Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nugetkka U nas řvali, protože tam chtěli ještě zůstat, takže to je takový pozitivní, vis jak
U vas placou, že se jim taky líbí, nebo ze nelíbí?
@suzka1 NO zatím toho volna je málo, tak max obchod, dnes tedy konečně kadeřník
..už je mám zpět a spí. A dnes ve školce tam „tety“ rozesmáli..sundali tepláky a trenky a cupitali, že curat
![]()
@suzka1 Je, tak to se máš
jsem to špatně pochopila. Brečí ráno, když odcházím
a to jsou teda nervy. Teď jsem je vyzvedla a prý brečeli jen chvíli, Terezka se ještě běžela rozloučit s nějakou kamarádkou ![]()
@Nugetkka jeee, to se nesmíš nechat načapat při odchodu. Musíš se ztratit veeeelmi nenápadně naši by to taky nepřežili, kdybych jim zamsvala a čauky
My jdeme zase zítra a budu tam celé dopo, uvidime, možná i příští týden a pak je tam už taky na chvilku necham, musí si zvyknout ![]()
Dobré ráno, maminky, dlouho jsem tu nic nenapsala. Deti mají skoro 15 měsíců. Do teď spali ve svých postylkách ale syn poslední dobou normálně usne u sebe ale v průběhu noci se vzbudí a neusne jinde než v naší posteli. Už jsem kvůli tomu asi měsíc nespala. Prosím jak ho to odnaučit? Děkuji
@Beth 92
já tě uklidnim..my s oběma spíme pořád..každý s jedním..
Neresim. Pro nás je důležité, že se vyspíme všichni ![]()
@Beth 92 Ja te taky potěším
Od 7 měsíců skoro 1,5roku jsme taky každý spali s jednim, pak jsme koupili detske už jakoby velké postele, zaridili detsky pokoj a my jsme s manželem konečně zase v loznici, ale každou noc k nam minimálně taky jeden chodí
A netusim, jak je to odnaučit, prostě se chtějí v noci mazlit
My si uz zvykli. A to naší vstavaji mezi 5 a 6h, kdyz vstavaji v 6:30,tak jsme opravdu hooodne vyspani
Kdo da zaručeně jasný tip a navod, jak to deti odnaučit, ráda to taky zkusím ![]()
@Beth 92 u nás stejný, každý spíme s jedním…partner s Maxikem, ten vyžaduje tušení, ja s Alexem, ten vyžaduje houpani. Zbavit je toho by bylo sice super, ale taky neřešíme, hlavně když je v noci klid (s Alexem Teda není vždy, někdy je v noci několik hodin vzhuru), jinak já se rozhodla pro nějaké změny apod počkat až dorostou zuby, tlačí se nám poslední stoličky. U dítěte je toto přirozene, nějaká separační úzkost může být apod…vymyslela bych spíš jak zařídit aby spal nějak s vámi a všichni jste se vyspali, ale je to náročný.
Tak to přišlo. Jeden má teplotu, je doma. Druhý šel do školky sám, tak uvidíme ![]()
@suzka1 Ahojky dekuji, vím že, nemám srovnávat. Ale u starší dcerky si pamatuji že chodila od 15 měsíců sama na nočník. Jinak už je u nás zlepšení teď se občas Kryštof vyčurá do nočníčku. Tak snad se blízká na lepší časy. Jinak s tou komunikací je to horší protože si sám, neřekne.
Ahoj, hlasim, ze piskotci uz chodi do jeslicek. Zatim se adaptuji, tak jen dopoledne, ale budou chodit na cely den, od rijna jdu na plny uvazek do prace (fakt dobra nabidka, prace z domova, casove dle mne a klientu, firma, kde jsem delala 9 let a znam ji).
Danielce se tam libi, v satne se na mne ani neohledne a jde. Jirka rve uz od pulky cesty (nastesti to je jen 200 m od nas - jediny statni jesle/detska skupina na Praze 10). Ale kdyz se zeptam, jak dlouho rve, tsk 2 minuty po prichodu tam. Je tam i velka zahrada, tam to maj fakt radi (Juras pry druhy den lomcoval vraty od zahrady, at uz ho tam pusti ![]()
Akorat teda jsme zacali promorovat, zvraceni a prujmy vsichni. Jirka sobota, Daniela a mama vcera (muj prvni prac den - zatim puluvazek) a ja dnes. Skvely… jeste dnes jsem prala periny…
Ale je videt, ze jim to jde k duhu, ruzne si doma tancuji, hraji si vic a jinak s hrackama atd. A normalne Jirka ji polivku! Teda ne ze by mu nechutnala, ale technicky! Vzdy je sice jak prasatko, ale sni to ![]()
Plus zacali chodit driv spat, tralala!
A nocnik, u nas traga. Pred letem byli porad doma nahaty, tak se docela naucili chodit, vetsina pripadu, plinka jen ven a na spani. Ale nerikali si.
No a ted na chate byli bud nahaty venku a curali, kde je napadlo (i kadili
A nebo bylo chladno a byli uvnitr i s plinou.
Tak ted je zo celkem anarchie, i kdyz obcas se zadari, vetsinou ne.
Jirka si normalne navic ze mne dela srandu - casto podrepne a zacne hekat, ja zacnu jecet “nocnik, nocnik” a on se smichem utika pryc
srandista malej..,
Jinak plinu na noc bufou mit asi az do puberty, maji ji vzdy hrozne moc nacucanou. Kdyz jsme venku s @amitrama, tak ji vzdy moje deti behem par minut vypijou piti na pul dne. A vecer pak mliko.
@Maty3010 jak jste to vyresili logisticky, manzel vezl do skolky ty doma? A jak to zvladli bez sebe?