Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nikolacek @Kajka9 Holky děkuju
snad to bude vše ok a je to dobré znamení. Kontrola bude v pondělí, tak to musím s nervama nějak preklepat.
@Michaela005 za mě lehnout a nohy hore jak se říká. Chodit max ma WC. Držím pesti. ![]()
@Michaela005 To ti věřím že čekání na další kontrolu je nekonečné… Ale určitě to dobře dopadne, opravdu lež s nohama nahoře a snaz se myslet pozitivně, posílám ti hodně síly!
Tak holky, dneska ráno stejná situace jako včera, dokonce ve stejnou hodinu. Cestou z postele na záchod, dost jasně červené krve, vzala jsem ascorutin a teď už klídek, maximálně růžovo na papíře po utreni. Tak jsem volala na jinou pohotovost než jsem byla včera a tam mi řekli, že je to u dvojcat uplne normální, jak je tam vsecko prekrveny a tak. Ale ze samozřejmě to muze byt i zacinajici potrat ale nejde s tim nic delat. Pry kdyby byli nesnesitelny krece, nebo jedna vlozka za druhou, tak priject, jinak mit klid a brat leky. Ale stejne si rikam, co to je, odkud to tece kdyz je to jen rano a ve stejnou hodinu
prijde mi to moc stereotypni na to aby to byla cevka… snad to bude okej..
Ale jsou to nervy teda..furt jak na dratkach… Snad ted prdousci zlobí a pak to budou hodna miminka, snad to spolu dotahneme do zdarneho konce ikdyz je jeste dlouha cesta
u syna jsem žádný komplikace nemela, o těhotenství ani nevěděla a pak jak zlobil a zlobi do ted ![]()
@Michaela005 No ty si teda užíváš, to mne moc mrzí a přijde mi to divné… Záhada… A bolesti žádné teda nemáš? To je myslím dobré znamení. Mně u té placenty taky nic nebolelo…
@Nikolacek právě že mě vubec nic neboli. Jako sem tam ale to bych rekla, ze je od te delohy, vazy a tak. No, ta doktorka o placente nic nerikala, jen ze se ted muze zanorovat do sliznice a prave to krvaceni. Jen mi vrta hlavou, ze je to jen po ránu, když se zvednu z postele, pak mirne spineni a pak nic, sucho. ![]()
@Michaela005 Tak možná že přes noc, jak nevstavas a lezis, se tam něco nahromadi a pak to vytece a je klid…
@Michaela005 pokud tě nic nebolí tak je to dobré znamení..tak jako je pravda že je všechno hodně prokrvené kor když čekáš dvojičata..ale je to zajímavé že vždy jen ráno
@Nikolacek Ahoja, tak konečně píšu. Včera jsem neměla moc co, špinění je pořád. Dnes jsem byla jsem u Dr a prý už jsou tam jen povlaky, takže to spineni by melo ustupovat, nikde zadny hematom, hrdlo uzavrene. Dvojcatka se na UZ pekne mrskaly
placenty maj na zadni stene. Velikostne odpovidaj obě. Takze to pry muselo byt od praskle zilky nekde v hrdle v důsledku toho, ze je to tam vsechno prekrveny a tak. A ze kdyby se to zase nejak rozlilo, tak na pohotovost, no. Ze mam mit klidový rezim, nijak se nepretezovat a tak. Ptala jsem se i na ten hrozici potrat, tak mi rekl, ze ta sance je tam vzdycky dokud nejsou zivotaschopny. Tak doufam, ze to zvladneme. Ted ještě aby tem screening v patek dopadl dobre a bylo by to uplne uzasny
a jak se dari Nikolacku tobe?
@Michaela005 Jee tak to jsem ráda! Jak jsi neodepisovala, tak jsem se bála že to nedopadlo… Tak to je super zpráva a snad už to bude v pořádku! Mne je jakž takž, ale občas cítím divné tlaky ve spod… Asi jak se pomalu zvětšuje ta děloha… A samozřejmě pracuje psychika tak plasim a děsím se, aby nebylo něco špatně…
@Nikolacek Ja uz jsem to taky videla, ze to spis nedopadne, tak snad uz to bude jen a jen dobre. Tak to chapu, ja taky pri jakymkoliv tlaku, pichnuti hned plasim a milion myslenek aby nebylo neco spatne. Ale dr rikala, ze to kolikrat muzou byt neprijemne bolesti a ze pry to zmizi az se vyklene brisko. Tak nam nezbyva nic jineho nez vydrzet…
ale jsou to nervy, ze… Kdy mas dalsi kontrolu?
@Kajka9 tak jeste aby v patek dopadl ten screening ![]()
@Michaela005 Kontrolu mám v úterý, ale spíš je to vyšetření navíc na genetice v Plzni. Konsiliarni ultrazvuk kvůli velikosti miminek. Můj gynekolog mne tam poslal pro jistotu.