Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maty3010 gratuluji k úspěchu s čůráním
. S tím mluvením-nespěchej, holky(25m) už od vánoc(19měsíců) pusu nezavřou, mluví pořád, ve větách, o vše si řeknou a o všem chtěji mluvit, vstavají kolem 7 a v 9mám už vymluvenou díru v hlavě! Co bych dala aby 5-10minut mlčely
jako vážně je to někdy děs. Si říkám, že mohly chvíli ještě ležet ![]()
A holky je to jen u nás, nebo máte taky tak dobité děti? Kolena sedřená ani nemluvim, pády na hlavu obden jedna či druhá, stoupání na včely, vyskakováni z houpačky, z trampolíny, převracení se v kruhu v bazénu? Nebo mám dva pytle blech jen já? Jako holky jsou super, obstarají se samotné víceméně ale udržet je naživu je občas záhul teda
když vidím některě maminy v kavárně, prcek sedi u mobilu tak si říkám proč aspoň 50%našich dětí není v klidu
jako sednout si někam a najíst se mi přijde hodně science fiction. V září plánujeme moře ale jak to tak vidím budeme po týdnu s nimi u vody potřebovat 14dní v nějakém wellnesu bez nich
Terka jsk vidí vodu tak by v ní byla nonstop, a je na prd že tady u nás je plavání je dopo a tudíž jsme nechodili protože jsem nesehnala nikoho se mnou ke druhé cácorce, nemáte nějaky tip jak je naučit plavat/potápět prosím?
Jinak přeju všem krásné léto bez nehod ![]()
@Maty3010 super,jsou to sikulove a teda velci.
Kluci taky pusy nezavrou porad jedou mama, tata, baba, deda, piti, kolo atd. Bydlime v rodinem dome v patre, pod nami nasi. No a kdyz moje rodice kluci slysi, tak na ne porad hejkaji, dokud se rodice neukazou. Jinak kluci umi curat do nocniku, ale neni to 100%. Zboznuji vodu, tak jsou porad v bazenu nebo se alespon ve vode cachtaji
Holky, minuly tyden jsem narazila na clanek
https://www. novinky. cz/zena/clanek/dvojcata-se-narodila-predcasne-prekonala-zdravotni-problemy-i-transplantaci-jater-40364062#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&dop_req_id=j8d3jBlPDxT-202106251958&dop_id=40364062&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
To jsou urcite dvojcatka od nas ze skupiny, jen si nepamatuju nick maminky.
@no.comment ahoj, prosim te, jsem od minulyho tydne tady s detma na chate a uz mi hrabe. Nemas nejaky tip na hriste, hernicku, vylet nekde v okoli? Byla bych fakt mooooc vdecna!
Jinak hlasim, jak psala @amitrama, tak moje deti doma krasne spi - 20.30 az tak 8.00 a pres poledne 2 hodiny, to bez uspani (vecer potrebuji trochu cirkus). Akorat ted jsme odjeli na chatu a asi jsem je rozbila - Jirka rve, jen co vidi postylku, uz dvakrat vylezl, no des. Takze usne v 9 vecer, rano v 6.30 je vzhuru (coz je pro nekoho normal, ale pro mne ne), pres den nekdy uspim v kocaru. Obe deti jsou uz unaveny a protivny, ale vic nespi. Daniela by spala, ale Jirka ji rusi.
A taky porad zvatlaji, Danielka uz opakuje nektera normalni slova (modra, sunka…), jsou hodne aktivni, nevydrzi u niceho ani par minut (Jirka snad ani par sekund, rikam si, ze takhle asi funguji deti s ADHD), ted sami basti tresne ze stromu, jsou omlaceny, Spinavy, mokry… ale spokojeny.
Ted mne teda trapi to spani a taky Jirka ma hysteraky, jen co mne nevidi nebo nekam odejdu, snad se zklidni. Taky jdem na detox. A teda vubec neposloucha. Rozumi, ale neposloucha, nekdy to dela i naschval. Vse rozebira, zkouma, na hracky vetsinou prdi, ale takovy primotop, pila, lampa, to je zuzo.
![]()
@Amkaterka je to sileny, vid? Ja mam taky divocaky, hlavne Jirku, ale Danielka se necha strhnout taky (vedle nej je ndilek, ale v porovnani s jinejma detma taky divoka).
Asi pred mesicem mne zamknuli doma do komory - nastesti jsem mela s sebou mobil a zavolala mame, at mne jde odemknout. A jsem presvedcena, ze to byl Jirka, je to hodnw koumak ohledne technickych veci. A dnes jsme byli na hristi a vzal mi roha. Litala jsem tam jak silena a on si hral v chodbe vedlejsiho baraku s autickem ![]()
Jako jsem rada, ze jsou cily a zivy, ale ceho je moc… snad to prezijem vsichni tri.
@Zuzi79 ahojky,tak letos bychom se konecne taky mohli sejit, ne?
jinak u nas v Nespekach je detsky hristatko, v Porici u zastavky je taky hriste, kousek v Sobehrdech je farmapark (zviratka, zabava pro deti), v Benesove na Konopisti prochazka kolem rybnika a pak primo u zamku je medved, ale za 6 navstev jsem ho videla 1×
. Jinak ja s detmi nikam nejezdim, jelikoz kluci v aute porad blijou, takze jsme vicemene u nas na vesnici
@no.comment diky moc za tipy! A na navstevu bych moc rada. Casto na vas vzpominam. Akorat ted jsem necekane v Praze - Jirka odpo uplne silel a zlobil (nespal a uz tyden nespi dobre) a mama kvuli nemu zakopla a vykloubila si rameno, takze do nemocnice a ted jsme vsichni v Praze
ale snad jen na par dnu.
Dopo jsme jeste byli v Cercanech (hriste v Porici ma stale jeste paskou ovazanou skluzavku a domecek). Hriste super - a Jirka z nej utekl a ztratil se mi! Uz jsem videla vse cerne, ale za chvilku ho nasla pani ve vedlejsim dome, jak si u ni v chodbe hraje s auticky. Ja uplne na nervy a on v pohode. Strasny. Dnesek byl docela narocny…
A moc dekuju za ten odkaz na clanek o Nellince a Ellince. Pamatuju se, na ty fotky ty maly prdelky pred transplantaci, jsem rada, ze diky tobe vim, ze jsou na tom dobre. ![]()
Tohle mne moc pobavilo, sice to vetsina z nas ma trochu jinak, ale i tak ![]()
@Zuzi79 to je dobry
ze zacatku jsem si to cetla jakoze coze? Co je to za kravinu. Na konci to davalo ten spravny smysl ![]()
Uz jste zase zpatky na chalupe, co mamka, je v poradku?
Holky, mate jednovajecnecny dvojcata jednoho levaka a jednoho pravaka? U nas to tak zatim vypada. My vsichni, rodice nebo prarodice jsme pravaci
@no.comment Tenistky holky Plíškove, ktere jsou jednovajecne, tak ty to tak maji
Jinak jsem cetla, že až ve 3 letech bude na 99% jasny, jak to bude ![]()
@suzka1 ano,to vim, ze az ve 3 letech to bude jasne… Ale zatim teda vse nasvedcuje tomu, ze bude levak.