi asi uz zachranila zivot ![]()
@suzka1 jako bys psala o nás, nejsi v tom sama. Nicméně radu nemám, jen vydržet
a období „terrible two“ taky zmiňovala kámoška z UK, u nich tedy už three ![]()
Koukám, že v tom nejsme sami
začne to už ráno, kdy se nám naženou oba do postele, vedle sebe ale ležet nebudou, řev, konec spánku a vstáváme, ještě schytam pár kopanců. Pak to pokračuje, převlékat se nebudou, tak tu dobu běhají nazí
snídat nebudou, stojí u spíže a řvou, že si chtějí vybrat sami, do toho se začnou strkat, Terezka i kouše
Davídek už chodí krásně na nočník, Terezka si už občas taky vzpomene, jenže, počura se ona, musí se počůrat i on, hromady prádla, nestíhám prát, pocurany celý barák
jídlo všude, v židličkach nesedí už dávno. Nepořádek už v životě neuklidim, udělat mě nic nenechají, když ve dne spí 40 minut, je to zázrak, dohanim vše po večeřech. V květnu jim budou tři, měla bych se vrátit do práce, jenže je o prázdninách nemá kdo hlídat
takže buď si protahnu rodicak a dostanu výpověď, nebo úřad práce? Vůbec nevím, jak se tohle řeší. Pozitivní je, že přes krušné začátky chodí rádi do školky, 2× v týdnu dopoledne
pokud nejsou nemocní, což jsou každou chvíli ![]()
Haha, my se taky pridavame do klubu. Od prazdnin vstavaji kluci mezi 5-6:30. Spi jeste v postylkach, takze si stoupnou a rvou mami mami. Posledni tyden ale nastesti pustit hrajici kolotoc, ktery stale jeste maji na postylce a jeste vydrzi treba pul hodky lezet. Ja si lehnu u nich v pokoji a obcas na ne promluvim. Vypravime segru do skoly a zacne to. Pri oblekani mi neustale utikaji. Vojta plinku nema uz dele a Matesovi uz se taky dari bez ni, ale na ven ji jeste davam. Ke snidani si sotva zobnou, ale sladkosti a bombiny jak rikaji, ty by jedli porad. Pri cisteni zoubku zacne rev a ten skonci kdyz jdou spat. Alespon tak mi to prijde. Treba 6× za sebou jeci, ze chteji podat piti, banan atd. No proste jedou furt a pusu nezavrou. Pak s oblibou mlati s dverma, s hrackama, kramari, kde se da. Kdyz se jim neco nelibi, flaknou s nejakou veci nebo do neceho bouchnou. Sednout si ke stolu a prohlizet si knizku je nerealny, protoze kdyz jeden sedi, tak druhej vstava a chce obracet listy nebo si knizku vezme pro sebe. Nejaky kresleni taky neexistuje. Oni se proste porad postuchuji a predhani. Na schodech mame sice vratka, ale uz je umi otevirat a pred 3 tydny Mates strcil Vojtu ze schodu a on padl na hlavu, nastesti vyvazl v pohode, ani bouli nemel. Mates je takovy grazlik, vse Vojtovi bere a ten si to vetsinou necha libit. Casto uplne v klidku, ale nekdy spusti poradny vyrval. A Mates je i takovy krhounek. Kdyz napr. potrebuju neco podat, tak hnedka leti a poda mi to. Nastesti uz od porodnice jsou zvykly chodit spat cekkem brzo, takze se vykoupou a jdou spat, coz byva tak mezi 18:30- 19:10. Jsou v postylkach a pomalu usinaji.
S Adelkou delame ukoly, kdyz kluci spi po obede. Nekdy se ale stane, ze jdou spat uz v 10 a probudi se na obed, takze ukoly pak delame za jejich pritomnosti. Ten spanek pres den je fajn, alespon chvilka ticha, kdy nikdo neprudi
![]()
@Nugetkka k tomu hlidani o prazdninach, nevim, jak to mas s tou skolkou a kdy zacnou chodit naplno, ale u nas v jeslich je zavreno jen mesic a kdyz vezmu, ze jsou kazdy druhy tyden nemocny a ja s nima, akorat nonstop, tak bych se nebala. Dostanes nejakej jejich “kaslicek” a neschopenku na mesic. Ty jejich bacily jsou ale ku****ky hnusny. Dnes jsem zas utratila 2 tisice v lekarne… ![]()
@no.comment ja taky miluju jejich poledni spanek! To je takovej klid!
@Zuzi79 @pinin @no.comment @Nugetkka Holky, moc dekuju za vaše komentáře. Ja si občas říkám, že je to mnou, moji výchovou, hledam furt nějaké cesty, jak se s nimi domluvit po dobrém, ale neni to prostě jednoduchy. Taky už pracuji na částečný úvazek, 100% HO, ale delam v personalce, takže pohovoruju lidi a když mi do toho občas jeci.. Pracuju hlavně, když jsou ve skolce, ale to je 4×tydne na 2h 15min!!! Ne dopoledne, jak to může vypadat, ale na 2:15h a praci, kterou mam zvládnout za 4h musím zvládnout prostě za 2. Práci tedy miluju a je to pro mě relax, ale je to prostě něco navíc. Ufff, zvedly jste mi náladu!! Tohle prostě pochopí jen dvojceci maminky
![]()
@Zuzi79 Já přemýšlím, že bych si aspoň částečně splnila sen, chtěla jsem jít studovat pedak, tak bych si aspoň udělala kurz asistent pedagoga, práce by mě bavila a prázdniny bych měla vyřešené ![]()
Ahojky holky, tak se po delší době taky, ozývám. Tak za pár dnů budou mít holky už dva roky, to tak utíká. Na jednu stranu je s holkama už sranda, ale taky je to na palici. I u nás je pořád řev, braní si hraček nebo se postuchuji kousou. Teď sme byly dlouho nemocní, buď nejstarší, pak Eliška a naštěstí prcci byly nemocní nejmíň, ale vždycky když byla některá nemocná tak sem to chytla i já. Ale snad už to máme vybraný na rok. Jinak se ještě bojím holky učit na nočník, i když už bych měla a myslím, že jak to vidí u Elišky tak by jim to mohlo jít, na hrnci sedí když je tam posadím, tak bych se už měla odhodlat. Od léta už je před spaním neuchovavam tak mám taky úlevu, někdy usnou rychle a někdy v postylkach rádi, ale do půl desáté většinou obě spí a to je klid 🙂. V noci se většinou jednou vzbudí na mliko a vstávají většinou mezi sedmou a osmou. Ještě pořád pijou před spaním Sunar a v noci když se vzbudí. A jak jsou na tom vasi prcci, ještě pijou mliko? A přes den i s Eliškou vypiji dost kravského mlika. Ale za to jídlu moc nedají. Ji polivky většinou, nebo kuře s rýži nebo když dělám vývar tak mají rádi maso z toho. Namazany chleba nebo rohlík to moc nechtějí, to spíš suché. Jinak něco zakazovat tak se můžu umluvit, nechtějí poslouchat, všude jen kramuji a hračky roztahuji. Vůbec nevím co k narozeninám aby je to bavilo. Nejradši když si prohlížíme knížky se zvířátky nebo s rikankama. Verunka má ráda autíčka a Terezka kostky a panenky. Obě by rady malovaly, ale moc to nejde, protože po chvíli začnou okusovat tuhy. No na jaře jak bude zápis tady do školky tak půjdou a od září příštího roku už to zkusíme. Tak, jak sem to tady tak četla tak je to všude stejné. No snad se to brzo zlepší.
Holky, jaké budete dávat dárky na Vánoce, na narozeniny? Hry? Stavebnice? Mám pro kluky batohy a Sevu. Jo, kdybyste některá chtěla, mám na prodej batohy Skip Hop Zoo, opice ![]()
@pinin My mame knížky, puzzle od Djeco, pak vlacky z lidlu, takové pokračování k dráze, co dostali k narozeninam, koupili jsme detskou kuchynku (ve školce si s tim celkem hraji), pyzama a od babicek bude dalsi nějaké oblečení a samozřejmě auta, hraci, nehraci
Jo a koupila jsem deskovku https://www.megaknihy.cz/…d-2-let.html?…
Co ty planujes? Jaky mate třeba ty stavebnice?
Jo a máme toto a to bavi: https://www.mall.cz/…rvni-mozaika?…
Máme Duplo a podobné kostky z Pepca, to baví jednoho. Taky magnetickou stavebnici, ale ta je schovaná, pořád to strkali do radiátorů
Chci koupit nějaké nářadí, určitě musí být motorová pila a vrtačka. Asi taky ruční vysavač, jeden rád vysává, tak radši koupím normální než hračku ![]()
@pinin vrtacku a vysavac mam taky, uz od leta
ale Jirka stejne radsi dospely vysavac…
u nas moc ty hracky nejdou, kdyztak uz vlacky a koleje a knizky. K narozeninam dostali kolobezky, uci se na nich.
K Vanocum poridim asi jen par drobnosti, nejake knizky a tak.
A tip ode mne, jestli jeste nemate - mam cirkusovy stan z Ikey, deti ho maji rady, lezou dovnitr, tahaji ho, a s trochou vule se tam vejdu i ja s nima a to fakt miluji ![]()
Ahojky maminky Ch i se zeptat ty ca máte 2 letáky dáváte dětem fusak do kočárku nebo jen kombinézu a nánožník?? Děkuji
@zavlacka Ahoj
my už máme sice 2,5 ale ještě minulou zimu fusaky měli, nánožníky taky. Teď už kočár skoro nepoužíváme, max. když s nima jdu sama k lékaři nebo na úřad, na tu chvíli je posadim do sporťáku bez ničeho.